Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Mmareček

28.4.2021 13:52
Mmareček

XXX.XXX.236.99

Chtěl bych se zeptat, jak se dá pohladit andulka na hlavičce. Vím, že to andulky mají moc rádi, ale moje andulka mě pořád klove a pak se jí bojím dotknout. Máte nějaké typy?
Děkuji.

3.5.2021 18:53
Kikina13

XXX.XXX.10.18

Pokud není ochočená tak si u ní získat důvěru ale někteří papoušci si na hlavu nebo zád nenechají sáhnout třeba ani po letech🙂

4.5.2021 10:43
z jarda

XXX.XXX.139.214

Mmareček napsal(a):
Chtěl bych se zeptat, jak se dá pohladit andulka na hlavičce. Vím, že to andulky mají moc rádi, ale moje andulka mě pořád klove a pak se jí bojím dotknout. Máte nějaké typy?
Děkuji.

Zdravím, nechci nějak urážet, ale podobné dotazy teda, když to nepíší děti... tak se mi nechce ani věřit, že to myslí vážně!
No jinak, v prvním řadě nechápu, proč se na ochočení pořizují papoušci divocí nebo prostě odchovaný pod rodiči!
Chce to mládě ručně dokrmené, krotké... to je už zvyklé na ruku a nebojí se člověka! Pak budete spokojeni a budete mít radost... Jinak musíte mít trpělivost a pochopit, že to bude chtít víc času a ještě výsledek nemusí být na 100%. Takže v klidu na ní mluvte, nabízejte pamlsek přes mříže a pak v kleci a hlavně do ničeho nenutit! A zatím ho nepouštějte z klece - zbytečně by se stresoval při chytání... Hodně štěstí, Zappe

4.5.2021 14:49
juhaj

XXX.XXX.164.121

z jarda napsal(a):
Zdravím, nechci nějak urážet, ale podobné dotazy teda, když to nepíší děti... tak se mi nechce ani věřit, že to myslí vážně!
No jinak, v prvním řadě nechápu, proč se na ochočení pořizují papoušci divocí nebo prostě odchovaný pod rodiči!
Chce to mládě ručně dokrmené, krotké... to je už zvyklé na ruku a nebojí se člověka! Pak budete spokojeni a budete mít radost... Jinak musíte mít trpělivost a pochopit, že to bude chtít víc času a ještě výsledek nemusí být na 100%. Takže v klidu na ní mluvte, nabízejte pamlsek přes mříže a pak v kleci a hlavně do ničeho nenutit! A zatím ho nepouštějte z klece - zbytečně by se stresoval při chytání... Hodně štěstí, Zappe

Ale zas s andulkou bych to tak nehrotila. Co vidím okolo sebe, celkem dobře se dají ochočit i andulky koupené někde v obchodě se zvířaty a ne zrovna vylétle z hnízda. Záleží to kus od kusu, hlavně hodně trpělivosti. Některý ptáček jde za pár dnů na ruku, jinému to trvá delší dobu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2021 21:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

z jarda napsal(a):

Tak ono pokud je andulka zvyklá od chovatele na lidi, tak ji není vůbec problém ochočit - ideálně odběr v 8 týdnech. Většina lidí si brala mláďata na ochočení a už po týdnu až dvou jim seděly andulky na prstu a nechali se i drbat, atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík