Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.4.2021 15:13
Denyyy21

XXX.XXX.71.19

Zdravím všechny,
máme doma andulku, která je ochočená, že přiletí i na jméno. Napadlo mě chovat ji volně u mne v pokoji. Když ji pouštím z klece tak si většinou sedne k zrcadlu, které mám položené na zemi. Sedí u něj vždy několik hodin a připadá mi, že to tam miluje. Tak mě proto napadlo jestli by nemohla být volně po pokoji a u toho zrcadla mít třeba misku s vodou a jídlem. V pokoji nemam skoro žádné nebezpečné věci, krom pokojovych rostlin, ale andulka je nějak neohlodává. Ostatní zvířata by ji ublížit nemohli.
Jaký názor na to máte vy? Popřípadě je tu někdo kdo to tak měl/má a vyhovovalo/vyhovuje mu to
Předem děkuji za všechny odpovědi.

8.4.2021 23:16
Mohy

XXX.XXX.246.222

Zdravím,

v prvé řadě si zjistěte o jakou pokojovou rostlinu se jedná. To že ji váš pták zatím neokusuje neznamená, že nezačne. Mohl/a byste se pak škaredě divit. To že andulka tráví spoustu času u zrcadla je logické. Samu sebe totiž nepozná a v odraze vidí svého kamaráda. Časem by to však pro ní mohlo být stresující, protože se jí nebude dostávat očekávaných reakcí. Raději ji pořiďte někoho do páru.

No a chovat ptáka jen tak na volno mi přijde jako hloupost. Jednak bych nechtěl vidět ten bordel jaký byste měl/a v tom pokoji, dále pak andulka potřebuje něco jako své útočiště, kde se bude cítit bezpečně a taky nemáte jistotu, že někdo například nezapomene zavřít dveře a andulka vám zdrhne do vedlejší místnosti, kde zrovna třeba bude otevřené okno.

Hezký zbytek dne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík