Australské andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Australské andulky 2:3 r. 2024 za 250kč/ks. 728...
AndulkaFlorí
XXX.XXX.165.18
Dobrý den.
Máme rok a půl dvě andulky vlnkované. Pravděpodobně to je páreček. Jedna umí na prst a nebojí se. Ta druhá je však ještě taková vystrašená a kouše.
Četla jsem ale, že se tím "baví'' a zvyklá je dostatečně. Zvyká si postupně. Klec mají velkou a začali jsme uvažovat o koupi dalších ptáků.
Ptám se, jestli by bylo lepší pořídit jednu nebo dvě a jestli si budou postupně zvykat a po čase se budou kamarádit.
Bojíme se, aby se snášeli dobře.
Za odpověď předem děkuji.
AndulkaFlorí
XXX.XXX.165.18
Děkujeme mnohokrát. Bude lepší, když koupíme jednoho nebo dva?
Bartos
XXX.XXX.181.79
Jak je velká klec, to už pak je spíš na voliéru.
AndulkaFlorí
XXX.XXX.165.18
45x50x40cm
Bartos
XXX.XXX.181.79
AndulkaFlorí
napsal(a):
45x50x40cm
Jen tak tak pro jeden pár.
AndulkaFlorí
napsal(a):
45x50x40cm
do tohohle už NIC a ty co máte pouštějte na prolet ...
to je pro pár tak jen na spaní
Klec mají velkou a začali jsme uvažovat o koupi dalších ptáků.
relativita "velkou" prdlajs - krcálek s bídou pro jednu a pouštěním
až pořídíte 120 - 150 d,x 60 š x 60-90 v , tak pak pouvažujte
AndulkaFlorí
XXX.XXX.165.18
Omlouvám se, ale rozměry jsem napsala špatně. Jsou 60x50x40cm. Mají tam jen tři bidýlka, dvě hračky a pár krmítek s napáječkou.
AndulkaFlorí
XXX.XXX.165.18
Pouštíme je na odpoledne, aby se prolétli. Spí dost krátkou dobu, ale dopoledne víceméně jen odpočívají. Omlouvám se za kvalitu fotky a za překlep.
AndulkaFlorí
napsal(a):
Pouštíme je na odpoledne, aby se prolétli. Spí dost krátkou dobu, ale dopoledne víceméně jen odpočívají. Omlouvám se za kvalitu fotky a za překlep.
Takovouhle klícku mám na páreček andulek. Ráno je ale vypouštím a ony celý den tráví na kleci s žakem, kde je pořádné bydlo z lísky a mají tam misku na vodu a zrní. Vedle mají navíc poličku, kterou nyní jí úspěšně likvidují Na bidlo jim připevňuji proutky z vrby nebo větvičky smrku a ony mají celý den co dělat. Občas proletí byt a vrátí se na své místo. Mohu si to dovolit, protože jsem doma, ale myslím, že by to zvládly i beze mě..Mají tam opravdu zázemí, kde pobíhají, oštipují se, pusinkují, obírají pampelišky nebo listy salátu. Je úžasné je pozorovat, jak jsou šťastné. Zavírám je zpátky do klece kolem 17 hodiny a to už sedí na bidýlkách a moc radosti nemají...Kdysi jsem andulce takový komfort nemohla dopřát a je to opravdu rozdíl. Tím, že jsou dvě a že mají opravdu volnost. Pouštím samozřejmě i žaka, ten je s přehledem přehlíží, naopak andulák se proti němu občas rozběhne a "útočí", protože chrání samičku .
Nepořizujte další andulku a tyhle více pouštějte..
AndulkaFlorí
XXX.XXX.165.18
Větami "Tyhle více pouštějte a koukejte je pouštět" bych se ráda řídila, ale ono to NEJDE. Oni jsou totiž navyklí, že se prolétnou jen na odpoledne a když je pustíte ráno, ať je cvičíte, jak chcete, vylétnou obvykle jen na chvíli. Možnost se na celý den proletět mají jen jednou v týdnu a nevyužívají ji naplno. Vylétnout hned, nahoře na kleci vydrží jen půl hodiny. Pak zalétnou dovnitř. Jsou tam tak dlouho, dokud není jejich "pravý čas" odpoledne. A pokud je zrovna potřebujeme zahnat, dělají, že se jim nechce. A mimochodem, dříve měli nad klecí velkou větev, které se bály.
Takže abyste věděli, nezanedbáváme je a když je pouštíme (na fotce to není vidět), jim ven dáváme plastová bidýlka, žebříček, senegalské proso, a zrní v misce, které pravidelně doplňujeme.
Jinak děkuji za rady a tipy na chov.
Bohužel jak říkám, někdy nespolupracují.
AndulkaFlorí
napsal(a):
Větami "Tyhle více pouštějte a koukejte je pouštět" bych se ráda řídila, ale ono to NEJDE. Oni jsou totiž navyklí, že se prolétnou jen na odpoledne a když je pustíte ráno, ať je cvičíte, jak chcete, vylétnou obvykle jen na chvíli. Možnost se na celý den proletět mají jen jednou v týdnu a nevyužívají ji naplno. Vylétnout hned, nahoře na kleci vydrží jen půl hodiny. Pak zalétnou dovnitř. Jsou tam tak dlouho, dokud není jejich "pravý čas" odpoledne. A pokud je zrovna potřebujeme zahnat, dělají, že se jim nechce. A mimochodem, dříve měli nad klecí velkou větev, které se bály.
Takže abyste věděli, nezanedbáváme je a když je pouštíme (na fotce to není vidět), jim ven dáváme plastová bidýlka, žebříček, senegalské proso, a zrní v misce, které pravidelně doplňujeme.
Jinak děkuji za rady a tipy na chov.
Bohužel jak říkám, někdy nespolupracují.
Je to možné, že mají své zažité návyky Já je kupovala jako mláďata, nechala jsem je 14 dní v kleci rozkoukat a pak jsem je vypustila. Nejdříve sedaly na opěradle židle u počítače, kde jsem měla přehozenou mikinu a tu mně spolehlivě zobáčky zrušily , poté si vybraly klec žaka. Odpoledne jim řeknu "holky domů" a ony zaletí do klece. Sama jsem se divila, jak to funguje....