výstavní andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám výstavní andulky rok 2024-2025.Barvy sv....
350 Kč
Dobrý den,
pořídil jsem si asi 2 roční pár andulek TCB. U předchozího chovatele hnizdili, já jsem jim dal před Vánocemi budku, zahnizdili, vyvedli mladé, tak jsem předpokládal, že vyvedou mladé a znovu zahnizdi, ale tak se nestalo.
Samozřejmě jim dávám vajecnou míchanici, naklicenou pšenici, slunecnici, ale nic mne nechtějí brát. Nevím si už rady co mám udělat, aby znovu seděli.
Díky za rady.
pavel003
napsal(a):
Dobrý den,
pořídil jsem si asi 2 roční pár andulek TCB. U předchozího chovatele hnizdili, já jsem jim dal před Vánocemi budku, zahnizdili, vyvedli mladé, tak jsem předpokládal, že vyvedou mladé a znovu zahnizdi, ale tak se nestalo.
Samozřejmě jim dávám vajecnou míchanici, naklicenou pšenici, slunecnici, ale nic mne nechtějí brát. Nevím si už rady co mám udělat, aby znovu seděli.
Díky za rady.
Já bych se radoval z úspěšného odchovu a nenaříkal. Ono někdy je méně více. Uvidíme ty rady.
Pane Německý, kdo chtěl po mně vysvětlení tak si zavolal. Bylo jich několik a vše jsem jim objasnil. Telefon mám v profilu. Vy chováte velké papoušky, takže Vám "drobné" detaily u andulek mohou uniknout. Zkuste si zvětšit hlavu samičky na druhé fotce a snad Vám to pomůže. Nebo mě můžete také zavolat...
vabl
napsal(a):
Pane Německý, kdo chtěl po mně vysvětlení tak si zavolal. Bylo jich několik a vše jsem jim objasnil. Telefon mám v profilu. Vy chováte velké papoušky, takže Vám "drobné" detaily u andulek mohou uniknout. Zkuste si zvětšit hlavu samičky na druhé fotce a snad Vám to pomůže. Nebo mě můžete také zavolat...
... no tak si to nechte. Poctivější by bylo napsat: "neřeknu, je to moje know-how".
kareta
napsal(a):
To má být od vás vtip, nebo to s tím ozobím myslíte opravdu vážně ? Za padesát let co chovám papoušky , tak to slyším poprvé, že podle ozobí někdo pozná, že je samice andulky vyčerpaná.
Jako vtip to přítel vabl určitě nemyslel. Chovatelé (myslím opravdu chovatelé, kteří své ptáky znají a pozorují a zajímá je o nich víc než jen kolik jim za ně dá výkup) vědí, že podle ozobí se dá poznat kdy je andulka hormonálně aktivní nebo v kondici připravena hnízdit. U zdravých andulek se totiž ozobí během života mění vlivem hladiny hormonů a to jak u samic tak u samců.
atobajus
napsal(a):
Jako vtip to přítel vabl určitě nemyslel. Chovatelé (myslím opravdu chovatelé, kteří své ptáky znají a pozorují a zajímá je o nich víc než jen kolik jim za ně dá výkup) vědí, že podle ozobí se dá poznat kdy je andulka hormonálně aktivní nebo v kondici připravena hnízdit. U zdravých andulek se totiž ozobí během života mění vlivem hladiny hormonů a to jak u samic tak u samců.
S tím, že se u zdravých samic andulek barva ozobí během roku mění, s tím s váma souhlasím. Ale proč by měla být andulka vyčerpaná , když má barvu ozobí světlou ? Vyčerpaná andulka může být akorát tak tehdy, když ji někteří ne chovatelé, ale množiči, nechávají hnízdit tak třikrát, nebo čtyřikrát do roka. Na fotce tazatele vypadají andulky v pohodě.
kareta
napsal(a):
S tím, že se u zdravých samic andulek barva ozobí během roku mění, s tím s váma souhlasím. Ale proč by měla být andulka vyčerpaná , když má barvu ozobí světlou ? Vyčerpaná andulka může být akorát tak tehdy, když ji někteří ne chovatelé, ale množiči, nechávají hnízdit tak třikrát, nebo čtyřikrát do roka. Na fotce tazatele vypadají andulky v pohodě.
