Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2021 06:52
dejviss

XXX.XXX.78.134

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s výrobou domácích brusných bidel. Rád bych si vyrobil vlastní brusná bidla podle mých představ, ale něvím, jaký písek a pojivo zvolit tak, aby byl výsledek co nejlepší a aby to propapoušky bylo v pořádku. Je mi jasný, že se jedná jen o napatlání písku s pojivem na větev a proto nehodlám dávat 500 kč za jedno bidlo, ale jaký je to písek a jaký je to pojivo ? Vypadá to jako nějaký jemný terarijní či akvarijní písek.

Díky všem za rady a podněty.

22.3.2021 10:04
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

k čemu myslíte, že jsou "brusná bidla" dobrá? Mají vaši ptáci ztvrdlé paty? Pokud chcete aby si obrušovali drápky tak by bylo určitě lepší dát jim do voliéry nějaký drsnější kámen nebo použít misky z obroušených hliněných květináčů. (dírka se dá zalepit)

22.3.2021 10:19
dejviss

XXX.XXX.78.134

corvuscorax napsal(a):
k čemu myslíte, že jsou "brusná bidla" dobrá? Mají vaši ptáci ztvrdlé paty? Pokud chcete aby si obrušovali drápky tak by bylo určitě lepší dát jim do voliéry nějaký drsnější kámen nebo použít misky z obroušených hliněných květináčů. (dírka se dá zalepit)

Dobrý den, kámen na dno klece, nebo z něj udělat zavěšenou skalku ? Hliněné květináče jsou velmi dobrý tip, děkuji.

DV

22.3.2021 12:19
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

mám kámen kousek od misky s vodou, dost často na něj sednou než se letí napít.

22.3.2021 12:21
dejviss

XXX.XXX.78.134

corvuscorax napsal(a):
mám kámen kousek od misky s vodou, dost často na něj sednou než se letí napít.

Můžu poprosit foto pro inspiraci ? Moc díky.DV.

Přidejte reakci

Přidat smajlík