Mladé andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám dvě nepribuzné letošní andulky.samec 3 m...
150 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den, mohu se zeptat jak dlouho trvá samičce snesení vajec po oplození samcem?
Andulka vlnkovaná.
Děkuji moc za odpovědi a přeji hezký den.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dobrý den, mohu se zeptat jak dlouho trvá samičce snesení vajec po oplození samcem?
Andulka vlnkovaná.
Děkuji moc za odpovědi a přeji hezký den.
U ptáků to není jak u savců. Nejde to říct. Navíc se někteří papoušci páří celoročně ani nemusí začít snášet.
Je to zvláštní ,ale hromadí se tu čím dál více (podivných ) otázek, některé jsou k nalezení na netu a některé jsou úplně ,jak se říká mimo mísu, nevím jestli je mladá generace ,která umí všechno najít na počítači tak lenivá nebo je to jen z nudy a pro zábavu, ale my stará generace jsme přečetli hodně knížek a navštívili hodně chovatelů a neseděli jen u počítače a vymýšleli s odpuštěním kraviny. Když jsme chtěli něco zjistit o chovu nebylo to tak jednoduché jako dnes a ještě si to někteří neumí zjistit sami .
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Horák lutino
napsal(a):
Je to zvláštní ,ale hromadí se tu čím dál více (podivných ) otázek, některé jsou k nalezení na netu a některé jsou úplně ,jak se říká mimo mísu, nevím jestli je mladá generace ,která umí všechno najít na počítači tak lenivá nebo je to jen z nudy a pro zábavu, ale my stará generace jsme přečetli hodně knížek a navštívili hodně chovatelů a neseděli jen u počítače a vymýšleli s odpuštěním kraviny. Když jsme chtěli něco zjistit o chovu nebylo to tak jednoduché jako dnes a ještě si to někteří neumí zjistit sami .
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
petajz
napsal(a):
I když je zadání napsané jaksi zmateně,normální člověk pochopí o co jde.
Právě proto.Jinak krásná reakce.
Horák lutino
napsal(a):
Je to zvláštní, ale hromadí se tady čím dál více podivných (nicneříkajících) odpovědí.
Vygúglovat se toho dá opravdu dost, vyznat se v tom už nemusí být tak snadné. Ostatně k oněm vygúglovaným odpovědím tady už taky zazněl despekt (i v tomto tématu). Takže se ti mladí zeptají na tomto "odborném" fóru, aby následně namísto fundované odpovědi dostali vyhubováno.
Svět se totiž od našich mladých let změnil a taky způsob získávání informací. Četly se knížky, internet jako zdroj informací totiž nebyl, navštěvovali se chovatelé, neexistovala totiž taková alternativa, jakou je třeba toto diskusní fórum.
Prostě se zeptají tady, namísto toho, aby se ptali osobně, někde u voliéry. A já tak nějak nevím, jestli by u té voliéry dostali lepší odpověď. U některých odpovídajících mám intenzivní pocit, že by řekli to, co napíši tady.Totiž velké kulové.
Já myslel, po jaké době samice po oplození samcem snese vajìcka?
napsal(a):
Já myslel, po jaké době samice po oplození samcem snese vajìcka?
Někdy stačí udělat jedno písmenko navíc, nebo ho zapomenout a věta dává jiný smysl, nebo nesmysl. Dokonce i čárka oddělující slova může dát větě jiný význam. Kdysi nám jeden učitel uváděl příklad, který údajně rozhodl v dávné historii o životě jednoho známého žalářovaného rebela.
Propustit nelze, popravit !
Propustit, nelze popravit !
Přeji pěkný víkend a všem Jirkům na Fauně vše nej.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Jen tak pro pořádek-pokud neznám někoho věk tak, NETYKÁM.Svůj věk jsem před časem zveřejnil,dá se vyhledat.Ano jsem tak vychován a opravdu mi na tom záleží.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Štefan1
napsal(a):
Je to zvláštní, ale hromadí se tady čím dál více podivných (nicneříkajících) odpovědí.
Vygúglovat se toho dá opravdu dost, vyznat se v tom už nemusí být tak snadné. Ostatně k oněm vygúglovaným odpovědím tady už taky zazněl despekt (i v tomto tématu). Takže se ti mladí zeptají na tomto "odborném" fóru, aby následně namísto fundované odpovědi dostali vyhubováno.
Svět se totiž od našich mladých let změnil a taky způsob získávání informací. Četly se knížky, internet jako zdroj informací totiž nebyl, navštěvovali se chovatelé, neexistovala totiž taková alternativa, jakou je třeba toto diskusní fórum.
Prostě se zeptají tady, namísto toho, aby se ptali osobně, někde u voliéry. A já tak nějak nevím, jestli by u té voliéry dostali lepší odpověď. U některých odpovídajících mám intenzivní pocit, že by řekli to, co napíši tady.Totiž velké kulové.
Ten poslední odstavec se vám opravdu vydařil.
Tykání na internetu
Tzv. internetová netiketa říká, že v obecných (lidových) internetových diskusích obvykle převládá tykání nad vykáním. V oficiálních diskusích (např. stránka „Otázky a odpovědi“ na webu obce nebo firmy) a v některých odborných a akademických diskusích může být standardem vykání.