Přítel vabl napsal "vyčerpaná", ale já myslím, že víme co tím chtěl říct. Nemyslel samozřejmě samici na pokraji smrti z vyčerpání. Samozřejmě obě andulky zadavatele vypadají zdravě, jen momentálně jim asi poklesla hladina hormonů a potřebují trochu regeneraci do dalšího období toku a hnízdění. Proto taky momentálně nechtějí hnízdit.
atobajus
napsal(a):
Přítel vabl napsal "vyčerpaná", ale já myslím, že víme co tím chtěl říct. Nemyslel samozřejmě samici na pokraji smrti z vyčerpání. Samozřejmě obě andulky zadavatele vypadají zdravě, jen momentálně jim asi poklesla hladina hormonů a potřebují trochu regeneraci do dalšího období toku a hnízdění. Proto taky momentálně nechtějí hnízdit.
A jak se tedy mění ozobí v průběhu těch hormonálních změn? Co tam lze vypozorovat a co je vidět konkrétně na těch diskutovaných ptácích?
Teda já žasnu, vy toho všichni naděláte, to je slovíčkaření o ..... Je to jednoduché, až na pár výjimek některých mutací to je tak, že mladá samička v hnízdě má často ozobí téměř modré nebo bílomodré a proto se tolik lidí často plete u mláďat. Samečci mají spíš růžové. Jak samice stárne, tak jí ozobí vyběluje a s přicházející pohlavní dospělostí ozobí hnědne. Jak ta andula ukončí snášku, nebo odchová, tak jí ozobí opět začíná světlat. Některé samice zimované venku tak výrazně dokážou změnit barvu ozobí i na modro, že kdyby neměly dříve mladé, tak někteří lidé nebudou pomalu věřit tomu, že je to chovná samice. Pak je tady často problém v tom, že se občas někdo ptá, co to má doma a drží andulu v ruce a není vidět celá, ani barva očí a jen někdo si všimne, že ta žlutá nebo bílá andula není ino, ale recesivní straka a už to zase jede dokola....
Tak jestli tomu rozumím, u prezentované samice je ozobí světlé, je tedy z hlediska rozmnožování v klidovém období a až bude opět připravená k hnízdění, tak ji ozobí zase zhnědne? A podobná změna barvy ozobí z modré na hnědou probíhá i u těch samic zimovaných venku?
Takže budky dáváme až je ozobí hnědé, anebo budky (a nejspíš i krmení?) stimulují samici k rozmnožování a ozobí hnědne?
vabl
napsal(a):
Tak Vám vážený pane děkuji za reakci.
Těm co volali jste vše objasnil, ti ostatní čtenáři "neználci" se promiňte asi z vaší odpovědi nepoučí. Ale z jiných reakcí se něco málo dozví.
Toto je veřejná diskuze a nevidím důvod komukoliv telefonovat s žádostí o vysvětlení, když se dotyčný veřejně zapojil.To byste také mohl strávit celý den na telefonu Někdo může namítnout, že rady se v "tržní ekonomice" zadarmo nedávají. Já jako mladík jsem vždy dostal radu od starých chovatelů. Nedělali s tím tajnosti.Pokud vím a trochu zkušeností v chovu mám, se snažím poradit, protože chybami se člověk učí. Tak proč by je měli opakovat ti nezkušení.
Ale každý jsme jiný.
Bartos
XXX.XXX.181.79
kareta
napsal(a):
Slečno, paní, madam, stará panno, nevím co jste. Proč zbytečně provokujete ? Nikdo se vás na nic neptal.
Pane, a co Vy? Vy můžete nabádat někoho, aby se naučil psát? Když sám děláte hrubky!!? Jste směšný a Eli má pravdu. A mimochodem, Vaše odpovědi jsou převážně úplně mimo mísu. Tak zklidněte hormon!!!
Bartos
napsal(a):
Pane, a co Vy? Vy můžete nabádat někoho, aby se naučil psát? Když sám děláte hrubky!!? Jste směšný a Eli má pravdu. A mimochodem, Vaše odpovědi jsou převážně úplně mimo mísu. Tak zklidněte hormon!!!
Bartos, Bartos. Vám se dnes nepodařilo ? Hormony zklidněte vy . Co se s...te do čeho nemáte. A mimochodem, ten bourek je mladý 1,0.