Chov kanára s jinými druhy ptactva

Kanár
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2021 17:55
Pavel.Nekolny

XXX.XXX.4.22

Dobrý den.
potřeboval bych poradit mám voliéru, kdy zateplená část je 3m2 a venkovní je 6m2.
Mám tam párek papouška zpěvavého a zebřičky.
Potřeboval bych poradit, zda je vhodné pořídit do voliéry páreček kanárů.

Předem děkuji za odpovědi.

vlaštovička

23.6.2021 19:38
vlaštovička

XXX.XXX.220.64

Dobrý den,
Mnoho lidí si stěžuje, že jim zebřičky kradou stavební materiál, nejen z kanářích hnízd, a tím ptáky vyrušují. K tomu se kanáři živí i olejnatými semeny, což by zebřičky neměly.
Ale třeba je zebřičky brát nebudou. Inu, každému se osvědčí něco jiného. Zkuste to a uvidíte.

24.6.2021 10:54
HHH

XXX.XXX.90.26

V takto velkém prostoru bych tam 1-2 páry kanárů klidně přidal. Mé osobní špatné zkušenosti se zebřičkami již zmiňovala "vlaštovička", bude tedy nutné to průběžně sledovat a ev. vyplnit kanáří hnízda filcovou vložkou. Dodávám, že olejnatá semena zebřičky brát nebudou, ale určitě budou brát lesknici z kanáří směsi a samozřejmě vaječnou směs a pod. Dejte tam více budek i košíčků než je párů.

24.6.2021 18:28
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Pokud budou mít zebry dostatek hnízdního materiálu, tak kanárům nic krást nebudou. Výběr zrnin je na ptácích. Mám ve voliéře červenokřídlé, s amadami tříbarvými. Tři misky na zrní. Jedna je se směsí pro velké papoušky, jedna se zrním pro drobné ptactvo a třetí se směsí pros. Berou si na co mají zrovna chuť. Když jsem měl zebry tak se klidně živily slunečnicí a nakousnutou mléčnou kukuřicí, které jsem dával papouchům a vůbec si nestěžovaly. Naopak, mladé zebry prosperovaly jako o závod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík