Papoušek horský kouřový

Prodám Papouška horského - Prodám loňské papoušky kouřové,s kroužkem i bez,...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Nebojte nejste sám-většinou to dopadne dobře.Pamatuji i horší výkyvy počasí a vyšlo to i když ne na sto.
matesak
napsal(a):
Zdravím,
když bylo u nás minulý týden kolem 20 ti stupňů, ptáci blaznili, dostali budku.
Ted se ochladilo,v noci kolem -1 a kouřáci mají první vejce, kdo jakou máte zkušenost, jestli to vejcím nebo samici neublíží?
Voliera je částečně krytá, budka prkenná v síle 2 cm.
Děkuji.
Zdravím, už jsem dal ven i arantingy. Dnes - 4 . Voliéry jsem dnes zamotal fólií. Ptáci nocují v budkách tak to bude dobré. Slunce voliéry přes fólii ohřeje. A od pátku má být lépe.😉
Rozelka787
XXX.XXX.224.50
Zdravím , mne taktiež dnes rozely prve vajce , v noci ma byť -6 ... a samica nieje v budke čo je normalne keďže ma len 1 vajce .. bude niečo z toho vajička ? Ďakujem za odpoveď
Rozelka787
napsal(a):
Zdravím , mne taktiež dnes rozely prve vajce , v noci ma byť -6 ... a samica nieje v budke čo je normalne keďže ma len 1 vajce .. bude niečo z toho vajička ? Ďakujem za odpoveď
Zdravím, myslím,že letos to má takhle hodně chovatelů, uvidíte až zasedne a potom můžete po pěti dnech prosvitit jestli budou vejce oplozene.
budky jsou v nevytápěném záletu, vajíčka jsou takto:
horksých - paní horská z nich prakticky nesleze..
andulky - sedí, ale když jsem v záletu, tak vylezou z budek ..
latamové - sedí, ale jejich morálka je zatím nejhorší..
paní nádherná - vybírá správnou budku, ale každý rok se drží zpátky, ale pravidelně vyvádí..
korely - vybírají budky..
paní královská - okukuje budky - mají na výběr ze 2 ks..
Ka-ka
napsal(a):
paní nádherná - vybírá správnou budku, ale každý rok se drží zpátky, ale pravidelně vyvádí..
A co dělají pánové, když jsou zavřené hospody?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Ka-ka
napsal(a):
Běžný jarní rozjezd-počasí bývalo některý rok i horší a vždycky se to v dobré obrátilo.Páry které moc spěchaly mívaly potíže,ale většinou to ustály.
Honza..
XXX.XXX.182.17
Mám budky celoročně na Josefa vyčištěne. Mniši
9 páru zatím ani 1 vejce. Penanti 2 páry budky celoročně zatím žádná vejce. Paří se ale jinak zatím nic.
Anduly, korely o budky nemají zájem. Pestrý 2 páry už zasedly a 2 páry zatím nic jen lezou do budek. Penanti zatím nic nově složený pár. Ve vytápěných záletech už mám alexandry velký už budou příští týden vylétat z boudy, patagonci sedí, aratingy sedí, žaci lezou a hrabou v budce. Tak uvidíme co se bude dít.
Já zatím od třech párů andulek 7 vajíček. Ale dnes bylo venku -5°C, tak mám strach, aby to dobře dopadlo. Samičky sedí tak 70-80% času, voliéra není zateplená, dřevěné stěny ze 2,5 strany a z 1,5 strany polykarbonát, takže průvan žádný.
ZBzH
napsal(a):
Já zatím od třech párů andulek 7 vajíček. Ale dnes bylo venku -5°C, tak mám strach, aby to dobře dopadlo. Samičky sedí tak 70-80% času, voliéra není zateplená, dřevěné stěny ze 2,5 strany a z 1,5 strany polykarbonát, takže průvan žádný.
Určitě bych přidal podestýlku, hobliny, izolují a samička si lépe uhlídá vejce pod sebou. Z pravidla vždy vyhází podestýlku během snášení, jak pevně zasednou přidávám hobliny.
Ladamusa
napsal(a):
Určitě bych přidal podestýlku, hobliny, izolují a samička si lépe uhlídá vejce pod sebou. Z pravidla vždy vyhází podestýlku během snášení, jak pevně zasednou přidávám hobliny.
Konkrétně tato samička hobliny systematicky vyházela. Myslíte, že je tam mám vrátit? Jinak na zemi ve volieře mají k dispozici seno, ale toho si nevšímají. Ostatní dva páry mají hobliny pod sebou v cca 4cm vrstvě.
ZBzH
napsal(a):
Konkrétně tato samička hobliny systematicky vyházela. Myslíte, že je tam mám vrátit? Jinak na zemi ve volieře mají k dispozici seno, ale toho si nevšímají. Ostatní dva páry mají hobliny pod sebou v cca 4cm vrstvě.
