Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Onnem

9.5.2021 19:27
Onnem

XXX.XXX.112.81

Dobrý den,
vzhledem k tomu, že jsem udělal chybu a dal jsem andulkám budku letos příliš brzo , začaly se male andulky líhnout koncem března a mrazy nepřežili 3 ze 4 mláďat. Proto jsem se rozhodl to poslední dokrmit (puožil jsem nutribird 19) a vše probíhalo bez problémů a 30. den života jsem se mládě, které bylo plně opeřené pokusil naučit na pevnou stravu. Bohužel ani nabízení na prstu ani naklíčené andulka nepřijímá a nepomáhá ani ubírání kaše. Andulka nemá zájem o vodu a o nic co nejde ze stříkačky. Toto je stav po 14 dnech kdy mládě nedokáže létat ani se samo najíst ani udržet tělesnou teplotu bez dotápění i když má již 44 dní.

(Vím, že jsem ho neměl odebírat a nenechal jsem přírodu at to vyřeší sama, teď toho spíše lituji.)

Děkuji za rady.

9.5.2021 19:42
smidla

XXX.XXX.10.104

Dobry den,

uz nemam v hlave dny jak dlouho se vyviji andulka. Kazdopadne odstav kazdeho ptacete probiha tak, ze stale krmite kasi, ale ptak ma v kleci stravu. Idealni jsou naklicena semena, ale treba i piskot, nebo granule. Nakrmeni provadite tak, ze mlade neprecpete. Najedeny ptak je zvidavy a hraje si s jidlem a tak ochutna. Postupne zacne zrat sam, ale vy stale jeste prikrmujete. Treba uz jen rano a vecer. Pak vynechate ranni krmeni a pak i vecerni.
Pokud je mlade plne opereno, je v kleci a nema smysl mu nijak pritapet. Tedy predpokladam ze ho mate doma pri pokojove teplote. podle ceho soudite, ze papousek nedokaze udrzet teplo bez prihrivani?

S pozdravem smidla.eu

Onnem

9.5.2021 20:07
Onnem

XXX.XXX.112.81

Dobrý den, moc děkuji za reakci. S tím že andulka ztrácí teplotu vyvozuji z toho, že ikdyz je nakrmena ( snažím se nepřekrmkvat - stříkačka 3ml a má naplněné volatku +- z poloviny, mám vyzkoušen ze by zvládlo i 6ml), no a i přes nakrmení se jeho aktivita při pokojové teplotě snižuje a snižuje, má studené nohy a nejeví zájem o okolí. A aktivita se zvýší když se prohřeje ve výhřevné pedušce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík