Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

14.4.2021 18:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.181

Dobry den.
Mám dotaz. Mam viacero anduliek, samicka hniezdi. Ona ma taku syto modru namornicku farbu. Biela hlava. Jej partner je tmavo zeleny. Avsak, ma brata bieleho albino, ktory ju tiez mohol nakryt. Mlade z predosleho hniezdenia je tiez modre, mozno trosku slabsie modre, ako je matka.
Ja som doteraz videl nakryvat samicku len jej zelenym partnerom. Avsak, pocul som, ze zelena farba je dominantna nad modrou.
Moja otazka je, ci moze mat syto modra samicka so zelenym samcekom modre mlade po mame (trosku slabsie modre, nez matka ). Alebo u modrych strak to nemusi platit, ze zelena je dominantna?
Dakujem.

Neregistrovaný uživatel

15.4.2021 07:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.181

To mi velmi nepomohlo, je to pre mna komplikovane, ale v kazdom pripade dakujem aj za to.

15.4.2021 08:15
vegh

XXX.XXX.102.192

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobry den.
Mám dotaz. Mam viacero anduliek, samicka hniezdi. Ona ma taku syto modru namornicku farbu. Biela hlava. Jej partner je tmavo zeleny. Avsak, ma brata bieleho albino, ktory ju tiez mohol nakryt. Mlade z predosleho hniezdenia je tiez modre, mozno trosku slabsie modre, ako je matka.
Ja som doteraz videl nakryvat samicku len jej zelenym partnerom. Avsak, pocul som, ze zelena farba je dominantna nad modrou.
Moja otazka je, ci moze mat syto modra samicka so zelenym samcekom modre mlade po mame (trosku slabsie modre, nez matka ). Alebo u modrych strak to nemusi platit, ze zelena je dominantna?
Dakujem.

Terajšé dobe je andulky tak domiešané genetika že možeťe odchovať aj od zeleného,aj bielé,aj žlutu,aj straku.tak isto aj od modré možu vyskitnuť aká kolvek farba.vtáky možu byť štepiťelné na viacero farjeb.

Neregistrovaný uživatel

15.4.2021 08:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.181

dakujem za odpoved. Bal som sa, ze to, ze zelena je dominantna, znamena, ze modre mlade nemozem mat od tmavozeleneho samceka a modrej samicky.

15.4.2021 09:17
lupus4

XXX.XXX.205.61

To mi velmi nepomohlo, je to pre mna komplikovane, ale v kazdom pripade dakujem aj za to.

myšlení boli ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.4.2021 17:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

dakujem za odpoved. Bal som sa, ze to, ze zelena je dominantna, znamena, ze modre mlade nemozem mat od tmavozeleneho samceka a modrej samicky.

Zelená barva je dominantní, modrá recesivní. Z uvedeného vyplývá, že tmavězelený samec je štěpitelný do modrých. Kdyby štěpitelný nebyl, byla by všechna mláďata zelená, štěpitelná na modrou.

Neregistrovaný uživatel

24.4.2021 09:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.181

lupus, to si pise svojej sestre, teba som sa nic nepytal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík