Prosím pomozte, prochladlá a hladová mláďata

Korela chocholatá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.5.2021 09:56
andulky_korely_eu

XXX.XXX.156.70

Dobrý den,
dnes jsem byl zkontrolovat budku u korel a byli tam dvě 10 a 11 denní mláďata, jsou celkem prochladla a hladová. Nějakou dobu pozoruji jejich rodiče, ale ty se k budce ani nepřiblíží.
Nechci o mláďata přijít tak se tedy zeptám. Kdybych takto malé korely dokrmoval a vzal je domu pod lampu vydrželi by kdybych je krmil ráno od 7:00h a přišel bych ve 13:00? Vydrželi by to?
Takto malé jsem nedokrmoval, ale o týden starší ano a ty to bez problémů dali a teď jsou z nich mazlíčci.
Šlo by to nebo ne?
Předem děkuji za slušné odpovědi 😀

22.5.2021 13:42
Kokr

XXX.XXX.85.112

Nezbývá než to zkusit. Ale rychle, aby nebylo pozdě. Nemáte co ztratit!

22.5.2021 19:49
andulky_korely_eu

XXX.XXX.166.189

Kokr napsal(a):
Nezbývá než to zkusit. Ale rychle, aby nebylo pozdě. Nemáte co ztratit!

Tak jsem si je vzal domů a už se chovají jako normální mláďata 😀

22.5.2021 19:57
Kokr

XXX.XXX.85.112

andulky_korely_eu napsal(a):
Tak jsem si je vzal domů a už se chovají jako normální mláďata 😀

28.5.2021 07:34
andulky_korely_eu

XXX.XXX.168.15

Přeji hezký den, nechci zakládat nové téma tak to napíšu sem.

Jak už jsem psal dokrmuju dvě mláďata jedno se narodilo 11.5 a druhé 12.5 dnes by jim mělo být podle kalendář 18 a 17 dní, ale nejsem si jistý jestli to tak může být.

Přikládám foto staršího mláděte.

29.5.2021 15:03
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

to máte štěstí, že se narodila, kdyby se vylíhla, tak už by bylo po nich. Možná jejich rodiče byli dokrmováni a proto se nestarají o potomstvo. Nikdo je to nenaučil.

11.8.2021 12:56
andulky_korely_eu

XXX.XXX.117.185

Dobrý den, nechci zakládat nové téma tak to napíšu sem.

Dnes při kontrole budek jsem jsi všiml u jednoho páru korel, že jedno ze tří mláďat je na boku "potrhané" neví někdo co s tím?
Měl bych ho vzít a dokrmovat ? Nechci o mládě přijít

11.8.2021 13:47
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Dnes při kontrole budek jsem jsi všiml u jednoho páru korel, že jedno ze tří mláďat je na boku "potrhané" neví někdo co s tím?

Pak Vám asi nic jiného nezbyde,než mládě dokrmit!U Korel je to naštěstí velmi jednoduché!K.

11.8.2021 14:14
misimisi

XXX.XXX.243.14

Ranky nevypadají moc pěkně, chtělo by to něco protizánětlivého a proti horečce. Na horečku zkuste pár kapek grepoveho sirupu, nicméně protizánětlivé léky či mazání chce mít od lékaře.

11.8.2021 15:23
andulky_korely_eu

XXX.XXX.145.107

misimisi napsal(a):
Ranky nevypadají moc pěkně, chtělo by to něco protizánětlivého a proti horečce. Na horečku zkuste pár kapek grepoveho sirupu, nicméně protizánětlivé léky či mazání chce mít od lékaře.

Doporučujete mládě vzít domů a dokrmovat ho aby bylo pod kontrolou?

11.8.2021 20:06
lavice

XXX.XXX.90.150

To ho škubou. To korely dělají často.Odebrat nebo přesadit druhému páru.

11.8.2021 20:09
lavice

XXX.XXX.90.150

lavice napsal(a):
To ho škubou. To korely dělají často.Odebrat nebo přesadit druhému páru.

a možná začnou škubat i ty zbylé. Obvykle to tak dělávají že mladé vypadají jak supi, holé hlavy bez chocholek.

11.8.2021 21:30
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Takhle to vypadá zpočátku...na poslední foto je výsledek!

11.8.2021 21:57
misimisi

XXX.XXX.243.14

kubrt11 napsal(a):
Takhle to vypadá zpočátku...na poslední foto je výsledek!

