Papoušek nádherný samec

Prodám Papouška nádherného - Prodám poslední 2 ks loňských (2024) papoušků...
700 KčDobrý den, ráda bych se zeptala zda je možné chovat papouška nádherného bez voliéry, něco jsem si četla a vím že klec není pro tento druh vhodná, ale kdybych ho nechtěla k chovu, ale pouze jako společníka, většinu času by mohl libivolně létat po domě akorát občas by musel být v kleci, která jak vím by měla být dostatečně velká. A pokud přece jen převládá názor že papoušek nádherný se opravdu nehodí jako společník tak bych se ráda zeptala na nějaké jiné druhy zhruba středně velkých papoušků, kteří by se na to hodili lépe, nejlépe nějakého který nemusí být v páru nebo hejnu.
Známí měli tohoto papouška jako mazla a dokonce mluvil pár slov. nenechte se odradit. Kdyby to bylo něco špatného mít doma ochočeného papouška tak potom nevidím důvod to množství inzerátů o dokrmení od mláděte. Akorát se připravte na to, že s ním budete mít starost jako se dvěma malými dětmi. Bude vyžadovat vaši pozornost.
corvuscorax
napsal(a):
Známí měli tohoto papouška jako mazla a dokonce mluvil pár slov. nenechte se odradit. Kdyby to bylo něco špatného mít doma ochočeného papouška tak potom nevidím důvod to množství inzerátů o dokrmení od mláděte. Akorát se připravte na to, že s ním budete mít starost jako se dvěma malými dětmi. Bude vyžadovat vaši pozornost.
Jste přímo ztělesněním toho, co jsem napsal...
Papoušek nádherný patří k nejlepším letcům australanů, takže chovat ho v kleci je naprosto špatně, protože bude velmi strádat a nikdy z něj nebude ,, mazlíček", tak jak by jste asi chtěla. Mám v chovu dva páry ve voliéře d5m,š3m,v2m a věřte, že jen tak může být spokojený. Pro chov v kleci jsou lepší šplhouni např. žakové apod. než letci, kteří potřebují prostor.
tak bude mít určitě větší "voliéru" než tu vaši pro několik ptáků dohromady.
Vy víte jak mám/nemám velké voliéry ? Asi křišťálová koule . A tím chcete naznačit, že přítomnost člověka a prolet po pokoji PLNĚ nahradí společnost příslušníka stejného druhu a pobyt venku (slunce, déšť atd...) ? Tak to máte o potřebách živých tvorů podivné představy
Dzanek
XXX.XXX.42.140
Dobrý den. Pořídil sem si samce Papouška nádherného asi 3 měsíce starého. Chci se zeptat kdy přestane být plachý. Přiblížíme se ke kleci a to je strašný rachot. Mám ho doma zhruba 2 týdny doma. Každý den ho pouštím tak že pohybu má dostatek. Prosím nějaká ráda jak na něj. Díky
Dzanek
XXX.XXX.42.140
Pepa123
napsal(a):
Rada ? Trpělivost trpělivost hodně se mu věnovat hlavně ho nehonit po bytě. Zkuste mu nabídnou piškot nebo kousek jablka, mrkve, list pampelišky. Na to aby si zvykl je 2 týdny opravdu málo dejte tomu čas.
Děkuji