korela bělohlavá

Prodám Korelu bělohlavou - Prodám loňské mladé od dvou nepříbuzných párů z...
500 Kč
Dobrý den,
dnes jsem byl zkontrolovat budku u korel a byli tam dvě 10 a 11 denní mláďata, jsou celkem prochladla a hladová. Nějakou dobu pozoruji jejich rodiče, ale ty se k budce ani nepřiblíží.
Nechci o mláďata přijít tak se tedy zeptám. Kdybych takto malé korely dokrmoval a vzal je domu pod lampu vydrželi by kdybych je krmil ráno od 7:00h a přišel bych ve 13:00? Vydrželi by to?
Takto malé jsem nedokrmoval, ale o týden starší ano a ty to bez problémů dali a teď jsou z nich mazlíčci.
Šlo by to nebo ne?
Předem děkuji za slušné odpovědi 😀
Přeji hezký den, nechci zakládat nové téma tak to napíšu sem.
Jak už jsem psal dokrmuju dvě mláďata jedno se narodilo 11.5 a druhé 12.5 dnes by jim mělo být podle kalendář 18 a 17 dní, ale nejsem si jistý jestli to tak může být.
Přikládám foto staršího mláděte.
Dobrý den, nechci zakládat nové téma tak to napíšu sem.
Dnes při kontrole budek jsem jsi všiml u jednoho páru korel, že jedno ze tří mláďat je na boku "potrhané" neví někdo co s tím?
Měl bych ho vzít a dokrmovat ? Nechci o mládě přijít
andulky_korely_eu
napsal(a):
Dnes při kontrole budek jsem jsi všiml u jednoho páru korel, že jedno ze tří mláďat je na boku "potrhané" neví někdo co s tím?
Pak Vám asi nic jiného nezbyde,než mládě dokrmit!U Korel je to naštěstí velmi jednoduché!K.
andulky_korely_eu
napsal(a):
To ho škubou. To korely dělají často.Odebrat nebo přesadit druhému páru.
andulky_korely_eu
napsal(a):
Doporučujete mládě vzít domů a dokrmovat ho aby bylo pod kontrolou?
Toť otázka, jak píší ostatní, pokud máte jiný hnízdící pár, je to také možnost. Ale ty ranky musí být minimálně nepříjemné. Ošetřila bych je, kontrolovala, když, tak asi i veterinu navštívila. Vemte tedy domů asi, pokud se Vám bude zdát apatické, může mít horečku, tak tam bych kontaktovala veterinu. Prosím, ale mláďata hodně pospávají, tak asi nejlépe je všímat si, zda pokukuje kolem, když se blíží čas krmení, zda bere krmení s chutí, zda se netřese zimou, jak dýchá... ono při nemoci toho uvidíte více, než jeden zádrhel - zima může být, když je nízká teplota v odchovně, ale když u toho třeba ztěžka dýchá, o jídlo nezájem atp, poznáte to.
misimisi
napsal(a):
Toť otázka, jak píší ostatní, pokud máte jiný hnízdící pár, je to také možnost. Ale ty ranky musí být minimálně nepříjemné. Ošetřila bych je, kontrolovala, když, tak asi i veterinu navštívila. Vemte tedy domů asi, pokud se Vám bude zdát apatické, může mít horečku, tak tam bych kontaktovala veterinu. Prosím, ale mláďata hodně pospávají, tak asi nejlépe je všímat si, zda pokukuje kolem, když se blíží čas krmení, zda bere krmení s chutí, zda se netřese zimou, jak dýchá... ono při nemoci toho uvidíte více, než jeden zádrhel - zima může být, když je nízká teplota v odchovně, ale když u toho třeba ztěžka dýchá, o jídlo nezájem atp, poznáte to.
Naštěstí s tímto mám dobré zkušenosti s dokrmování a ostatními potřebami okolo. Známí je veterinář a dnes se na mládě přijde podívat tak zkontroluje rovnou všechna mláďata😀
Ještě sem přiložím foto co jsem při kontrole budek našel v budce kde je to potrhané mládě.
Asi to bude dělat on ☹️
Jinak je lepší dokrmovat alespoň 2 mláďata, jen teď nevím, zda jsou celkem 3 nebo 4. Zase pokud je v budce chladno, jedno mládě by se nemělo s kým vzájemně hřát. Asi bych zkusila 2 dokrmit, 2 nechat jen matce, krmení a vodu jí dát úplně k budce. Pokud by se Vám to nezdálo, mohl by jste je odebrat také.