Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Soboláček

5.5.2021 23:10
Soboláček

XXX.XXX.6.216

Dobrý den přeji,

Nase neofema modrohlava je nalezenec, v srpnu za mnou přišel do prace na pumpu. ( Nevím jestli ho tam někdo vyhodil nebo odkud prisel, ale neumel ani letat. )

Byl takovy vystresovany a nebyl ani barevny, to az postupem casu se z nej stal takovy krasavec.

Ze zacatku na me hodně sycel a ani nechtel z klece, pak jsme presli do faze, ze sam vylezl a zalezl do klece.

Bral si ode me z pusy nebo z ruky jablicko a bal se pouze ruky. Sedel mi na rameni, nebo behal po posteli a pusinkoval me.

Jenze... Ted jsme druhy mesic ve fazi utoku. Jde mi hlavne po ocich a po rukou a klove a stipe. Dnes mě stipnul tak ze mi tekla i krev. Dela nalety a uz kdyz mu oteviram klec, tak po me startuje.

Neni zadna zmena v kleci ani v prostredi, co by ho mohla nějak drazdit 🤔 evidentně delam neco spatne a netusim co.

Už i mluvil, zvesela stebetal a rikal Pepicku a ted je porad nafucenej jak pecka a já nevim co muzu delat. Pry je v toku, no ale netusim jak dlouho bude a jestli se jeho chovani da nejak ovlivnit.

Dekuji Vam za jakoukoliv radu.

Kačka

6.5.2021 00:04
lupus4

XXX.XXX.205.61

Nedivte se, že je vzteklej - zase šílená klícka, plná blbostí a vyměňte mu alespoň ta soustružená bidla za přírodní , grit má ?
Ještě , že ho pouštíte

6.5.2021 07:44
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

dospěl a chtěl by samičku, proto na vás útočí. Bere vás jako konkurenta. Před spoustou let jsem měl ochočeného samečka rozely pestré, létal po bytě, pískal melodie, odťukával hodiny z rádia, klidně mi seděl při sprše na rameni a pak také začal útočit na oči a být kousavý. Šel do voliéry a vyměnil jsem ho tenkrát právě za pár modrohlavých neofém.
Raději mu dejte nějakou větší klec a samičku než přijít o oko. Přírodní bidla nebo větvičky a budku

6.5.2021 08:29
eli22

XXX.XXX.58.43

Neofémy jsou velcí letci. V té kleci se ale nemůže ani trochu prolétnout, protože tam má velkou spoustu nesmyslů. Dejte to pryč a dějte silnější hrubá bidla kolmo na hloubku klece, aby mohl přelétat. A jsou to pároví papoušci, i když se k sobě napohled nemají tak, jako ostatní papoušci, vzájemně se málo oštipují atd, ale potřebují se.

Přidejte reakci

Přidat smajlík