Andulka přírodní

Prodám Andulku vlnkovanou - Nabízím poslední dvě samičky Andulky přírodní,...
200 KčLucie.V
XXX.XXX.240.175
Dobrý den, prosím zkušenější chovatele o radu. Chovám andulky ve venkovní voliéře se záletem. Letos chtěl jeden pár již v únoru zahnízdit, i když nemám nasazené budky. Protože byla venku ještě velká zima, pokusila jsem se hnízdění oddálit tím, že jsem jim dočasně trošku ochudila stravu (nedávám velké množství bílkovin, zeleninu nepodávám každý den atd.). Asi jsem ale zareagovala pozdě, stejně jsem na zemi našla rozbité vajíčko.
Nyní, o pár týdnů později celý problém začíná znovu a s větší intenzitou. Hnízdit chtějí již tři páry, voliéru rozebírají na třísky, jak se snaží hloubit otvory a dnes se mi dvě samice poklovaly do krve, protože se zřejmě rozhodly, že když není budka, zaberou si pro hnízdění celý zálet.
Agresorku se mi !zatím! odebírat nechce, musela bych jí dát domů a pak by se k hejnu vracela až bude stálejší a teplejší počasí, což může být klidně až v květnu.
Samozřejmě to zatím monitoruji a pokud to nepůjde, domů jí vezmu.
Ze zkušenosti vím, že když si andulky postaví hlavu a chtějí hnízdit, nezbývá než čekat až je to přejde a nebo hnízdění povolit. Ale zatím nikdy neměly chuť hnízdit v tak nestálém chladném počasí, jaké zatím letos je. A hlavně jsem nikdy neměla žádné krvavé souboje bez toho aby byla umístěná budka.
Máte někdo podobnou zkušenost? Dělám něco špatně?
Předem moc děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já jsem už pár vajíček u andulek na zemi taky našla - někdy v půli února. Minulý víkend jsem jim už budky dala, protože už taky začaly mít tendence vše oštipovat a hašteřit se.
Měla jsem úspěšný odchov jednou i v mínus 15 stupních právě v záletu, takže bych se tě zimy teď už tolik nebála. ;)