Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2021 21:59
paranoid android

XXX.XXX.184.41

Dobrý den,
pořizuji si voliéru o rozměrech 160x70x60. Mám páreček rýžovníků a zebřiček, které mám prozatím v klecích odděleně, dají se chovat spolu v takto rozměrné voliéře, nebo to jsou rozměry vhodné jen pro jeden pár? Dále by mě zajímalo, s jakými ptáky se dá ryžovník, resp. zebřička chovat? Děkuji za rady.

5.4.2021 08:42
maxichov

XXX.XXX.225.46

paranoid android napsal(a):
Dobrý den,
pořizuji si voliéru o rozměrech 160x70x60. Mám páreček rýžovníků a zebřiček, které mám prozatím v klecích odděleně, dají se chovat spolu v takto rozměrné voliéře, nebo to jsou rozměry vhodné jen pro jeden pár? Dále by mě zajímalo, s jakými ptáky se dá ryžovník, resp. zebřička chovat? Děkuji za rady.

160 je výška nebo délka

5.4.2021 09:11
eli22

XXX.XXX.58.43

Obávám se, že to bude ta komínová klec. Jestli jo, tak i pro jeden pár nevhodná.

5.4.2021 10:24
hzp

XXX.XXX.83.72

Tak asi bych se toho úplně nebál dát tam ty dva páry byť to bude voliéry styl komín. Pokud by to nedělalo dobrotu, zbavil bych se zeber a na dno dal křepelky. Pokud je 160 cm délka, tak v pohodě přidat třetí pár něčeho. Ceresky, rákosáky, stříbrozobky, chůvky.

5.4.2021 10:34
paranoid android

XXX.XXX.184.41

hzp napsal(a):
Tak asi bych se toho úplně nebál dát tam ty dva páry byť to bude voliéry styl komín. Pokud by to nedělalo dobrotu, zbavil bych se zeber a na dno dal křepelky. Pokud je 160 cm délka, tak v pohodě přidat třetí pár něčeho. Ceresky, rákosáky, stříbrozobky, chůvky.

Dobře děkuji za radu. :)

5.4.2021 21:29
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

hzp napsal(a):

O astrildovitých se zde na spíš papouškářské diskuzi moc nemluví a tak ji trochu rozšířím.

Ano, máte pravdu, že čím větší a delší, tím lepší.Ale i v té "věži" krásně odchováte ty rýžovníky a zebřičky.
Já měl v bytě v kleci 60 krát 30 dno, na výšku 60 pár astrildů bělolících plus pár rákosních. Budky - rourky z králičího pletiva a klec plmá houští a svislých stébel. Oba páry odchovávaly. Ale po vylétnutí mláďat tam bylo moc těsno. Ve stejné kleci 1,1 AG plus kubánka malá. Též odchov..
Ptáky netrápím, jak někdo bude reagovat. Vše je v létě venku s proletem, ale v dlouhé zimě jsem chtěl mít něco doma pro potěšení být stále u toho.
Jistěže ptákům prospívá prolet, ale malá klec, 3 bidla, to jsou chudáci. Dejte houštínku větviček, trochu volného prostoru a budete se divit. Ono to není jen o velikosti klece, ale hlavně o krmení, délce dne a teplotě ve vzájemném souladu. A ne všechny druhy jsou snášenlivé. I malé zebřičky někdy bývají prevíti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík