Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AndulkaFlorí

25.4.2021 19:57
AndulkaFlorí

XXX.XXX.165.18

Dobrý den.
Máme rok a půl dvě andulky vlnkované. Pravděpodobně to je páreček. Jedna umí na prst a nebojí se. Ta druhá je však ještě taková vystrašená a kouše.
Četla jsem ale, že se tím "baví'' a zvyklá je dostatečně. Zvyká si postupně. Klec mají velkou a začali jsme uvažovat o koupi dalších ptáků.
Ptám se, jestli by bylo lepší pořídit jednu nebo dvě a jestli si budou postupně zvykat a po čase se budou kamarádit.
Bojíme se, aby se snášeli dobře.

Za odpověď předem děkuji.

25.4.2021 20:52
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Kupte samce a bude to dobré, samičku určitě ne.

AndulkaFlorí

26.4.2021 06:43
AndulkaFlorí

XXX.XXX.165.18

Děkujeme mnohokrát. Bude lepší, když koupíme jednoho nebo dva?

26.4.2021 08:50
lupus4

XXX.XXX.205.61

rozměry klece ?

Bartos

26.4.2021 09:19
Bartos

XXX.XXX.181.79

Jak je velká klec, to už pak je spíš na voliéru.

26.4.2021 14:06
Valentko

XXX.XXX.254.81

Štyri andulky sa kludne zmestia do väčšej klietky.

26.4.2021 14:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

Valentko napsal(a):
Štyri andulky sa kludne zmestia do väčšej klietky.

jj, ale furt nevíme , co je pro zadavatelku "větší"

AndulkaFlorí

26.4.2021 16:34
AndulkaFlorí

XXX.XXX.165.18

45x50x40cm

Bartos

26.4.2021 16:45
Bartos

XXX.XXX.181.79

AndulkaFlorí napsal(a):
45x50x40cm

Jen tak tak pro jeden pár.

26.4.2021 16:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

AndulkaFlorí napsal(a):
45x50x40cm

do tohohle už NIC a ty co máte pouštějte na prolet ...
to je pro pár tak jen na spaní

Klec mají velkou a začali jsme uvažovat o koupi dalších ptáků.
relativita "velkou" prdlajs - krcálek s bídou pro jednu a pouštěním

až pořídíte 120 - 150 d,x 60 š x 60-90 v , tak pak pouvažujte

AndulkaFlorí

27.4.2021 10:44
AndulkaFlorí

XXX.XXX.165.18

Omlouvám se, ale rozměry jsem napsala špatně. Jsou 60x50x40cm. Mají tam jen tři bidýlka, dvě hračky a pár krmítek s napáječkou.

27.4.2021 10:47
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

AndulkaFlorí napsal(a):
Omlouvám se, ale rozměry jsem napsala špatně. Jsou 60x50x40cm. Mají tam jen tři bidýlka, dvě hračky a pár krmítek s napáječkou.

Tak těch 15 centimetrů rozhodlo

AndulkaFlorí

27.4.2021 11:00
AndulkaFlorí

XXX.XXX.165.18

Pouštíme je na odpoledne, aby se prolétli. Spí dost krátkou dobu, ale dopoledne víceméně jen odpočívají. Omlouvám se za kvalitu fotky a za překlep.

27.4.2021 13:02
kubrt11

XXX.XXX.53.50

AndulkaFlorí napsal(a):
Pouštíme je na odpoledne, aby se prolétli. Spí dost krátkou dobu, ale dopoledne víceméně jen odpočívají. Omlouvám se za kvalitu fotky a za překlep.

Zase jedna"pidiklec"

27.4.2021 13:03
eli22

XXX.XXX.58.43

AndulkaFlorí napsal(a):

Tak tam bych určitě už nic nepřidávala.

