Prodám : Rosela penant

Prodám Roselu penant - Prodám 1,0 Rosela penant přírodní r.23 z celoroční v...
800 Kč
Zdravím,
samici penanta se stal úraz, má poraněné křídlo, tudíž momentálně nemůže létat. V budce ma dnes vylíhlé mládě a 5 dalších vajec. Obávám se, ze i kdyz jsem ji dala zpět do budky, tak sedět a krmit nebude.
Mám vedle v budce sedící korely. Je možné dat vejce pod ně? Budou je krmit? Popřípadě mám jeste 2 mláďata popoušků zpěvavých 13ti a 10ti denní. Ale nevím jestli mi zpěvák mládě bude krmit.
Jak byste postupovali?
Zatím jsem tam mládě nechala. Dala jsem samici do budky vodu a krmení. Pred chvílí jsem viděla v budce i samce, takže asi krmí. Třeba by to šlo zvládnout i takhle? Ale zase mám strach aby mi samice v budce nepadla, když nemůže ven. Každopádně budu hlídat zda je mládě nakrmeno, kdyby ne jde hned ke zpěvákům.
Martina00
napsal(a):
Zatím jsem tam mládě nechala. Dala jsem samici do budky vodu a krmení. Pred chvílí jsem viděla v budce i samce, takže asi krmí. Třeba by to šlo zvládnout i takhle? Ale zase mám strach aby mi samice v budce nepadla, když nemůže ven. Každopádně budu hlídat zda je mládě nakrmeno, kdyby ne jde hned ke zpěvákům.
Pokud má samice poraněné křídlo tak, že nemůže ani létat, není lepší ji vzít na veterinu na pořádné vyšetření a zjistit co je tam za problém, než ji nechat sedět v budce s miskou žrádla a mláďaty?
Máme v té samé voliéře i jiné papoušky, mám strach aby mi samici nebo mláďata nějaký jiný druh nezabil. Samice i po mém přendání zpět do budky slétla na zem, takže jsem jí přendala samotnou do menší voliéry ať se zotaví. Mládě jsem i s vejci dala pod zpěváky, dnes už jsou tam mláďata penantů dvě, vypadá to, že je zpěváci krmí. Akorát samice už se v budce moc přes den nezdržuje, takže dalšího mláděte už se nejspíš nedočkám.