Pokud už zasedla, postupně přidávejte hobliny až docílíte požadované množství podestýlky. Andulky většinou nejsou náchylné na změnu proto je možné provést změnu i během hnízdění.
nic bych jim nepřidával, měl jsem rozelu pestrou, která vyházela každý rok skoro všechny hobliny. Do budky bylo jen ze sololitu a nikdy jim nic nezmrzlo. Zahříváním udrží vejce v teple. Spíš ve větší vrstvě zahrabe vejce a zahřívá je jen shora a to je málo. Královačka byla líná něco vyhazovat z 90cm vysoké budky tak většinu hoblin nahrnula na jednu stranu a seděla na vejcích skoro na holém dřevě. Je pravda, že to byla silná fošna, tam jsem strach z promrznutí neměl.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Honza..
napsal(a):
Mám budky celoročně na Josefa vyčištěne. Mniši
9 páru zatím ani 1 vejce. Penanti 2 páry budky celoročně zatím žádná vejce. Paří se ale jinak zatím nic.
Jestli si stěžujete,tak buďte rád tomu jak to je-počasí na prd a má se to otočit znovu k horšímu.Pořád mají čas.
exotchov
napsal(a):
Nastesti priroda a zivocichove jsou daleko vnimavejsi
Jen v chovu musíme tu přírodu tak nějak suplovat my chovatelé. Přeci jen chováme druhy, které jsou z úplně jiných klimatických, potravních podmínek a chováme je v podmínkách, které jsou naprosto odlišné od jejich života ve volnosti v jejich domovině.
Befelemepesevez
XXX.XXX.37.246
Zdravím, už jsem si říkal, že jsem "blbec" sám. Budky jsem dal už na začátku března, trochu jsem spoléhal na ptáky, že do toho nepůjdou, když by byla zima. Ale znáte andulky, těm je to jedno. Takže jsem na začátku tohoto týdne našel první dvě mladé a dnes jsem šel prozkoumat ostatní. Přiznám se, že jsem čekal katastrofu, ale jak píší zkušení chovatelé, ptáci si poradili. Z 13 párů sedí 9, uhynul 1 chovný samec, ale tam to bylo z jiného důvodu, našel jsem v jedné budce jedno uhynulé mládě. V 5 hnízdech je od 1 do 4 mladých, ve 4 jsou vajíčka, pohledově oplozená, tak uvidím. Z důvodu mrazů je tedy jeden úhyn. Snad to vydrží, má být už tepleji. Problém by možná mohl být až budou mláďata větší a samice je nebude zahřívat pod sebou a nebudou ještě opeřená. Ale to je otázka pro zkušené chovatele.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
atobajus
napsal(a):
Jen v chovu musíme tu přírodu tak nějak suplovat my chovatelé. Přeci jen chováme druhy, které jsou z úplně jiných klimatických, potravních podmínek a chováme je v podmínkách, které jsou naprosto odlišné od jejich života ve volnosti v jejich domovině.
Naši svěřenci chovaní po x generací jsou tak aklimatizovaní, že by se jim snad ani v domovině nelíbilo.Každý rok v tuto dobu je poplach kvůli počasí,ale z naší pomocí si s tím určitě poradí.
corvuscorax
napsal(a):
nic bych jim nepřidával, měl jsem rozelu pestrou, která vyházela každý rok skoro všechny hobliny. Do budky bylo jen ze sololitu a nikdy jim nic nezmrzlo. Zahříváním udrží vejce v teple. Spíš ve větší vrstvě zahrabe vejce a zahřívá je jen shora a to je málo. Královačka byla líná něco vyhazovat z 90cm vysoké budky tak většinu hoblin nahrnula na jednu stranu a seděla na vejcích skoro na holém dřevě. Je pravda, že to byla silná fošna, tam jsem strach z promrznutí neměl.
Mám k tomu několik vlastních postřehů. Samice andul většinou podestýlku vyhazují, dokud nezasednou, pak už dají pokoj a u mladých je velmi dobrá. Zadavatel nemá důlek na dně,takže se mu to kutálí všude možně, což je další nedostatek.
Dno budky ze sololitu roselám není dobrý nápad, Normální samice vejce nezahrabává, vytvoří si v podestýlce pěkně důlek, nebo nahrne materiál ke straně.
Královačce se z téměř 1metr vysoké budky špatně vyhazuje, a nahrnutí ke straně dělá většina samic australských papoušků.
Silná fošna promrzne stejně jako jako prkno, testoval jsem mockrát teplotu v budce a jedině silná vrstva podestýlky, nebo zateplení dna ovlivnilo teplotu.
atobajus
napsal(a):
Ja mam tuzemske,nekolik generaci.,dovozove nechovam. Dokonce i amazonane jsou v nevytapenych volierach pouze ve zdenem,ale i ti radeji jsou pres den venku. Jinak nic proti.
Děkuji za rady. Přidal jsem hobliny a teď už samička sedí a hobliny nevyhazuje. Navíc přidala další vajíčko, sousedka jedno vyhodila ven a rozbilo se (netuším, jak se jí to povedlo) a další sousedka také přidala jedno, takže teď mám stav ve třech budkách 4-1-4. Redukujete počet vajíček? Kontrolujete, zda jsou všechna oplozená nebo necháváte na přírodě?