27.4.2021 13:24
klasterec

XXX.XXX.127.80

AndulkaFlorí napsal(a):

Takovouhle klícku mám na páreček andulek. Ráno je ale vypouštím a ony celý den tráví na kleci s žakem, kde je pořádné bydlo z lísky a mají tam misku na vodu a zrní. Vedle mají navíc poličku, kterou nyní jí úspěšně likvidují Na bidlo jim připevňuji proutky z vrby nebo větvičky smrku a ony mají celý den co dělat. Občas proletí byt a vrátí se na své místo. Mohu si to dovolit, protože jsem doma, ale myslím, že by to zvládly i beze mě..Mají tam opravdu zázemí, kde pobíhají, oštipují se, pusinkují, obírají pampelišky nebo listy salátu. Je úžasné je pozorovat, jak jsou šťastné. Zavírám je zpátky do klece kolem 17 hodiny a to už sedí na bidýlkách a moc radosti nemají...Kdysi jsem andulce takový komfort nemohla dopřát a je to opravdu rozdíl. Tím, že jsou dvě a že mají opravdu volnost. Pouštím samozřejmě i žaka, ten je s přehledem přehlíží, naopak andulák se proti němu občas rozběhne a "útočí", protože chrání samičku .
Nepořizujte další andulku a tyhle více pouštějte..

AndulkaFlorí

27.4.2021 17:00
AndulkaFlorí

XXX.XXX.165.18

Větami "Tyhle více pouštějte a koukejte je pouštět" bych se ráda řídila, ale ono to NEJDE. Oni jsou totiž navyklí, že se prolétnou jen na odpoledne a když je pustíte ráno, ať je cvičíte, jak chcete, vylétnou obvykle jen na chvíli. Možnost se na celý den proletět mají jen jednou v týdnu a nevyužívají ji naplno. Vylétnout hned, nahoře na kleci vydrží jen půl hodiny. Pak zalétnou dovnitř. Jsou tam tak dlouho, dokud není jejich "pravý čas" odpoledne. A pokud je zrovna potřebujeme zahnat, dělají, že se jim nechce. A mimochodem, dříve měli nad klecí velkou větev, které se bály.

Takže abyste věděli, nezanedbáváme je a když je pouštíme (na fotce to není vidět), jim ven dáváme plastová bidýlka, žebříček, senegalské proso, a zrní v misce, které pravidelně doplňujeme.

Jinak děkuji za rady a tipy na chov.
Bohužel jak říkám, někdy nespolupracují.

27.4.2021 17:20
klasterec

XXX.XXX.127.80

AndulkaFlorí napsal(a):
Větami "Tyhle více pouštějte a koukejte je pouštět" bych se ráda řídila, ale ono to NEJDE. Oni jsou totiž navyklí, že se prolétnou jen na odpoledne a když je pustíte ráno, ať je cvičíte, jak chcete, vylétnou obvykle jen na chvíli. Možnost se na celý den proletět mají jen jednou v týdnu a nevyužívají ji naplno. Vylétnout hned, nahoře na kleci vydrží jen půl hodiny. Pak zalétnou dovnitř. Jsou tam tak dlouho, dokud není jejich "pravý čas" odpoledne. A pokud je zrovna potřebujeme zahnat, dělají, že se jim nechce. A mimochodem, dříve měli nad klecí velkou větev, které se bály.

Takže abyste věděli, nezanedbáváme je a když je pouštíme (na fotce to není vidět), jim ven dáváme plastová bidýlka, žebříček, senegalské proso, a zrní v misce, které pravidelně doplňujeme.

Jinak děkuji za rady a tipy na chov.
Bohužel jak říkám, někdy nespolupracují.

Je to možné, že mají své zažité návyky Já je kupovala jako mláďata, nechala jsem je 14 dní v kleci rozkoukat a pak jsem je vypustila. Nejdříve sedaly na opěradle židle u počítače, kde jsem měla přehozenou mikinu a tu mně spolehlivě zobáčky zrušily , poté si vybraly klec žaka. Odpoledne jim řeknu "holky domů" a ony zaletí do klece. Sama jsem se divila, jak to funguje....

Přidejte reakci

Přidat smajlík