Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kadoo

5.5.2021 21:37
Kadoo

XXX.XXX.123.65

Dobrý den,
mám 17 let starou samičku papouška nádherného. A dělá mi starosti zda má nějakou nemoc, anebo zda mi již umírá na stáří?

V noci se pohybovala po kleci jakoby dezorientovaně a hlavou nekoordinovaně kroutila do všech stran. Dnes ráno jsem ji našla v rohu na dně klece a hlavu měla opřenou o stěnu. Celý den je takto na stejném místě (viz fotky), ušla max 2 kroky, a to taky s obtížemi. Pila, něco i snad snědla. Kromě toho, celý den spí. Buď spí s hlavou zarytou mezi křídly nebo s hlavou do strany. Hlavou otáčet do obou stran může. Když přímo nespí, tak usíná, načež se hned vzbudí, protože ji padá hlava dolů. Anebo se děje viz video. Skoro vůbec nevnímá, že se k ní blížím. A ještě jedna věc, zaznamenala jsem jednou i jakési pohupovaní.

Upřímně, nevyznám se v tom. Četla jsem mnoho článků od mnoho autorů, ale co člověk to jiný popis/názor. A je mi jasné, že i zde tomu tak může být, ale někdo z Vás může mít s tímto zkušenosti a ráda bych prosím věděla, co se s mojí holkou zelenou děje.. P.S volala jsem na veterinu, ale nikdo mi bohužel nezvedl telefon.

21.6.2021 17:22
Kolda123

XXX.XXX.144.109

Dobrý den, mám taky 17let samičku, a už dva dny má stejné příznaky jako ta vaše. Snažím se jí ještě krmit z ruky protože se mi zdá že málo jí. Můžu vědět jak to s tou vaší dopadlo? Nebo co jí pomohlo? Ta naše ještě teď začala pajdat na jednu nohu. Ale už taky pořád spí a to i když kolem ní jezdím s vysavačem. Moc předem děkuji za případnou odpověď

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2021 18:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry den, reagujem lebo sa mi tento rok cca mesiac dozadu stalo to iste so samickou papagaja kralovakeho. Nekoordinovane krutila s hlavou, sedela opreta o stenu voliery, lietala ale nemohla sa udrzat na bidle. Bol som u veterinara urobila nejake stery z hltanu a zobaku, vysetrila trus. Prva diagnoza bola ze by to mohla byt alergicka reakcia na postipanie osou alebo vcelou druha ze nejaka infekcia. Dala mi liek enrogal. Podaval som jej denne 0,2 ml do zobaku. Do tyzdna bola fit. Dneska uz je bez problemov, bohuzial ma cistu znasku tento rok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík