Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2021 16:05
BudgieClub

XXX.XXX.168.164

Zdravím 👋 mám bohužel problém, který mi nejde nějak objasnit a proto se obracím na vás :( ;)
Andulka 2-4 roky
Problém : ozobí
Andulka se zdála jako normální samička a přišla mi zdravá, křídla a ocas má dorostlé v pořádku atd atd.
Ale bohužel se mi vyskytl problém, andulka má místo svého samičího "strupovitého" ozobí ozobí sameččí.
Najednou místo rudé až červené je úplně bílé s modrými flíčky a ani nemá strupovitou strukturu, prostě jak sameček.
Nic se mi o tom nedaří zjistit, a proto se ptám, kdyby někdo věděl co to může být prosím napište ;))
Děkuji moc!
Není to troll opravdu mi to přijde jako problém, pokud máte s tímto příspěvkem problém tak ho prosím ignoruje!

18.6.2021 16:47
eli22

XXX.XXX.58.43

BudgieClub napsal(a):
Zdravím 👋 mám bohužel problém, který mi nejde nějak objasnit a proto se obracím na vás :( ;)
Andulka 2-4 roky
Problém : ozobí
Andulka se zdála jako normální samička a přišla mi zdravá, křídla a ocas má dorostlé v pořádku atd atd.
Ale bohužel se mi vyskytl problém, andulka má místo svého samičího "strupovitého" ozobí ozobí sameččí.
Najednou místo rudé až červené je úplně bílé s modrými flíčky a ani nemá strupovitou strukturu, prostě jak sameček.
Nic se mi o tom nedaří zjistit, a proto se ptám, kdyby někdo věděl co to může být prosím napište ;))
Děkuji moc!
Není to troll opravdu mi to přijde jako problém, pokud máte s tímto příspěvkem problém tak ho prosím ignoruje!

Problém s tím bude, pokud nedáte fotku

19.6.2021 07:31
benzinov

XXX.XXX.198.53

Podle mě je to zapříčiněno hormony. Mám 4 páry andul a 3 samičkám vždy opada ozobí, když je doba toku. Ale někdy i později, když mají mladé.

19.6.2021 08:00
JoPe

XXX.XXX.82.6

benzinov napsal(a):
Podle mě je to zapříčiněno hormony. Mám 4 páry andul a 3 samičkám vždy opada ozobí, když je doba toku. Ale někdy i později, když mají mladé.

Dobrý den, vaše popisovaná zkušenost není normální. Běžná je pouze změna barvy ozobí v průběhu roku a pokud u vašich andulek "opadává" ozobí v období toku, tak by jste je měl dle mého názoru nechat odborně vyšetřit a následně léčit.

19.6.2021 08:58
benzinov

XXX.XXX.198.53

Už jsem je právě na vyšetření měl, ale nic jim nenašli.

19.6.2021 18:54
BudgieClub

XXX.XXX.168.164

Dobrý den moc děkuji za rady a odpovědi myslím že to bude těmi hormony :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík