Padl samec, vychová samice sama mladé

Rosela penant
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.6.2021 08:29
dolezelaekm

XXX.XXX.119.137

Zdravím ,
má někdo prosím zkušenost s tím jestli samice rosely penant zvládne sama odchovat mladé? Samec padl když měly mladé cca 12 dní. Samice krmí, ale nevím jestli to bude zvládat až povyrostou . Navíc je v budce 6 ks.
Zvedl jsem příděl vaječné směsi a dávám 3x denně, dávám senegal klasy, ovoce , zeleninu + klasickou směs zrnin. Žrádla má nadbytek . Polovinu toho vyhazuju.
Zvažuji třeba mladé 1x denně přikrmit, ale bojím se ať to samici nějak nestresuje. Je teď dost plachá, jak zmizel samec z klece.
Za případné postřehy nebo rady budu rád .
Chovu zdar.

3.6.2021 10:41
petajz

XXX.XXX.133.30

dolezelaekm napsal(a):
Zdravím ,
má někdo prosím zkušenost s tím jestli samice rosely penant zvládne sama odchovat mladé? Samec padl když měly mladé cca 12 dní. Samice krmí, ale nevím jestli to bude zvládat až povyrostou . Navíc je v budce 6 ks.
Zvedl jsem příděl vaječné směsi a dávám 3x denně, dávám senegal klasy, ovoce , zeleninu + klasickou směs zrnin. Žrádla má nadbytek . Polovinu toho vyhazuju.
Zvažuji třeba mladé 1x denně přikrmit, ale bojím se ať to samici nějak nestresuje. Je teď dost plachá, jak zmizel samec z klece.
Chovu zdar.

Pokud to zvládnete tak určitě přikrmit,šest mladých je dost.

3.6.2021 14:46
JoPe

XXX.XXX.82.6

dolezelaekm napsal(a):
Zdravím ,
Chovu zdar.

Jednou denně zhruba ve stejný čas zkontrolujte, zda jsou všechna nakrmená a jestli to bude v pořádku, tak do toho nezasahujte. Dobrá samice to zvládne.

3.6.2021 14:55
dolezelaekm

XXX.XXX.119.137

JoPe napsal(a):
Jednou denně zhruba ve stejný čas zkontrolujte, zda jsou všechna nakrmená a jestli to bude v pořádku, tak do toho nezasahujte. Dobrá samice to zvládne.

před chvílí jsem je kontroloval a některá měla volata plná, některá tak napůl . Krmit krmí . To si myslím že je základ. Normálně dávám míchanici ráno a večer. Jim dávám i v poledne ať jí trošku pomůžu . Uvidíme asi to dokrmování zatím vynechám abych tím nenadělal víc škody jak užitku .

4.6.2021 07:09
petr111

XXX.XXX.14.99

Zvladne, mel jsem to take, ale prisel jsem o samici a od 14 dni je krmil samec, mel na starost 3, jedno jsem tehdy dal pod pestre.

Přidejte reakci

Přidat smajlík