Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2021 19:28
patagonec

XXX.XXX.88.6

Chtěl bych názor na chovatele, kteří chovají tyto krasavce, na chov v celoročních volierach, samozřejmě ze zaletem.
Zalet je zděný, zdi jsou široké jak na rod. Barák.
Jaké máte skusenosti z celoročním chováním venku (nevytapeny zalet). I kdyz by přes zimu měly být v teplejším prostředí.
Jak snášejí naše přezimování. Venkovní voliery 2x1x2 (d x š x v) zalet ( 2.3 X 0.8 X 2).
Děkuji za Vaše nazory. Chovu zdar.

14.5.2021 23:08
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

patagonec napsal(a):
Chtěl bych názor na chovatele, kteří chovají tyto krasavce, na chov v celoročních volierach, samozřejmě ze zaletem.
Zalet je zděný, zdi jsou široké jak na rod. Barák.
Jaké máte skusenosti z celoročním chováním venku (nevytapeny zalet). I kdyz by přes zimu měly být v teplejším prostředí.
Jak snášejí naše přezimování. Venkovní voliery 2x1x2 (d x š x v) zalet ( 2.3 X 0.8 X 2).
Děkuji za Vaše nazory. Chovu zdar.

Odchovávám venku, stěhuji až v půli května a hnízdí i v domě, když je nestihnu dát ven. Chováte eklekty a senegalské, tak asi jako oni. Já bych amazonky v zimě měl v teplotě 8 - 15 °C. Jsou to tropičtí ptáci. Stačí metrová klec. Ve dvoumetrové stejně hlavně lezou, pokud mají po čem. Jen 3 bidla jak u rozel je ubohost. nevím, co si představit pod vaším záletem. Teplota!!!
Riziko hnízdění brzo zjara nebo pozdě na podzim je ustydnutí mladých. Jsou dlouho holí bez chmýří.
Je li jich víc než jedno, vydrží i chlad po opuštění hnízda rodiči. Mám to popsámo v textu. Najdete to v člámcích.
O. Německý

15.5.2021 11:01
kocur676

XXX.XXX.107.53

Já v zimě přitápím na min. +10C. Pokud jsem neměl vybudované chovatelské zařízení, tak jsem je na zimu stěhoval do tepla.
Neznám nikoho, kdo by je choval celoročně venku😳

15.5.2021 11:30
patagonec

XXX.XXX.88.6

Děkuji za názory. Já právě pár chovatelů znám, co je tak chovají a taky jsem si říkal že je lepší je met v teple jak Senegalce ( přes zimu). Tak proto jse touto cestou ptám na další názory.

Přidejte reakci

Přidat smajlík