loňské korelky

Prodám Korelu albino - Prodám loňské korelky, 1x lutino a 3x bílé, je to 1...
corvuscorax
napsal(a):
nemusí se brát v potaz. EU, ale stačí použít selský rozum. Je to velká klec a ne voliéra.
Podle mě toto je voliéra a né velká klec🦜
andulky_korely_eu
napsal(a):
A do voliéry která má 145 cm x 145cm x 2m (d x š x v)
tato klec je na korely malá, určitě se tam však může dát drobotina v rozumné míře ta tam bude spokojená, korely jsou letci, aby ptáci byli alespoň trošku spokojení o odchovaní jedinci byli v patřičné kvalitě, zvolit volierku alespoň 2,5m dlouhou.
corvuscorax
napsal(a):
nemusí se brát v potaz. EU, ale stačí použít selský rozum. Je to velká klec a ne voliéra.
Naprostý souhlas. Ať EU dělá normy na velikost výstavních klecí a pod, ale snad nám nebude dělat normy na velikost klece pro zájmový chov. Máme organizace chovatelů všeho možného, zkušenosti a tradici chovu exotů, což nám mohou v zahraničí závidět. A kde je jistota, že ten pár odchová, aby jich tam bylo 7, jak zde jeden píše? A i kdyby se to vydařilo, mladé prodá a je klid. Já tyhle teoretické výpočty jaksi neberu.
Já mám v o málo větší volierce jeden pár bourků, jeden pár astrildů rákosních a dole pár křepelek čínských. A teď křepelky mají šest mladých a možná budou mít další , bourci čtyři a znovu jistě zasednou, astrildi pět a znova už zasedli. Takže ve finále by tu mohlo být i 33 kousků. Ono to vypadá, když jsou tam jen páry, že je to v pohodě, ale pak ty odchovy.....
Uživatel s deaktivovaným účtem
andulky_korely_eu
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat kolik korel (párů) by mohlo jít do voliéry 160cm x 189cm x 170cm(d x v x š)
Já bych tam s klidem dala 3 páry. Jen to chce mít druhou voliéru na odstavená mláďata. 😉
napsal(a):
Já bych tam s klidem dala 3 páry. Jen to chce mít druhou voliéru na odstavená mláďata. 😉
tři páry jsou určitě do takto malého prostoru hloupost, já zkoušel 3 páry ve volieře 3,5m široké a 9m dlouhé, nedělalo to dobrotu, jak šly do toku tak se napadali, voliera je členitá s množství stromů a keřů, určitě nelze doporučit tři páry do takto maličkého prostoru, poraní se. budou zbytečně stresované, tok nastal i když jsem ještě ve volieře neměl pověšené budky. do klece nebo volierky těchto rozměrů jeden pár ale jak jsem výše uvedl, pro korely bych volil volieru od 250cm na délku.
Luboš Jedlinský
napsal(a):
tři páry jsou určitě do takto malého prostoru hloupost, já zkoušel 3 páry ve volieře 3,5m široké a 9m dlouhé, nedělalo to dobrotu, jak šly do toku tak se napadali, voliera je členitá s množství stromů a keřů, určitě nelze doporučit tři páry do takto maličkého prostoru, poraní se. budou zbytečně stresované, tok nastal i když jsem ještě ve volieře neměl pověšené budky. do klece nebo volierky těchto rozměrů jeden pár ale jak jsem výše uvedl, pro korely bych volil volieru od 250cm na délku.
A nespletl jste si náhodou druh? Korely a agresivní?
Zkuste se projet po chovatelích, v jak velkých voliérách běžně korely mívají. A po kolika párech.
Korely jsou jedny z nejsnášenlivějších druhů. A voliéra 1,6 x 1,9 x 1,7 metru opravdu tak maličká není, aby tam 3 páry nemohly spokojeně žít a odchovávat.
Luboš Jedlinský
napsal(a):
Pane, vaše konstatování je pro mě po skoro 50 - ti letech chovu všeho možného ptactva šok. Devět krát tři voliéra, 3 páry korel, což jsou beránci, kteří ustupují i andulkám, neuvěřitelné.anebo už jsem stářím úplně mimo.
V tak veliké voliéře jsem měl plno ptáků, ale ne jen papoušky. Byly tam latam latamové 3 páry, kos, zebřičky, am. diamantové neofémy modrohlavé, hýl mexický. holoubci diamantoví a vše hnízdilo v pohodě, tak nevím..Ale zde diskutují asi jen papouškáři, kteří nepoznají, nyní provokuji, pěnkavu od jikavce.
Tady se debatuje jak velkou voliéru. Moje zkušenost , byl jsem u několika " chovatelů " kteří mají korely po párech v bednových klecí. Tak to je hnus klec odhadem 800 /400/ 400 z venku budka a jedou mladý jak na páse. Určitě se chovné páry dostanou ven aby se prolétly , jedině až umřou. Svůj úsudek jsem si nechala pro sebe a odešel.
Pepa123
napsal(a):
Tady se debatuje jak velkou voliéru. Moje zkušenost , byl jsem u několika " chovatelů " kteří mají korely po párech v bednových klecí. Tak to je hnus klec odhadem 800 /400/ 400 z venku budka a jedou mladý jak na páse. Určitě se chovné páry dostanou ven aby se prolétly , jedině až umřou. Svůj úsudek jsem si nechala pro sebe a odešel.
Stejně jak existují množírny psů, tak jsou i množírny ptáků, k čemuž bych se nikdy nesnížila a doufám, že nejsem sama.
Pepa123
napsal(a):
Paní, vy jste to napsala velice výstižně. Kdo na burze prodá výhodněji? Má drápky, opeření a kde a jak je prodávající odchoval je kupujícímu šuma fuk. Zde se diskutuje a směšují se dva cíle chovu.
1. Chov intezivní komerční
2. Zájmový chov
3.Chov výstavních jedinců uměle cíleně vytvořených
Podívejte se na chov slepic, prasat, skotu atd. Kdyby veřejnost viděla skutečnost, stala by se vegetariány Co ceny produktů těch super ekologických chovů? A je po soucitu.
Byly zrušeny chovy kožešinových zvířat, vypuštení norci z drobných farem decimují živočichy ve vodních nádržíc brojí se proti klecovému chovu slepic atd.
Porovnejte cenu vajec z klecového odchovu a cenu z ekologického přírodního chovu, který bez podávání směsi pro nosnice nebude příliš rentabilní. Kdo v konkurenci trhu zvítězí?
Přes to, co jsem uvedl, fandím lidem, kteří upřednostňují pohodu zvířat před ziskem.
Pokud se lidé neuskromní, tak na to někdo doplatí. Dějiny nám to dokládají.