Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sarousek

1.5.2021 21:33
Sarousek

XXX.XXX.208.24

Dobrý den,
nalezena andulka od začátku neustále kýchá, je to i třeba dvacetkrát za hodinu, trvá to už několik měsíců, dýchá trošku tíže, z nosu ani z očí jí nic neteče. V průvanu ani v zimě není, stravu má pestrou, jinak vypadá zdravě. Antibiotika nepomohly, nyní zkoušíme, zda to není prskavka a dáváme Ivomec. Měla ho už dvakrát, po deseti dnech po sobě,andulka kýchá pořád, jen o něco méně častěji.
Chtěla jsem se zeptat, jestli s tím nemáte někdo zkušenosti, případně za jak dlouho či vůbec kýchání v případě prskavky zmizí. Děkuji.

1.5.2021 21:46
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Sarousek napsal(a):
Dobrý den,
nalezena andulka od začátku neustále kýchá, je to i třeba dvacetkrát za hodinu, trvá to už několik měsíců, dýchá trošku tíže, z nosu ani z očí jí nic neteče. V průvanu ani v zimě není, stravu má pestrou, jinak vypadá zdravě. Antibiotika nepomohly, nyní zkoušíme, zda to není prskavka a dáváme Ivomec. Měla ho už dvakrát, po deseti dnech po sobě,andulka kýchá pořád, jen o něco méně častěji.
Chtěla jsem se zeptat, jestli s tím nemáte někdo zkušenosti, případně za jak dlouho či vůbec kýchání v případě prskavky zmizí. Děkuji.

Váš dotaz mě zaujal, ikdyž neporadím.
Co píšete, to mělo zabrat a že to trvá několik měsíců je trochu zvláštní. Ivomec - v jakém poměru ředění ivermectinu jste jí ho dali, kam a kolikrát.
Antibiotika, proč a jaká?.
A hlavně, co si mám představit pod pojmem, že kýchá ?
Jsem zvědav na jiné reakce, které vám asi doporučí veterináře. Pokud to nebude ptačí dokror, nic nevyřeší.

Sarousek

2.5.2021 20:06
Sarousek

XXX.XXX.208.24

Chodíme k ptačímu veterináři, vím, že ti nespecializovani většinou nepomohou... Antibiotika brala nějaka prý vyloženě na plíce, nejdřív se zkoušela vyloučit plicní infekce nebo zánět,jak se jmenovaly už nevím. Ivomec dostala dvakrát kapku za krk, poměr jsem nezjišťovala, protože nejsem chovatel a nelecim ji sama ☺️ No jak popsat to kýchání... normálně si kýchne, jako člověk, když jí mám blízko tak cítím i kapénky, které u ní vyletí...

2.5.2021 20:56
pecano1

XXX.XXX.28.108

Zkuste ji koupit jodovou kostku..

Přidejte reakci

Přidat smajlík