Andulka černá blackface

Prodám Andulku vlnkovanou - dobrý den, prodávám andulky různé barvy mladé a...
1500 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý večer všem mohu se zeptat z čeho se vyrábí tyčinky pro andulky?
Mám na mysli, čím to zrní připevnit k té tyčince.
Všem děkuji za odpovědi😁
Někde jsem četl že se to připevňuje medem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Kokr
napsal(a):
Dej jim klas senegalského prosa a ovoce zvlášť. Tyčinky jsou zbytečně drahé.
To já vím děkuji, ale myslel jsem jak je vyrobit.
napsal(a):
To já vím děkuji, ale myslel jsem jak je vyrobit.
Vezměte ruličku od toaletního papíru a připravte si pevnější drát. Já to dělám tak že spodek drátu zatočím do očka, pak zbytek drátu vztyčím středem té ruličky a nechám si pár centimetrů na ohyb abych to pak mohl zavěsit. No a naplňují směsí zrní, lžíce medu a cca 3-4 lžíce mouky. Vše promíchat.Můžete přidat třeba i nějaké to ovoce, jako např. nastrouhané jablko,ale tyčinky pak nevydrží tak dlouho.
Pečte v troubě dokud směs nevyschne a hlídejte aby se nespálila. Pak jednoduše vyndáte z papíru nebo když to nepůjde, tak to rozstřihnete. Když se vám bude směs ještě po upečení zdát moc lepkavá , tak příště přidejte víc mouky, když moc tvrdá, tak zase více medu. Chce to vychytat, časem už tu správnou konzistenci budete mít v oku.Snad jsem to popsat jasně. Pěkný večer.
lupus4
napsal(a):
Pečte v troubě dokud směs nevyschne
no a tím pečením zničíte veškeré enzymy a vitamíny , takže výsledek je nula nula ...prd
Není lepší dávat pořádně proprané klíčené ? Co myslíš Honzíku ?
Já vím včera je dostali, ale vůbec je nežrali.
Mohy
napsal(a):
Vezměte ruličku od toaletního papíru a připravte si pevnější drát. Já to dělám tak že spodek drátu zatočím do očka, pak zbytek drátu vztyčím středem té ruličky a nechám si pár centimetrů na ohyb abych to pak mohl zavěsit. No a naplňují směsí zrní, lžíce medu a cca 3-4 lžíce mouky. Vše promíchat.Můžete přidat třeba i nějaké to ovoce, jako např. nastrouhané jablko,ale tyčinky pak nevydrží tak dlouho.
Pečte v troubě dokud směs nevyschne a hlídejte aby se nespálila. Pak jednoduše vyndáte z papíru nebo když to nepůjde, tak to rozstřihnete. Když se vám bude směs ještě po upečení zdát moc lepkavá , tak příště přidejte víc mouky, když moc tvrdá, tak zase více medu. Chce to vychytat, časem už tu správnou konzistenci budete mít v oku.Snad jsem to popsat jasně. Pěkný večer.
Každý chovatel by se měl snažit vytvořit papouškům co nejvíce přirozené prostředí. Myslíte si, že papoušek v přírodě hledá potravu která je pečená v troubě na medu?
Ladamusa
napsal(a):
Každý chovatel by se měl snažit vytvořit papouškům co nejvíce přirozené prostředí. Myslíte si, že papoušek v přírodě hledá potravu která je pečená v troubě na medu?
Nevim to asi ne, ale já jim chci dát hlavně to co jim chutná.
napsal(a):
Nevim to asi ne, ale já jim chci dát hlavně to co jim chutná.
To je právě zásadní věc, že lidé se nesnaží porozumět tomu, co organismus potřebuje, co mu neprospívá a to platí i pro lidskou životosprávu. To že něco chutná ještě neznamená, že je to to nejlepší. Děti by také nejraději pily Colu, baštily sladkosti s barvivy, cukrem a různými éčky včetně jídel v rychlém občerstvení a nechtějí zeleninu a ovoce a tak je to i se zvířaty. Správný chovatel se pořád vzdělává,pozoruje a hlavně přemýšlí, jak vytvořit pro své chovance ty nejlepší životní podmínky.
JoPe
napsal(a):
To je právě zásadní věc, že lidé se nesnaží porozumět tomu, co organismus potřebuje, co mu neprospívá a to platí i pro lidskou životosprávu. To že něco chutná ještě neznamená, že je to to nejlepší. Děti by také nejraději pily Colu, baštily sladkosti s barvivy, cukrem a různými éčky včetně jídel v rychlém občerstvení a nechtějí zeleninu a ovoce a tak je to i se zvířaty. Správný chovatel se pořád vzdělává,pozoruje a hlavně přemýšlí, jak vytvořit pro své chovance ty nejlepší životní podmínky.
Zeleninu a ovoce jim moc nejede klíčky to je ještě horší. Nevíte někdo co s tím udělat?
Fascinuje mě, jak tady někteří mají potřebu dělat kovbojku i z obyčejného receptu na tyčinky. Dotaz zněl jestli někdo nezná recept, já jsem odpověděl. To že tyčinky neobsahují tolik živin co obyčejná strava je snad všem jasné, nikdo tu netvrdil opak. Je však jasné, že jsou pro ptáky daleko zdravější, než ty "umělotiny" z obchodu.
A teď tři "pointy" pro Honzu 1234:
1) do receptu jsem ještě zapomněl napsat že používám vejce, ale na jednu tyčinku bude stačit max půlka.
2) jak už bylo řečeno výše, tyčinky by neměly nahradit pestrou stravu, jednou za měsíc bych řekl že je tak akorát
3) na internetu je spousta stránek , kde najdeš výpis které ovoce a zeleninu Andulky můžou. To že můžou ale ještě neznamená že jim ten konkrétní druh bude chutnat. Zkus postupně zkoušet a uvidíš že něco tvým andulám určitě zachutná. Záleží taky na způsobu podání té zeleniny. Například kdybych dal andulám mrkev v celku, tak se toho ani nedotknout, protože se jim to špatně uždibuje, ale po nastrouhané se mohou utlouct. Navíc je to všechno o zvyku, pokud si andulkám od počátku nepodával pestrou stravu, tak jsou logicky zvyklé jen na proso a je potřeba jim jednou taky dát na výběr pouze zeleninu, případně nastrouhat na jemno a smíchat s prosem.
já bych se s nějakými tyčinkami nedělal a vzal je přímo do KFC nebo do mekáče, ať si vyberou sami z nabídky. kam ten svět spěje psi už nežerou kosti, kočky nežerou myši a čekají na granule a andulky za chvilku nebudou žrát proso a budou okusovat ruličky od hajzlpapíru. Já se jdu picnout.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
napsal(a):
Zeleninu a ovoce jim moc nejede klíčky to je ještě horší. Nevíte někdo co s tím udělat?
Musí se postupně naučit- pokud nejsou zvyklí, tak to nebude možná ani na několik pokusů.Na ty ovocné tyčinky zapomeňte.Všechno co je v tyčince se dá podat jednoduchou formou.
napsal(a):
Moje anduly taky zelenina nebo ovoce ání ťuk. Takže byly celou zimu o zrní. Ale teď, jakmile vylezlo zelené, tráva, řebříček, pampelišky, hluchavky, můžou se toho užrat.