Pár andulek, samička napadá samečka

Andulka vlnkovaná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2021 12:31
klasterec

XXX.XXX.127.80

Dobrý den,
potřebovala bych radu od chovatele andulek.
Vždycky jsme měli doma jen jednu andulku. Zpočátku tohoto roku jsme si pořídili párek (rok nar.2020) a já byla nadšena. Obírali si peříčka, oždibovali se, pusinkovali..Říkala jsem si, že takhle to má být, že je super je mít v páru, i když s námi nebudou tak kontaktní. Puštěné z klece jsou po většinu dne a náležitě si to užívají. Teď ale, nejméně dvakrát, samička klovla samečka tak silně do hlavičky, že ji měl krvavou. On ji nenapadá vůbec.
Jsem z toho špatná a nevím, proč se tak děje a jak to řešit. Oddělit je?
Prosím, poraďte mi..

19.6.2021 12:40
eli22

XXX.XXX.58.43

Tak jestli je to pár, tak logicky budou chtít zahnízdit. Jestli nemají kde, tak to může být důvod agresivity samičky.

19.6.2021 12:57
klasterec

XXX.XXX.127.80

eli22 napsal(a):
Tak jestli je to pár, tak logicky budou chtít zahnízdit. Jestli nemají kde, tak to může být důvod agresivity samičky.

Děkuji za názor. Mám větší klec, na kterou mohu zavěsit budku. Tak to zkusím, i když jsem je množit nechtěla . Netušila jsem, že při těchto touhách může být samička vzteklá jako pes..

19.6.2021 13:09
eli22

XXX.XXX.58.43

klasterec napsal(a):
Děkuji za názor. Mám větší klec, na kterou mohu zavěsit budku. Tak to zkusím, i když jsem je množit nechtěla . Netušila jsem, že při těchto touhách může být samička vzteklá jako pes..

Zkuste budku a uvidíte. Jestli jsou z loňska, tak to odpovídá, pohlavně dospěli, nevím, který měsíc 2020 jsou, možná že sameček ještě bude s pářením trochu váhat, to samičku bude štvát, ale třeba ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík