Amazoňan běločelý, samice sedí pořád v budce

Amazoňan běločelý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2021 11:47
hari2

XXX.XXX.98.247

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat ,samice amazoňana sedí pořád v budce a nedá se ani vyhnat. Přitom tak sedí už měsíc a půl, žádné vajičko, samec za ní chodí do budky. Chvíli s ní tam je a pak vyleze.
Nevím jestli to tak nechat, nebo ji vystrnadit a zadělat otvor?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2021 15:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Někdy se stane, že se samec chce pářit a chodí za samicí do budky a vejce rozbije nebo se je naučí žrát. Netvrdím, že je to Váš případ. Chce to sledovat jestli nejsou třeba vidět zbytky skořápek atd. Pokud tam sedí už měsíc, třeba nasedne podruhé. Je to dost časté, ale spíš u starších samic. Mají letos poprvé? Taky může mít samice nějaký zdravotní problém. Napoví endoskopie.

29.6.2021 16:02
hari2

XXX.XXX.98.172

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Někdy se stane, že se samec chce pářit a chodí za samicí do budky a vejce rozbije nebo se je naučí žrát. Netvrdím, že je to Váš případ. Chce to sledovat jestli nejsou třeba vidět zbytky skořápek atd. Pokud tam sedí už měsíc, třeba nasedne podruhé. Je to dost časté, ale spíš u starších samic. Mají letos poprvé? Taky může mít samice nějaký zdravotní problém. Napoví endoskopie.

Skořápky jsem neviděl každy den kontroluji a jsou 5 let staří takže nevim ,zatím ještě nehnízdili.

29.6.2021 16:11
eli22

XXX.XXX.58.43

hari2 napsal(a):
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat ,samice amazoňana sedí pořád v budce a nedá se ani vyhnat. Přitom tak sedí už měsíc a půl, žádné vajičko, samec za ní chodí do budky. Chvíli s ní tam je a pak vyleze.
Nevím jestli to tak nechat, nebo ji vystrnadit a zadělat otvor?

A to ani nechodí žrát?

29.6.2021 19:05
hari2

XXX.XXX.98.247

eli22 napsal(a):
A to ani nechodí žrát?

To jo vidim ji tak jednou denně ale krmeni maji v zaletu tak nevim jak často vylezá, jenom že když se jdu podivat je v budce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík