Ara ararauna - samci (2024)

Prodám Aru araraunu - Prodáme dva loňské samce, odchov pod rodiči, cena doh...
Zdravim chovatelia vedel by mi niekto poradit mam liahen Rcom20 Pro. Dal som tam liahnut 3 vajicka od ary ararauny vsetko sa vyviija v poriadku a tesne pred vyliahnutim cca 1 ,2 dni proste mlade uhynu ani niesu nadobane. Teplota v lahni 37,3C vlhkost 48 percent, mlade po otvoreni su plne vyvinute.
stefy3
napsal(a):
Zdravim chovatelia vedel by mi niekto poradit mam liahen Rcom20 Pro. Dal som tam liahnut 3 vajicka od ary ararauny vsetko sa vyviija v poriadku a tesne pred vyliahnutim cca 1 ,2 dni proste mlade uhynu ani niesu nadobane. Teplota v lahni 37,3C vlhkost 48 percent, mlade po otvoreni su plne vyvinute.
Nízká vlhkost na konci líhnutí.
Bolo mi doporucene ze vlhkost zvysit az ked je nadobane vajicko prvy raz som tam mal 2 vajicka a zvysil som vlhkost na 65 percent 3 dni pred a tak isto sa mlade nevyliahli boli ako utopene tak som teraz vlhkost nezvysoval a aj tak sa nevyliahli.Tak kde je problem liahen mam novu ide druhy krat.
stefy3
napsal(a):
Bolo mi doporucene ze vlhkost zvysit az ked je nadobane vajicko prvy raz som tam mal 2 vajicka a zvysil som vlhkost na 65 percent 3 dni pred a tak isto sa mlade nevyliahli boli ako utopene tak som teraz vlhkost nezvysoval a aj tak sa nevyliahli.Tak kde je problem liahen mam novu ide druhy krat.
O malých líhních tohoto typu je všeobecně známo, že zobrazené parametry teploty a vlhkosti neodpovídají skutečnosti. Chovatelé kteří je provozují tvrdí,že ověřují hodnoty vlastním přeměřováním. Údajně jsou v měřených hodnotách značné rozdíly a výsledkem jsou "vyschlé, nebo utopené" zárodky.
stefy3
napsal(a):
Tiez ma to napadlo ze hodnoty asi zle ukazuju.
Nemají příliš tvrdou skořapku? Otáčíte vejce i ručně? Mě se u této líhně osvědčilo otáčet vejce i ručně. Před klubanim vejce namočte do vlažné vody s octem. Podle mě nic tím nepokazíte. Když se mláďata klubou, ozývají se? Slyšíte je pískat? Když držíte vejce cítíte jak loupou skořapku?
Podáváte rodičům pestrou stravu i vitamíny?
Jozef10
XXX.XXX.31.58
Zdravim mám ten istý problém mohol by som vás poprosiť o telefonicky kontakt ďakujem