Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Cudik

7.4.2021 10:22
Cudik

XXX.XXX.182.109

Dobrý den chci se zeptat proč mi andulka klove do zdi. Když v kleci má sepiovou kost a žrádlo ji pujuji s vápníkem??

7.4.2021 12:07
PiLnÍk

XXX.XXX.102.156

Cudik napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat proč mi andulka klove do zdi. Když v kleci má sepiovou kost a žrádlo ji pujuji s vápníkem??

Nudí se.

7.4.2021 12:31
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

A grit jí dáváte? Co je to grit?
Výraz grit je aplikován na dva různé druhy písku - nerozpustný a rozpustný:

Nerozpustný grit, o který se nám jedná, je složen z nepatrných kamínků jako je křemičitan a pískovec a je používán v trávení neloupaných semen. Ptáci, jako jsou holubi a hrdličky, kteří polykají celá semena, vyžadují takový grit. Nerozpustný grit nemůže být stráven a zůstává v těle dokud není vyloučen.
Rozpustný grit je organický a obsahuje rozemleté skořápky (například ústřic) nebo sépiovou kost. Rozpustný grit je většinou vápenec (uhličitan vápenatý). Vzhledem k tomu, že je snadno stravitelný kyselinami nacházejícími se v žláznatém žaludku, není zde skoro žádné nebezpečí, že se usadí v trávicím traktu. Přesto, že je rozpustný grit zdrojem vápníku, napomáhá velmi málo trávení celých semen. Dále byly hlášeny případy otrav těžkými kovy z krmení nerozpustným gritem, pocházejícím z oblastí se znečištěnými vodami.

7.4.2021 13:31
Valentko

XXX.XXX.130.33

Povedali ste nam toho dosť málo. So sepiovou kosťou sa nezabaví. Predpokladám že ju asi chovate samú že? Tak potom je to jasné kupte jej ďalšiu andulku a na takéto zlozvyky ani nepomyslí.

7.4.2021 16:05
pterodactyll

XXX.XXX.9.10

Já mám ve voliéře písek na celém dně záletu,křemičitý písek v misce,dávám minerální kameny,sepiovou kost,jílový grit.
Stejně se najde některá co ničí omítku. Prostě jim více vyhovuje. Určitě to ale nedělají z nudy. Stejně nepomuže koupě další,dělají to i v hejnu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík