Befeleme

XXX.XXX.105.65
Dobrý den,
vím, že je to zde častý dotaz, ale těch možností je tolik a komu není shůry dáno...
Prosím o pomoc při určení pohlaví a mutace. 1.- 3. rodice a mladé a pak mladé a otec.
Mláďat celkem 5, 3x viz 1. foto a 2x další fotografie.
Děkuji.
Befeleme
napsal(a):
Dobrý den,
vím, že je to zde častý dotaz, ale těch možností je tolik a komu není shůry dáno...
Prosím o pomoc při určení pohlaví a mutace. 1.- 3. rodice a mladé a pak mladé a otec.
Mláďat celkem 5, 3x viz 1. foto a 2x další fotografie.
Děkuji.
Dobrý den
Podle mého máte pár ve složení 1,0 oranž opalin skořice X 0.1 opalin/ oranž.
Odchov samci oranž opalin/skořice, 0,1 opalin skořice.
Mám to pouze na telefonu a fota nic moc.
Befeleme

XXX.XXX.105.65
milbe
napsal(a):
Dobrý den
Podle mého máte pár ve složení 1,0 oranž opalin skořice X 0.1 opalin/ oranž.
Odchov samci oranž opalin/skořice, 0,1 opalin skořice.
Mám to pouze na telefonu a fota nic moc.
Rodiče by měli být oranž palid opalin x oranž opalin
Befeleme
napsal(a):
Rodiče by měli být oranž palid opalin x oranž opalin
Dobrý den.
Samička na foto není nikde za raná zepředu, ale odchov 0,1 i když nepřepeřený na oranž nevypadá.
Sameček na pallid nevypadá má letky podle foty hnědé ne bílošedé a odchovaná samička je opalin skořicová taktéž letky hnědé.
Fata však mohou zkreslovat
U dospělého 1,0 bych se taky přikláněl k oranž skořici opalín, 0,1 je na oranž opalín hodně tmavá - křídla mi přijdou dost tmavá - není to šedý opalín?
U mladých - rozeznat pallid od skořice je dost složité i naživo, natož podle fotek. Měli mladí hned od začátku tmavé oči nebo zpočátku červené?
Befeleme

XXX.XXX.37.241
milbe
napsal(a):
Dobrý den.
Samička na foto není nikde za raná zepředu, ale odchov 0,1 i když nepřepeřený na oranž nevypadá.
Sameček na pallid nevypadá má letky podle foty hnědé ne bílošedé a odchovaná samička je opalin skořicová taktéž letky hnědé.
Fata však mohou zkreslovat
Zkusím ještě jedno foto. Ještě dotaz k pohlaví, jsou to 3 samci a 2 samice?
milbe
napsal(a):
Dobrý den. Při tomto pohledu je jasné,, že se pletu. Jedná se o 1,0 oranž pallid opalin X 0,1 oranž opalin.
Samci oranž opalin/pallid
Samice oranž pallid opalin
Ještě dodám, že je zde určitá možnost tak jak píše kologa SGY.
Samec se jeví, že je ještě šedozelený a na fotu 4 to přenesl na dceru.
Jsou to však jen třeba nedokonalá fota
Derrylla78

XXX.XXX.97.39
Dobrý den,
jelikož je vláken s touto tematikou mnoho, připojím se s radostí sem, ať zbytečně nezakládám další diskuzi.
Letos poprvé za můj chov se zadařilo odchovat mláďata zpěváků. Tedy přesněji mládě, jedináčka.
Bohužel se stále v tomto směru učím a největší problém mi dělá rozlišování mutací.
Proto se chci zeptat vás, zkušených o radu.
Samec je přírodní, samice je zachycena na několika fotografiích s mládětem. To se každým dnem chystá vylétnou z hnízda.
Proto, zda budou pro vás fotografie nevhodné, přiložím za pár dnů obrázky ze všech možných stran mláděte (křídla, bříško, atd).
Prozatím doufám postačí alespoň těchto pár.
Mockrát vám děkuji za rady a přeji hezký den.
Dana.
Derrylla78
napsal(a):
Dobrý den,
jelikož je vláken s touto tematikou mnoho, připojím se s radostí sem, ať zbytečně nezakládám další diskuzi.
Letos poprvé za můj chov se zadařilo odchovat mláďata zpěváků. Tedy přesněji mládě, jedináčka.
Bohužel se stále v tomto směru učím a největší problém mi dělá rozlišování mutací.
Proto se chci zeptat vás, zkušených o radu.
Samec je přírodní, samice je zachycena na několika fotografiích s mládětem. To se každým dnem chystá vylétnou z hnízda.
Proto, zda budou pro vás fotografie nevhodné, přiložím za pár dnů obrázky ze všech možných stran mláděte (křídla, bříško, atd).
Prozatím doufám postačí alespoň těchto pár.
Mockrát vám děkuji za rady a přeji hezký den.
Dana.
Dobrý den,
Máte pár 1,0 přírodní /skořice X 0,1 opalinová.
Odchov 0,1 skořicová