Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2021 00:00
Nikolka13

XXX.XXX.19.34

Potřebuji prosím radu.
Chtěla jsem si koupit nějakou andulku, a po prohlídnutí z fotky mi přišel divný zobáček. A nakonec jsme si i svoje andulky prohlédla. Mám každou andulku zvlášt spolu s partnerem. Takže nákaza je snad jen oni 2 spolu.

1. andulka - vím, že měla ušpiněný zobáček od vaječnice s mrkví, ale ted plaším zda taky nemá vápenku????Snesla vajíčka, ale nebylo v nich nic a ted jsou asi v očekávání???
Jen tedy ted plaším zda je ta samička OK...
Myslela jsem, zda je to není důsledek toho jak seděla na vejcích a partner ji i ted vzorně krmí.

2. pár
je to ta šedá samička a duhový samec. Vzpomínam, že jsem je měla asi tak 5dnů s 3 samicemi a on a 1 samec. A ty samice si na něj troufali. Ted se nato zpětně divám z fotek, jak vypadal. A nyní mně upotal, ten jeho zobáček. To má taky vápenku?Nebo ho ta samice tak poničila?Nebo to má taky z krmení?
už jeho samička sedí na vajíčkách.
Budou ty vajíčka OK?Nebo můžou mít taky vápenku?
Co mladata kdo je ted může krmit?
snůška se začne líhnout 11/5. Mají 6 vajíček.

Nyní mně napadlo potírat olejem a čekat co to udělá a možná tu samičku zkusit ji dát vanu a umýt ji pořádně zobák, zda tam nemá ztvrdlou vaječnici???

Moc děkuji za radu. Co ted mám s tím párem dělat co má ty vajíčka a druhý samička se snaží s partnerem znovu o mladé....
tak ted nevím co mám dělat zda jim zavřít budku???

Díky moc za pomoc.

alfonzo

5.5.2021 08:56
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,andulky mají opravdu vápenku,nestresujte každodenním mazáním olejem když hnízdí.Dojděte k veterináři pro Ivomec,nebo něco jiného se stejnou základní složkou.Každé andulce kápněte pod křídlo na obnaženou kůži jednu kapku,prostě ji chytíte,nadzvednete křídlo,rozfouknete peří,aby bylo vidět na kůži a kápnete.Opakujte ještě jednou po necelých třech týdnech.Mladým ,které krmějí se nic nestane.Dospělým vápenka postupně zmizí,kápněte ůplně všem,některé mohou mít vápenku v počínajícím stádiu,není to ještě vidět.Pokud nepřeléčíte celé hejno,tak dojde k recidivě a budete v začarovaném kruhu,stále se vápenka bude objevovat.

5.5.2021 10:16
Ka-ka

XXX.XXX.120.96

jak je to s přenosem vápenky na ostatní druhy ve společné volieře?

děkuji

kaka

5.5.2021 10:24
Nikolka13

XXX.XXX.19.34

alfonzo napsal(a):
Dobrý den,andulky mají opravdu vápenku,nestresujte každodenním mazáním olejem když hnízdí.Dojděte k veterináři pro Ivomec,nebo něco jiného se stejnou základní složkou.Každé andulce kápněte pod křídlo na obnaženou kůži jednu kapku,prostě ji chytíte,nadzvednete křídlo,rozfouknete peří,aby bylo vidět na kůži a kápnete.Opakujte ještě jednou po necelých třech týdnech.Mladým ,které krmějí se nic nestane.Dospělým vápenka postupně zmizí,kápněte ůplně všem,některé mohou mít vápenku v počínajícím stádiu,není to ještě vidět.Pokud nepřeléčíte celé hejno,tak dojde k recidivě a budete v začarovaném kruhu,stále se vápenka bude objevovat.

No a umyt celou klec a vyhodil bidla ze? Jenze ona ta samoce bude uplne na bednu ji to tam ted delat.

5.5.2021 15:33
Valentko

XXX.XXX.254.81

Nikolka13 napsal(a):
No a umyt celou klec a vyhodil bidla ze? Jenze ona ta samoce bude uplne na bednu ji to tam ted delat.

Urcite klietku vydezinfikujte, bidlá vymente. Nebojte sa ked im budete davať ivermectin tak ako alfonzo hovoril dostanu sa z toho hneď. Na hniezdenie by to nemalo mat nejaky vplyv.

7.5.2021 19:02
Nikolka13

XXX.XXX.19.34

Valentko napsal(a):
Urcite klietku vydezinfikujte, bidlá vymente. Nebojte sa ked im budete davať ivermectin tak ako alfonzo hovoril dostanu sa z toho hneď. Na hniezdenie by to nemalo mat nejaky vplyv.

Mam 2-3 ml mam to dat i na samicku co sedi na vajickach...ale uz tam sedi tak jak se vrati do budky...tak mozna tam vir bude zase????

Rodit nlase se budou za 2dny-3 dny

Rekl 1 kapku pak o dalsi nic nerekl to se dava 1x???
Moc diky za pomoc.
Druhy par vajicka nema tam vymyji vse.
Diky ni v nejhorsjm po odchovu pijdu casem pro dalsi...

7.5.2021 21:03
eli22

XXX.XXX.58.43

Nikolka13 napsal(a):
Mam 2-3 ml mam to dat i na samicku co sedi na vajickach...ale uz tam sedi tak jak se vrati do budky...tak mozna tam vir bude zase????

Rodit nlase se budou za 2dny-3 dny

Rekl 1 kapku pak o dalsi nic nerekl to se dava 1x???
Moc diky za pomoc.
Druhy par vajicka nema tam vymyji vse.
Diky ni v nejhorsjm po odchovu pijdu casem pro dalsi...

Nedá se to číst, natož pochopit.

7.5.2021 21:22
Nikolka13

XXX.XXX.19.34

eli22 napsal(a):
Nedá se to číst, natož pochopit.

napsala jsem veterináři a poslala fotku.
1 pár mi už sedí na vejcích jsou už i 3 plné vidím to a tak dostali oba dva kapku pod křídlo. Ale budku a klec nevím jak očistit leda šetrně aspon tu bednovou klec a vyměnit bidla???

DRuhý pár nemá zatím vejce, tak tam to můžu očistit pořádně.

Očistuje se to až se uzdravý po kolika dnech?

Stačí oboum jen 1 kapka?
Ale já mu asi ještě pošlu maila. Takže všem děkuji za pomoc, ted budou pořádně zdravý a zbylo mi aspon 17 ml...či kolik tak nevím jak dlouho to vydrží případě pro další páry.

8.5.2021 12:21
Valentko

XXX.XXX.254.81

Nikolka13 napsal(a):
napsala jsem veterináři a poslala fotku.
1 pár mi už sedí na vejcích jsou už i 3 plné vidím to a tak dostali oba dva kapku pod křídlo. Ale budku a klec nevím jak očistit leda šetrně aspon tu bednovou klec a vyměnit bidla???

DRuhý pár nemá zatím vejce, tak tam to můžu očistit pořádně.

Očistuje se to až se uzdravý po kolika dnech?

Stačí oboum jen 1 kapka?
Ale já mu asi ještě pošlu maila. Takže všem děkuji za pomoc, ted budou pořádně zdravý a zbylo mi aspon 17 ml...či kolik tak nevím jak dlouho to vydrží případě pro další páry.

Moje ked mali vapenku tak som im daval 2 kvapky pod kridlo a o tri tyzdne zopakoval. Ale samozrejme riadte sa hlavne tým čo vám povie veterinár.

Přidejte reakci

Přidat smajlík