Australské andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Australské andulky 2:3 r. 2024 za 250kč/ks. 728...
Josefff77
XXX.XXX.237.82
Jak preventivně chránit andulky před vápenkou?
Josefff77
XXX.XXX.237.82
exotchov
napsal(a):
Ciste bezprasne prostredi.,to je vec ze.
To ano A třeba nějaké vitamíny přidávat to nejde nějak??
Uživatel s deaktivovaným účtem
preventivně chráníte ptáky především tím, že zamezíte zavlečení nákazy a vaši ptáci vápenku nemají a to ani trošku. takže žádné patlání olejem, které jen tlumí příznaky.
vitamíny jsou fajn, ale vápenka je svrab, infekční onemocnění.
napsal(a):
preventivně chráníte ptáky především tím, že zamezíte zavlečení nákazy a vaši ptáci vápenku nemají a to ani trošku. takže žádné patlání olejem, které jen tlumí příznaky.
vitamíny jsou fajn, ale vápenka je svrab, infekční onemocnění.
Vážená, tak to jste mně vyrazila dech. Vápenka - svrab je infekční onemocnění?
Vždyť ji působí roztoči zákožka svrabová. Já, co si ještě z teorie studentského mládí pamatuji, tak infekci působí viry, bakterrie a pod. Roztoč je parazit. A ten olej i když velice nedokonale pomáhal je alespoň redukovat, když neexistoval arpalit, ivermectin a pod.
Moudivláček
napsal(a):
Vážená, tak to jste mně vyrazila dech. Vápenka - svrab je infekční onemocnění?
Vždyť ji působí roztoči zákožka svrabová. Já, co si ještě z teorie studentského mládí pamatuji, tak infekci působí viry, bakterrie a pod. Roztoč je parazit. A ten olej i když velice nedokonale pomáhal je alespoň redukovat, když neexistoval arpalit, ivermectin a pod.
a jako paraziti nezpůsobují infekční onemocnění ?
jako malárie není infekce? nebo jak to myslíte?
Josefff77
napsal(a):
To proti vápence opravdu nefunguje.
Jak už jsem psala vedle - udržovat čistotu a nezatáhnout si to do chovu. Tj. už u chovatele kouknout na kondici ptáka a pak dodržet karanténu. Někdo kape ivomec preventivně, někdo ne. Záleží, co preferujete. Nicméně mezi andulkami je to snad nejčastější.
Josefff77
napsal(a):
Netreba vitaminy, staci udrziavat chovne zariadenie v cistote a hlavne dôkladne vyberat nove kusy. Urcite nekupovat vo zverimexoch to je aspon u anduliek 50% vapenka. Keďže ja som uz mal v chove vapenku tak kazdemu kusu pred predajom kvapnem preventivne ivermectin.
eli22
napsal(a):
Sice trochu mimo téma, ale dnes jsem dávala na veterinu na rozbor trus a dozvěděla jsem se zajímavou věc, a to, že plicní roztoči /červy/ nemohou být u papoušků, protože je mohou chytit jen hrabaví ptáci. Tak nevím, jestli nemám změnit veta.
ASI ANO, PROTOŽE, CO JSOU PARAZITÍ V DÝCHACÍ TRUBICI AMADY GOULDOVÉ NEBO KANÁRŮ.? To jsou roztoči TAK ČERV A ROZTOČ JE NEBE A DUDY, OTÁZKA PRO ŽÁKA ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
a červ srostlice, původce syngamozy u hrabavých znají myslivci odchovávající bažanty. Řešili jsme to už před padesáti lety.
Takže asi dobře veterinářem myšleno, ale špatně vyjádřeno a to je ten nešvar dnešní stručné komunikace, už spolu neumíme mluvit.
napsal(a):
a jako paraziti nezpůsobují infekční onemocnění ?
jako malárie není infekce? nebo jak to myslíte?
Tak jsme se dostali z chovatelství do diskuze obsahového významu pojmů.
Infekce - nákaza, přenesení chorobolplodných zárodků. Působí ji mikroorganismy, bakterie, viry a já jako stará generace do infekcí nezahrnuji původce ze skupiny parazitů což je zákožka anebo prvoků, jak uvádíte malárii.
Infekční tj. nakažlivý, přenosný. Já měl na mysli jen bakterie a viry, ale dnes se do pojmu infekce
zahrnují i parazité a prvoci.
Takře, když komár přenese malárii nebo moucha spavou nemoc nebo někdo spolyká vajíčka roupů, přenáší to dál tak podle současné citace významu pojmu infekce máte pravdu.
Muj soukromy nazor: vapenka je parazit jak bylo uvedeno pokud dojde poskozeni organizmu do takove miry muze dojit k druhotne infekci a tu mohou spusobit jak viri tak bakterie atd to znamena ze je to druhotna infekce kdyz uz je organizmus vice ci mene oslaben. Co se tyka prevence kontrola karantena cistota prostredi samotne vitaminy a doplnky jsou na posileni jak imunity tak dulezity zdroj metabolizmu organizmu v tomto pripade andulky. Preji vse dobre