No to je žalostný pohled, ale krásně mládě zapeřilo

11.8.2021 22:06
andulky_korely_eu

XXX.XXX.145.107

Dobře zítra mládě odběru a budu dokrmovat💪🏻 zkušenosti mám 😉

Zbylá mláďata budu kontrolovat aby je také neškubali.

Dá se škubání nějak zabránit?

11.8.2021 22:11
misimisi

XXX.XXX.243.14

Doporučujete mládě vzít domů a dokrmovat ho aby bylo pod kontrolou?

Toť otázka, jak píší ostatní, pokud máte jiný hnízdící pár, je to také možnost. Ale ty ranky musí být minimálně nepříjemné. Ošetřila bych je, kontrolovala, když, tak asi i veterinu navštívila. Vemte tedy domů asi, pokud se Vám bude zdát apatické, může mít horečku, tak tam bych kontaktovala veterinu. Prosím, ale mláďata hodně pospávají, tak asi nejlépe je všímat si, zda pokukuje kolem, když se blíží čas krmení, zda bere krmení s chutí, zda se netřese zimou, jak dýchá... ono při nemoci toho uvidíte více, než jeden zádrhel - zima může být, když je nízká teplota v odchovně, ale když u toho třeba ztěžka dýchá, o jídlo nezájem atp, poznáte to.

11.8.2021 22:38
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Vyrostl z něj pěkný sameček,a velký lotr!

12.8.2021 10:20
andulky_korely_eu

XXX.XXX.145.107

misimisi napsal(a):
Toť otázka, jak píší ostatní, pokud máte jiný hnízdící pár, je to také možnost. Ale ty ranky musí být minimálně nepříjemné. Ošetřila bych je, kontrolovala, když, tak asi i veterinu navštívila. Vemte tedy domů asi, pokud se Vám bude zdát apatické, může mít horečku, tak tam bych kontaktovala veterinu. Prosím, ale mláďata hodně pospávají, tak asi nejlépe je všímat si, zda pokukuje kolem, když se blíží čas krmení, zda bere krmení s chutí, zda se netřese zimou, jak dýchá... ono při nemoci toho uvidíte více, než jeden zádrhel - zima může být, když je nízká teplota v odchovně, ale když u toho třeba ztěžka dýchá, o jídlo nezájem atp, poznáte to.

Naštěstí s tímto mám dobré zkušenosti s dokrmování a ostatními potřebami okolo. Známí je veterinář a dnes se na mládě přijde podívat tak zkontroluje rovnou všechna mláďata😀

Ještě sem přiložím foto co jsem při kontrole budek našel v budce kde je to potrhané mládě.

Asi to bude dělat on ☹️

12.8.2021 13:11
jariss

XXX.XXX.20.53

Pěkný sameček,dobře to dopadlo.Dejte vědět jak dopadla kontrola veterinářem a co kontroloval na mládatech,taky jsem nad touto službou od doktora uvažoval,ale nemohu přijít na to,co přesně bude kontrolovat.

12.8.2021 16:33
lavice

XXX.XXX.90.150

Dobře zítra mládě odběru a budu dokrmovat💪🏻 zkušenosti mám 😉

Zbylá mláďata budu kontrolovat aby je také neškubali.

Dá se škubání nějak zabránit?

Ne, s tím nic neuděláte.

12.8.2021 19:30
misimisi

XXX.XXX.243.14

No to je skvělá věc, mít takového známého Jsem zvědavá, co říkal na rány, zda jsou mělké nebo hlubší, jestli tam neproniká infekce.

12.8.2021 19:34
misimisi

XXX.XXX.243.14

lavice napsal(a):
Ne, s tím nic neuděláte.

Co třeba, když mladých nebude příliš velký počet, jakmile bude čas na růst peří, samce oddělit?

12.8.2021 19:46
misimisi

XXX.XXX.243.14

Jinak je lepší dokrmovat alespoň 2 mláďata, jen teď nevím, zda jsou celkem 3 nebo 4. Zase pokud je v budce chladno, jedno mládě by se nemělo s kým vzájemně hřát. Asi bych zkusila 2 dokrmit, 2 nechat jen matce, krmení a vodu jí dát úplně k budce. Pokud by se Vám to nezdálo, mohl by jste je odebrat také.

12.8.2021 20:16
exotchov

XXX.XXX.168.151

Korel je na trhu hodne ,na co se piplat s takto krasnymi korelami.

Přidejte reakci

Přidat smajlík