Nicméně já osobně vykám, přijde mi to slušnější a hlavně cizím lidem se má vykat. Navíc tykání používali mezi sebou soudruzi.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Vypadá to,že zvyky soudruhů přebírá i mladší generace!?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
kubanec
napsal(a):
Ti co se ohani nejvic soudruhy tak tam drive meli vysoky funkce
To je paráda od snášení vajec,až k vysokým funkcím.Ten prevít covid nepůsobí jenom na plíce.
atobajus
napsal(a):
Teď jsem našel na webu Zoologie pro veterinární mediky
"Spermie si zachovávají ve vejcovodu schopnost oplození nejméně 3 týdny (např. 73 dnů u krůty), takže k oplození může dojít i delší dobu (3 týdny) po páření."
No konecne neco zajimaveho takze kdyz samice mela prvni snuzku tri cisty vejce I kdyz se párily a druha snuzku tri vejce a jedno oplozeny tak kde je chyba ?
atobajus
napsal(a):
Teď jsem našel na webu Zoologie pro veterinární mediky
"Spermie si zachovávají ve vejcovodu schopnost oplození nejméně 3 týdny (např. 73 dnů u krůty), takže k oplození může dojít i delší dobu (3 týdny) po páření."
Nelze to ovšem posuzovat jako vlastnost všech druhů ptáků. Kdybychom brali tyto informace získané s krůtami jako mustr, tak u některých papoušků za tu dobu je prakticky po sezoně. Nejsem veterinární medik, ale mám za sebou maturitní předmět chov vodní drůbeže a u těchto druhů jsou též značné rozdíly.
kubanec
napsal(a):
No konecne neco zajimaveho takze kdyz samice mela prvni snuzku tri cisty vejce I kdyz se párily a druha snuzku tri vejce a jedno oplozeny tak kde je chyba ?
Kde je chyba? Toť otázka, ale myslím, že nejčastěji u chovatele.
Může jít o nevhodně sestavený pár, ptáci neharmonizují a přestože se nakonec i páří tak páření není úspěšné. Z nějakého důvodu se k sobě nehodí, v přírodě se vyberou tak jak je k sobě geny táhnou, ale v chovu většinou musí za partnera brát toho, koho dostanou.
Může jít o nevhodně složenou stravu, kde chybí některé důležité složky nebo některé nadbývají a ptáci mají nadváhu, případně může jít i o zdravotní problém. Určitě by se toho ještě našlo více.
JoPe
napsal(a):
Nelze to ovšem posuzovat jako vlastnost všech druhů ptáků. Kdybychom brali tyto informace získané s krůtami jako mustr, tak u některých papoušků za tu dobu je prakticky po sezoně. Nejsem veterinární medik, ale mám za sebou maturitní předmět chov vodní drůbeže a u těchto druhů jsou též značné rozdíly.
Samozřejmě, že to nejde brát jako mustr, jen taková zajímavost. Navíc, nenašel jsem nikde informaci, že by tu délku života spermie někdo měřil u papoušků.
atobajus
napsal(a):
Kde je chyba? Toť otázka, ale myslím, že nejčastěji u chovatele.
Může jít o nevhodně sestavený pár, ptáci neharmonizují a přestože se nakonec i páří tak páření není úspěšné. Z nějakého důvodu se k sobě nehodí, v přírodě se vyberou tak jak je k sobě geny táhnou, ale v chovu většinou musí za partnera brát toho, koho dostanou.
Může jít o nevhodně složenou stravu, kde chybí některé důležité složky nebo některé nadbývají a ptáci mají nadváhu, případně může jít i o zdravotní problém. Určitě by se toho ještě našlo více.
Děkuji a chtěl bych jenom opravit že má 5 párů takže si mohou sami vybrat.
Horák lutino
napsal(a):
To se omlouvám,ale nic mi to nevyhledalo!😪
atobajus
napsal(a):
Samozřejmě, že to nejde brát jako mustr, jen taková zajímavost. Navíc, nenašel jsem nikde informaci, že by tu délku života spermie někdo měřil u papoušků.
Já myslím, že ten princip - jedno spáření stačí na oplození více vajec, bude u všech ptáků stejný (i když myslet znamená h...y vědět ).
Problém s oplozeností vajec bude v tom, že je to velmi komplexní proces, kde sehrává roli hodně faktorů - některých postřehnutelných a případně ovlivnitelných, o jiných nevíme, nebo jenom tušíme. Určitě roli sehrává zdravotní stav, kvalita krmení, harmonizování páru. Takže pářit se můžou, kvalita spermatu nízká, "páří se", ale nedochází ke kvalitnímu spojení, četl anebo slyšel jsem taky o nepřijetí spermatu konkrétních samců samicí (nevím, jestli to bylo popisováno u ptáků nebo savců).
Ono ani u té drůbeže to není s oplozeností tak jednoduché a samozřejmé - aktuálné v jiném tematu paní popisuje pižmovku, kde z 21 vajec bylo oplozených 5 (tam se uvažuje o dočasné neplodnosti samce v důsledku omrznutí bradavičnatých výrůstků hlavy v zimě, přičemž kachnu pojímal, toto je, myslím, známější u kohoutů po omrznutí hřebínku), u araukan je problém s oplozenosti vajec v důsledku chybějící kostrči, kdy navzdory páření nedochází ke spojení kloak a tím pádem přenosu spermatu).
Je to živé, je to biologie a výrobce nedodává návod k použití.
V souvislosti s touto tematikou jsem si vygúglil článek o umělé inseminaci kakapů sovích https://www.ararauna.cz/2019/03/pri-umele-inseminaci-kakapu-sovich-pomahaji-drony-prevazi-sperma/ - i když tam není uváděná informace o délce života spermií, myslím, že je velmi reálné předpokládat, že v rámci tohoto projektu se tím zabývali. Jazykově vybavenější možná najdou i více zdrojů.