Rýžovník

Prodám Rýžovníka šedého - Prodám letošní odchov rýžovníků. Přírodní zbarven...
250 KčMomentálně nejsem doma a nevím rozměry z hlavy.. Ale je spíše taková široká.. Dřív jsem je měla v menší klecy a zdály se víc v pohodě. Měla jsem je jako mláďata od chovatele, až teď když dospely na sebe vrčí.
Víte slečno/paní, základ je před pořízením jakéhokoli živého tvora si zjistit relevantní informace o jeho potřebách, aby bylo naplněno jeho základní welfare. Lidé, kteří tak neučiní se zhusta dopouští týrání a není omluva, že z nevědomosti.
Určitě mezi ně patřit nechcete, že ? Ale ta vaše "přenoska" opravdu vhodná není a nemůžete se divit zdejším reakcím chovatelů, protože to je zde xx za den, pořád dokola a mnozí máme pocit, že je to marný...je to marný...je to marný...
Snesitelné min rozměry pro trvale v kleci držené rýžovníky (nepouštěné denně na prolet,nebo stěhované na jaro - podzim do venkovních voliér) jsou 120d x 60š x 90 v. Čím větší, tím lepší....
Pokud vám tu někteří petkaři budou tvrdit, že to co máte, stačí, tak věřte, že nestačí...
Věřím, že každý je naštvaný, že mám pro rýžovníky takhle malou klec. Mě taky mrzí, když mi tu lidé píšou, jak je týrám, když se pro ně snažím dělat to nejlepší. Starám se o ně, pouštím je ven, kupuju jim docela drahé krmivo a nemyslím si, že je týrám. Že nemám správně rozmernou klec, protože jsem duverovala člověku, který se chovem zabývá, tak to se omlouvám. Já si spíš myslím, že člověk, co se o svoje mazlíčky nezajímá, se vůbec nesnaží ani zapojit do takových diskuzi, kde mu všichni vyčtou, co pro mazlíčky dělá, přestože se snaží to zlepšit, což se já snažím. Ale dobře, jsem tyran, zavřela jsem je ve vězení. Ono by možná stačilo napsat a nedělat takové drama: ryzovnici potřebuji větší prostor, nestačí rozměry co máte, jinak nebudou spokojení. Ale to je jedno. :)
Napsat, že jsem tyran, protože se zajímám o svoje mazlíčky, chci zjistit, co jim vadí a co pro ě můžu udělat, tohle je podle Vás být tyran? To se podívejte spíš jinam, kde zvířata nedostávají najíst, napít a nikdo se o ně nestará. Z fotky jste všichni vyčetli rozměry a je to ta nejmenší klec, co jste viděli. Ochota lidí na online forech mě fakt jen překvapuje.
Že si naběhnete na vidle váš problém. Lezete na chovatelské forum. Vůbec nepochybujte o tom, že dokážeme odhadnout rozměry podle foto. Neochota zjišťovat informace, nevzdělávat se (a to celoživotně), to je věc, na kterou tenhle národ dojede. A ta nová generace co je již rok zavřená doma, no to je vůbec tragédie. Jak vám říká lupus4, přestaňte se čertit a dejte to do pořádku. Bodejť by na sebe ti nešťastníci nevrčeli, když nemají kam uhnout, poodletět.