Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Andulkář72

10.7.2021 17:59
Andulkář72

XXX.XXX.237.82

Zdravím,
chtěl bych se zeptat jakým způsobem podporujete páreni u andulek, jestli nějakými vitamíny nebo kapkami do vody nebo čím jiným.
Namáčím zrno a dávám klíčky a zelené a nic se neděje jen se pusinkuji.
Díky za odpověď.

10.7.2021 18:10
kubanec

XXX.XXX.103.242

Andulky vám zahnizdi i o suchém prosu dejte fotky jestli máte vůbec pár a stáří?

Andulkář72

10.7.2021 19:36
Andulkář72

XXX.XXX.26.3

kubanec napsal(a):
Andulky vám zahnizdi i o suchém prosu dejte fotky jestli máte vůbec pár a stáří?

Pár mám a stáří od září a dělá mě to více párů že prostě nic jen se pusinkuji a žádné páreni.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.7.2021 19:57

Andulkář72 napsal(a):
Pár mám a stáří od září a dělá mě to více párů že prostě nic jen se pusinkuji a žádné páreni.

Čím vším krmíte? Jak dlouho mají budky? Jak dlouho jsou páry sestavené? V jak velké voliéře je chováte?

Andulkář72

10.7.2021 20:09
Andulkář72

XXX.XXX.0.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Čím vším krmíte? Jak dlouho mají budky? Jak dlouho jsou páry sestavené? V jak velké voliéře je chováte?

Páry jsou spolu od říjen listopad. Voriery velikost cca 1m krychle a budky jsem dával konec března. Krmení proso žluté černá slunečnice oves nahy taková směs. Plus mlíč zelený občas a nebo kupovana mechanice vaječná s medem.

10.7.2021 20:13

Andulkář72 napsal(a):
Páry jsou spolu od říjen listopad. Voriery velikost cca 1m krychle a budky jsem dával konec března. Krmení proso žluté černá slunečnice oves nahy taková směs. Plus mlíč zelený občas a nebo kupovana mechanice vaječná s medem.

A kolik tam těch páru je?

Kolik % směsi tvoří ta slunečnice? Můžou být zatloustlé.

Ovoce a zeleninu nedáváte? Větve na okus?

Andulkář72

10.7.2021 20:35
Andulkář72

XXX.XXX.237.82

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A kolik tam těch páru je?

Kolik % směsi tvoří ta slunečnice? Můžou být zatloustlé.

Ovoce a zeleninu nedáváte? Větve na okus?

Max 15 procent jednou to mám po 2 parech jinak jinak to mám po 1 párů ovoce nedávám.

10.7.2021 21:00
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Andulkář72 napsal(a):
Max 15 procent jednou to mám po 2 parech jinak jinak to mám po 1 párů ovoce nedávám.

Tak před 40. lety andulky měly v budce 7 - 8 mláďat VYKRMILY PROSEM, NAMOČENÝM ROHLÍKEM A NATRHANOU PAMPELIŠKOU, PÍSEK QA VAJEČNÉ SKOŘÁPKY.
Dnes je vše jinak. Nechte to přírodš, ale ta, kde jde o odchovy o desetitisících korun,nehovořím o andulkách, musí jít poříroda stranou. TAKÉ MNĚ PENÍZE NEPADAJÍ Z NEBE.

Andulkář72

10.7.2021 21:22
Andulkář72

XXX.XXX.237.82

Když mám 6 párů andul tak asi z toho budu milionář. Jen chci pro své potěšení mít všude mladé. A tak mě to zajímá co dělám špatně.

10.7.2021 21:26
jarat

XXX.XXX.205.181

Andulkář72 napsal(a):
Když mám 6 párů andul tak asi z toho budu milionář. Jen chci pro své potěšení mít všude mladé. A tak mě to zajímá co dělám špatně.

Zkuste dávat naklíčené zrní.

Andulkář72

10.7.2021 21:50
Andulkář72

XXX.XXX.237.82

jarat napsal(a):
Zkuste dávat naklíčené zrní.

To už jsem dělal. A nic. A něco zkusit jiného??

10.7.2021 22:16
ZBzH

XXX.XXX.136.93

Já bych udělal větší voliéru - aspoň 2-3 x 1 x 2 m - a tam nechal andulky pohromadě napárovat podle jejich vkusu.

10.7.2021 23:09
euw

XXX.XXX.167.5

Andulky sú od prírody kŕdlové vtáky a preto sa najlepšie cítia a aj odchovávajú v kŕdli vo voliére a nie v klietkach po pároch. A vôbec to najhoršie čo môžete urobiť je mať v jednej klietke dva páry. Vtedy sa tie dve samice neustále navzájom sledujú a odháňajú sa od búdok.

Andulkář72

11.7.2021 02:31
Andulkář72

XXX.XXX.237.82

Mám jednu velkou vorieru 1.6m dlouhá 2.2m vysoká a hluboká 1.2m. Tam se mi andulky paruji. Tak když vidím že se mají k sobě delší dobu tak je pak dávám pomalé od sebe. Jak se začínají pusimkovat nebo třeba už i pojomat tak je dávám pryč aby měli svůj klid. Dělám to tak už 4 roky a vše v pohodě. A letos nic.

11.7.2021 08:30

Andulkář72 napsal(a):
Mám jednu velkou vorieru 1.6m dlouhá 2.2m vysoká a hluboká 1.2m. Tam se mi andulky paruji. Tak když vidím že se mají k sobě delší dobu tak je pak dávám pomalé od sebe. Jak se začínají pusimkovat nebo třeba už i pojomat tak je dávám pryč aby měli svůj klid. Dělám to tak už 4 roky a vše v pohodě. A letos nic.

Osobně bych je nechala v té voliéře. Evidentně jim to oddělování tak moc nesvědčí, když nemáte odchovy.

Letos je to s odchovy docela bída, ale andulky jely o sto šest.

Andulky jsou hejnoví ptáci - v přírodě tvoří veliká hejna. Mám zkušenost, že dokud jsem měla jen 1 pár, nic. Jak jsem dokoupila 3 samce na okrasu, během chvíle začala samice snášet a vyvedly 5 mladých. Se stejným samcem. Prostě jen potřebovali společnost. :)

Od té doby jsem měla 5-6 samic a k nim 12-13 samců. Holky si vybraly a zbytek samců často pomáhal krmit pak mláďata, když vyletěla ven z budky. Někteří pomáhali už krmit v hnízdě.

Josefff77

11.7.2021 15:41
Josefff77

XXX.XXX.237.82

A ještě jedna taková otázka jaká je prevence proti vápence??

11.7.2021 16:12

Josefff77 napsal(a):
A ještě jedna taková otázka jaká je prevence proti vápence??

Nejlepší prevence je udržovat čistotu a nepřivést si nakaženého papouška.

11.7.2021 20:16
kareta

XXX.XXX.84.6

Andulkář72 napsal(a):
Zdravím,
chtěl bych se zeptat jakým způsobem podporujete páreni u andulek, jestli nějakými vitamíny nebo kapkami do vody nebo čím jiným.
Namáčím zrno a dávám klíčky a zelené a nic se neděje jen se pusinkuji.
Díky za odpověď.

Dobrý den. Mohl by jste sem dát fotky vašich andulek . Děkuji. Hodně rad ,ale nikdo neviděl ty vaše andulky, co nechtějí hnízdit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík