Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2021 09:05
paranoid android

XXX.XXX.42.177

Dobrý den,
mám od Vánoc pár rýžovníků, které jsou umístěné v celkem prostorné kleci. Vypozorovala jsem, že na sebe poslední dobou vrčí, a to docela hlasitě. V kleci s nimi nikdo další není. Nemate s tím někdo zkušenosti? Děkuji.

28.3.2021 09:28
Kawulok

XXX.XXX.114.192

U rýžovniku běžna věc.

28.3.2021 22:14
lupus4

XXX.XXX.205.61

v celkem prostorné kleci.

můžete uvést rozměry ?

28.3.2021 22:46
paranoid android

XXX.XXX.251.187

Momentálně nejsem doma a nevím rozměry z hlavy.. Ale je spíše taková široká.. Dřív jsem je měla v menší klecy a zdály se víc v pohodě. Měla jsem je jako mláďata od chovatele, až teď když dospely na sebe vrčí.

28.3.2021 23:44
hzp

XXX.XXX.83.72

Tohle je podle vás celkem prostorná klec? Doufám, že tohle je vyfocená přenoska.

29.3.2021 00:23
paranoid android

XXX.XXX.251.187

Tak asi očividně není, ale šlo by to napsat lépe. :)
Pořizovala jsem to od chovatele, který mi řekl, že by to takto mělo být v pořádku.
Kvůli radám jsem tady, nejsem profesionálka.
Plánuju si pořídit voliéru, momentálně finančně řeším jiné věci.

29.3.2021 00:49
lupus4

XXX.XXX.205.61

Víte slečno/paní, základ je před pořízením jakéhokoli živého tvora si zjistit relevantní informace o jeho potřebách, aby bylo naplněno jeho základní welfare. Lidé, kteří tak neučiní se zhusta dopouští týrání a není omluva, že z nevědomosti.
Určitě mezi ně patřit nechcete, že ? Ale ta vaše "přenoska" opravdu vhodná není a nemůžete se divit zdejším reakcím chovatelů, protože to je zde xx za den, pořád dokola a mnozí máme pocit, že je to marný...je to marný...je to marný...

Snesitelné min rozměry pro trvale v kleci držené rýžovníky (nepouštěné denně na prolet,nebo stěhované na jaro - podzim do venkovních voliér) jsou 120d x 60š x 90 v. Čím větší, tím lepší....

Pokud vám tu někteří petkaři budou tvrdit, že to co máte, stačí, tak věřte, že nestačí...

29.3.2021 03:01
kubrt11

XXX.XXX.53.50

paranoid android napsal(a):
Momentálně nejsem doma a nevím rozměry z hlavy.. Ale je spíše taková široká.. Dřív jsem je měla v menší klecy a zdály se víc v pohodě. Měla jsem je jako mláďata od chovatele, až teď když dospely na sebe vrčí.

Ptačí kriminál!!!

29.3.2021 12:51
paranoid android

XXX.XXX.251.187

Věřím, že každý je naštvaný, že mám pro rýžovníky takhle malou klec. Mě taky mrzí, když mi tu lidé píšou, jak je týrám, když se pro ně snažím dělat to nejlepší. Starám se o ně, pouštím je ven, kupuju jim docela drahé krmivo a nemyslím si, že je týrám. Že nemám správně rozmernou klec, protože jsem duverovala člověku, který se chovem zabývá, tak to se omlouvám. Já si spíš myslím, že člověk, co se o svoje mazlíčky nezajímá, se vůbec nesnaží ani zapojit do takových diskuzi, kde mu všichni vyčtou, co pro mazlíčky dělá, přestože se snaží to zlepšit, což se já snažím. Ale dobře, jsem tyran, zavřela jsem je ve vězení. Ono by možná stačilo napsat a nedělat takové drama: ryzovnici potřebuji větší prostor, nestačí rozměry co máte, jinak nebudou spokojení. Ale to je jedno. :)

29.3.2021 13:16
lupus4

XXX.XXX.205.61

A co jsem vám napsal jiného ? Tak se nečertěte a napravujte

29.3.2021 13:47
paranoid android

XXX.XXX.251.187

Napsat, že jsem tyran, protože se zajímám o svoje mazlíčky, chci zjistit, co jim vadí a co pro ě můžu udělat, tohle je podle Vás být tyran? To se podívejte spíš jinam, kde zvířata nedostávají najíst, napít a nikdo se o ně nestará. Z fotky jste všichni vyčetli rozměry a je to ta nejmenší klec, co jste viděli. Ochota lidí na online forech mě fakt jen překvapuje.

29.3.2021 14:07
hzp

XXX.XXX.83.72

Že si naběhnete na vidle váš problém. Lezete na chovatelské forum. Vůbec nepochybujte o tom, že dokážeme odhadnout rozměry podle foto. Neochota zjišťovat informace, nevzdělávat se (a to celoživotně), to je věc, na kterou tenhle národ dojede. A ta nová generace co je již rok zavřená doma, no to je vůbec tragédie. Jak vám říká lupus4, přestaňte se čertit a dejte to do pořádku. Bodejť by na sebe ti nešťastníci nevrčeli, když nemají kam uhnout, poodletět.

29.3.2021 14:19
paranoid android

XXX.XXX.251.187

Neochota? Jsem na iFauně, protože SI CHCI NECHAT PORADIT. Ale lidi nedokážou poradit jinak, než na mě spustit X urážlivých slov o tom, jak týrám zvířata, jako by bylo teď úplně jednoduché se s někým poradit a vyjet do obchodů. Generace zavřená doma - jako bychom za to mohli. :)

29.3.2021 14:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

Asi nevnímáte text ...

normální je starat se PŘED POŘÍZENÍM

Koně byste asi taky nepořizovala do kozího chlívku

a to ,že je klec malá a nevhodná prostě neokecáte
a argumentace, že někdo týrá víc obstojí tak možná na dětském pískovišti ...

29.3.2021 15:08
paranoid android

XXX.XXX.251.187

Já se starala a hlavně to byl dárek, zas tak dlouho je nemám, abych si zařídila vše co potřebuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík