Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2021 12:22
Silvie25

XXX.XXX.18.159

Dobrý den,
máme andulky asi půl roku. Najednou jsem u jedné z nich viděla, že má na konci obou křídel krvavé stopy. Chovala se pak normálně, jakoby se nic nestalo. Poté si pořád křídla čistila, ale ode mne se nenechala. Pak mi ještě přišlo jakoby se pořád skrabkala.
Doteď nebyly žádné jiné problémy. Myslíte, že se někde zasekla (zranila) a má to z toho? Nebo to může být jiný problém?
Předem velice děkuji za rady a odpovědi.

26.3.2021 12:38
JoPe

XXX.XXX.82.6

Silvie25 napsal(a):
Dobrý den,
máme andulky asi půl roku. Najednou jsem u jedné z nich viděla, že má na konci obou křídel krvavé stopy. Chovala se pak normálně, jakoby se nic nestalo. Poté si pořád křídla čistila, ale ode mne se nenechala. Pak mi ještě přišlo jakoby se pořád skrabkala.
Doteď nebyly žádné jiné problémy. Myslíte, že se někde zasekla (zranila) a má to z toho? Nebo to může být jiný problém?
Předem velice děkuji za rady a odpovědi.

Nejspíš si mezi sebou "vyměnily názory" a nejedná se o nic neobvyklého.

26.3.2021 12:40
Kokr

XXX.XXX.85.112

Vypadá to, že si to způsobila sama při čištění peří, nebo jí to udělal sameček. Je jaro a jdou do toku. Podívejte se, jestli nemá v peří parazity, nabídněte ji misku na koupání, nebo ji zvlhčete rozprašovačem. Hlavně ji pozorujte. Mohla si to způsobit o klec, ale to by neměla na obou křídlech! Mimochodem, ta klec je malá, ta umělá bidla vyhoďte a dejte přírodní větve.

26.3.2021 12:41
Silvie25

XXX.XXX.18.159

Děkuji za odpověď. Mě jen překvapilo, že to má na obou stranách úplně na stejném místě.

26.3.2021 12:51
Silvie25

XXX.XXX.18.159

Kokr napsal(a):
Vypadá to, že si to způsobila sama při čištění peří, nebo jí to udělal sameček. Je jaro a jdou do toku. Podívejte se, jestli nemá v peří parazity, nabídněte ji misku na koupání, nebo ji zvlhčete rozprašovačem. Hlavně ji pozorujte. Mohla si to způsobit o klec, ale to by neměla na obou křídlech! Mimochodem, ta klec je malá, ta umělá bidla vyhoďte a dejte přírodní větve.

Děkuji za radu :). Peří jsem kontrolovala a je bez známek parazitů, tak asi jen nějaký úraz.
Jinak mají bidleka všeho druhu a celý den jsou puštění venku z klece.

26.3.2021 14:17
eli22

XXX.XXX.58.43

Silvie25 napsal(a):
Děkuji za radu :). Peří jsem kontrolovala a je bez známek parazitů, tak asi jen nějaký úraz.
Jinak mají bidleka všeho druhu a celý den jsou puštění venku z klece.

Nevím, no, v té kleci se mi zdá spousta nesmyslů vč zrcátka. Proč zrcátko?

26.3.2021 14:37
Silvie25

XXX.XXX.18.159

eli22 napsal(a):
Nevím, no, v té kleci se mi zdá spousta nesmyslů vč zrcátka. Proč zrcátko?

V kleci mají dvě hračky a to kroužky a kuličku na provázku, takže jaké nesmysly máte na mysli? Zrcátko (které jsme kupovali, když jsme měli jen jednu andulku a mají ho rády všechny) je na kleci a ne v kleci.

26.3.2021 19:11
eli22

XXX.XXX.58.43

Silvie25 napsal(a):
V kleci mají dvě hračky a to kroužky a kuličku na provázku, takže jaké nesmysly máte na mysli? Zrcátko (které jsme kupovali, když jsme měli jen jednu andulku a mají ho rády všechny) je na kleci a ne v kleci.

Tak v tom případě ok.Umelá bidla taky asi milují, že? KUlička na provázku je super.

27.3.2021 01:07
Silvie25

XXX.XXX.18.159

eli22 napsal(a):
Tak v tom případě ok.Umelá bidla taky asi milují, že? KUlička na provázku je super.

Kulička visí na tkaničce a ano mají ji rády. Upřímně umělá bidla jsou jen do počtu, mají tam i přírodní a časem umělá chceme dát pryč. Každopádně jak jsem již psala, celý den jsou venku viz foto. V kleci jen spí. Proto stále nechápu smysl vašeho komentáře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík