Papoušek horský pastel 2024

Prodám Papouška horského - Prodám samce papouška horského pastel (dilute),...
horačka
XXX.XXX.30.210
Dobrý den.
Potřebuji poradit, samička už snesla pět vajíček, ale nesedí. Má je po celé budce rozházené.
Co je špatně?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
V budce je asi malá vrstva podestýlky.Pokud jsou vajíčka rozházená je to špatně.Přidat podestýlku,udělat důlek a vajíčka dát do něj-pak čekat na zázrak,že nasedne.
horačka
napsal(a):
Dobrý den.
Potřebuji poradit, samička už snesla pět vajíček, ale nesedí. Má je po celé budce rozházené.
Co je špatně?
Někdy to tak samice dělají, mě u penantu některé samice stále hrabou a tim si rozbíjí snesena vajíčka, a to zkouším více hoblin,potom skoro žádné a stejně to nepomůže, dám jim podkladky,a v budce to zní,jak kdyby samice hrála kulečník.
A nikdo asi neví, proč to tak je.
Třeba někdo poradí, taky bych byl rád.
Ať se daří.
horačka
XXX.XXX.30.210
Děkuji za radu,přidám podestýlku a uvidime.Mrzelo by mi ,kdyby nesedla.
horačka
XXX.XXX.30.210
Ještě jednu otázku.Když nesedne,udělá to příští rok znovu,snáší poprvé.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Možná ne-to nikdo neví, záleží co bylo špatně.Většina samiček bývá perfekní již od prvního hnízdění.
Horacka
XXX.XXX.224.76
Tak to budělat asi ono.Má budku jenom 50 cm a měla mit 70 cm.Zvětším a doufám, že to bude .Moc děkuji
kubrt11
napsal(a):
Dobrý den.
Co je špatně?
...asi neumím číst mezi řádky,na rozdíl od Vás!?
Podívejte se vlevo nahoru pod nadpis
« Zpět na výpis diskusních vláken
Sezeni na vajičkách
Papoušek horský
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Horacka
napsal(a):
Tak to budělat asi ono.Má budku jenom 50 cm a měla mit 70 cm.Zvětším a doufám, že to bude .Moc děkuji
Takže pro letošní sezonu to bude-konec.Ono to není tak směrodatné,viděl jsem zdárný odchov papoušků královských asi v 30cm špalku bez vstupního otvoru v tu dobu se propagovaly budky až 2m hluboké,pap.alexandrin budka podobných rozměrů jen ze vstupním otvorem kterým sledovala samička okolí a opět zdárný odchov.Závěr-přírodě neporučíš záleží hodně na štěstí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže pro letošní sezonu to bude-konec.Ono to není tak směrodatné,viděl jsem zdárný odchov papoušků královských asi v 30cm špalku bez vstupního otvoru v tu dobu se propagovaly budky až 2m hluboké,pap.alexandrin budka podobných rozměrů jen ze vstupním otvorem kterým sledovala samička okolí a opět zdárný odchov.Závěr-přírodě neporučíš záleží hodně na štěstí.
Ano prirode opravdu neporuci nikdo jak chce a to je jenom dobre. jinak velikost 50cm neni spatna ,mam ji tez a kazdy rok vse v poradku,takze na rozmer bych nedaval az tak velky duraz.
Hraní fotbalu s vejci v budce jsem u pyrur a arating řešil tak, že jsem na další hnízdění dal nové budky s menší plochou dna. V úzkých budkách se to neopakovalo a ani se nestávalo, že jsem našel poškozená vejce. Při početnějším odchovu bylo v budce víc těsno, ale ničemu to nevadilo. I na záběrech z přírody bývá vidět, že mláďata jsou na sebe v hnízdě většinou namačkaná.
horačka
XXX.XXX.30.210
Dobrý ,den tak mi už samička horáka sedi.Snesla jedenáct vajíček,tří rozbila.Tak nevim co bylo špatně.Nejprve měla vajíčka po celé budce a najedou je dala do důlku,ale stále vylézala z budky a pářila se.Snad to už bude dobré.
Martin-rosely
napsal(a):
Dobrý den, tak to u mě jedna samice rosely pestré snesla už sedum vajec a pořád ještě nezasedla. Přes den v budce a v noci spí venku. Taky nevím co se děje. Jestli to počasí??? Martin
Mám úplně stejný scénář u GM,šest vajec, přes den v buce a večer spí na bidle u budky ...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Rotvik
napsal(a):
Mám úplně stejný scénář u GM,šest vajec, přes den v buce a večer spí na bidle u budky ...
Ja to iste kralovačka už má 8 vajec a zatial nesadla, podmienky tie isté ako min. rok. Asi to bude výkyvmi počasia, lebo aj hýle na sedení vajec mi raplujú.
Rotvik
napsal(a):
Taky mi to takhle dělala loni jedna samice, a zasedla až na deváté vajíčko, přes den v budce a v noci venku, ale přes den nesedela,jen byla v budce.
Třeba to tak bude i u Vás, důležité je že ty vajíčka neničí, u mě to letos pár samic dělá, jak snese vajíčko,tak ho zničí.
horačka
XXX.XXX.30.210
Tak nezoufejte,mě taky nejprve spala v budce a přez den venku.Teď tři dni sedi.Tak budeme netrpělivě čekat jestli něco vysedí.
horačka
XXX.XXX.30.210
Tak se nám nakonec vylihlo pět mláďat,jeden uhynul. Zůstaly čtyři,už samy papaji a půjdou za chvíli do světa.Mám z nich radost.