Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2021 08:28
D.S

XXX.XXX.163.171

Zdravím.
Doporučte prosím klec na aru nobilis. Bude stačit rozměrově 100x54x100 cm?
Potřebuji totiž klec která se bude dát položit na stůl, takže né žádnou na kolečkách,nožičkách a podstavcích což většina pro tady ty větší papoušky je.
Tohle jsem našla klec pro větší hlodavce, rozteč mřížek je 1,5cm. Bude to Ok?
Děkuji.

14.7.2021 14:48
klasterec

XXX.XXX.127.80

D.S napsal(a):
Zdravím.
Potřebuji totiž klec která se bude dát položit na stůl, takže né žádnou na kolečkách,nožičkách a podstavcích což většina pro tady ty větší papoušky je.
Děkuji.

Jak můžete uvažovat o tom, že klec pro hlodavce použijete pro jakéhokoliv papouška?
to snad nemůžete myslet ani jako legraci

14.7.2021 18:52
D.S

XXX.XXX.131.189

klasterec napsal(a):
Jak můžete uvažovat o tom, že klec pro hlodavce použijete pro jakéhokoliv papouška?
to snad nemůžete myslet ani jako legraci

A z jakého důvodu prosím vás? Jako že klec pro papoušky je v něčem jiná? To mi teda osobně nepřijde.
Je to úplně normální klec. Sundají se police, které nahradím bidlama z ovocných stromů.
Rozměrově mi sedí úplně nejlépe a jen jsem chtěla vědět zda to pro nobilisku není malé.
Takže ne, opravdu si nedělám legraci.
Své nasrané smajlíky si nechte pro někoho jiného.

14.7.2021 20:18
klasterec

XXX.XXX.127.80

D.S napsal(a):
A z jakého důvodu prosím vás? Jako že klec pro papoušky je v něčem jiná? To mi teda osobně nepřijde.
Je to úplně normální klec. Sundají se police, které nahradím bidlama z ovocných stromů.
Rozměrově mi sedí úplně nejlépe a jen jsem chtěla vědět zda to pro nobilisku není malé.

Své smajlíky si pro nikoho jiného nemohu nechat, protože, pevně věřím, tak hloupý, jako vy už nikdo další není.

14.7.2021 20:21
eli22

XXX.XXX.58.55

klasterec napsal(a):
Své smajlíky si pro nikoho jiného nemohu nechat, protože, pevně věřím, tak hloupý, jako vy už nikdo další není.

Njn, akce je akce.Klec je v akci, takže je jedno, že je absolutně nevhodná.

14.7.2021 20:41
klasterec

XXX.XXX.127.80

eli22 napsal(a):

Já když si představím toho chudáčka papouška v tomhle koncentráku, tak bych takové lidi zfackovala...Když nemají na pořádnou voliéru, jak mohou mít na potřebnou výživu a případnou veterinární péči? Člověk je fakt nejhorší tvor na planetě. Bezcitný, neomalený, sobecký...

14.7.2021 20:43
eli22

XXX.XXX.58.55

klasterec napsal(a):
Já když si představím toho chudáčka papouška v tomhle koncentráku, tak bych takové lidi zfackovala...Když nemají na pořádnou voliéru, jak mohou mít na potřebnou výživu a případnou veterinární péči? Člověk je fakt nejhorší tvor na planetě. Bezcitný, neomalený, sobecký...

Tak, tak. Vždyť příroda už se taky začíná bouřit, a má recht.

15.7.2021 18:49
D.S

XXX.XXX.131.189

eli22 napsal(a):

A můžu se prosím zeptat v čem je absolutně nevhodná? Děkuji.

15.7.2021 18:50
D.S

XXX.XXX.131.189

klasterec napsal(a):

A můžu se tedy zeptat v čem je klec nevhodná?
Děkuji.

15.7.2021 18:52
D.S

XXX.XXX.131.189

eli22 napsal(a):

Je mi jedno že je v akci. Klidně koupím klec úplně jinou. Ale nechci klec na kolečkách ani nožkách. Potřebuji klec kterou položím na stůl, jak jsem výše psala. A rozměrově to tahle splňuje. Absolutně nechápu v čem by klec měla být nevhodná, když je úplně stejná jak klece pro ptáky.

15.7.2021 20:51
eli22

XXX.XXX.181.79

D.S napsal(a):
A můžu se prosím zeptat v čem je absolutně nevhodná? Děkuji.

Třeba že je malá??

15.7.2021 22:38
Tranquilitatis

XXX.XXX.87.236

eli22 napsal(a):
Třeba že je malá??

A pro korelu by stačila ?

15.7.2021 22:41
Tranquilitatis

XXX.XXX.87.236

D.S napsal(a):

Nevidím výsuvný šuplík, kvůli čištění budete muset neustále sundávat mříž. Nebo tam je ?

15.7.2021 22:48
D.S

XXX.XXX.131.189

eli22 napsal(a):
Třeba že je malá??

Papoušek bude v kleci jen na odpočinek a na spaní. Bude mít celodenní možnost lítat po domě. Myslím si že zrovna rozměr metr na metr je jeden z těch větších co jsem vysledovala ostatní klece určené přímo pro ptáky.

5008

16.7.2021 02:13
5008

XXX.XXX.228.41

D.S napsal(a):
Papoušek bude v kleci jen na odpočinek a na spaní. Bude mít celodenní možnost lítat po domě. Myslím si že zrovna rozměr metr na metr je jeden z těch větších co jsem vysledovala ostatní klece určené přímo pro ptáky.

No jasně, celodenní létání po domě😄 Po týdnu co všechno posere a oklove, bude zavřená v té super kleci.

16.7.2021 13:16
D.S

XXX.XXX.235.76

5008 napsal(a):
No jasně, celodenní létání po domě😄 Po týdnu co všechno posere a oklove, bude zavřená v té super kleci.

Tak na tohle opravdu nemám co říct. Lidi zde jsou opravdu hloupí a omezení a příště už se na nic nezeptám. Není to můj první papoušek a vím do čeho jdu. Tady si všichni myslíte že jste sežrali všechnu moudrost světa.

16.7.2021 13:49
klasterec

XXX.XXX.127.80

D.S napsal(a):
Tak na tohle opravdu nemám co říct. Lidi zde jsou opravdu hloupí a omezení a příště už se na nic nezeptám. Není to můj první papoušek a vím do čeho jdu. Tady si všichni myslíte že jste sežrali všechnu moudrost světa.

Když jsme chystali koupi žaka, vybírali jsme co možná největší voliéru a také vhodné místo, aby v případě potřeby měl svůj klid. Voliéra stojí u zdi, protože jedno místo má být vždycky kryté. Ve voliérce jsou tři misky, zajištěné proti vyhození z držáku. Je tam místo pro hračky - lana, houpací kruh a další "kousací" hračky, které velmi často obměňujeme. Některá nevydrží ani den. Všechna původní bidla jsme vyměnili za silná z lísky. Jedno bidlo je umístěné i v držáku na voliéře, kde má další misky na vodu a zrní. Žako na nás celý den vidí, máme otevřené dveře a stále spolu komunikujeme. Denně ho pouštíme na prolet na 2-3 hodiny, ale to se mu musíme věnovat. "Pracuje" s námi u linky, sedá na dveře, které pokrýváme dekami, protože by je okusoval. I tak už stačil 2x ukousnout těsnění, je jako blesk. Uklidíme z dosahu květiny, ty by nepřežily. Sedí nám na hlavě, na rameni, povídá si s námi . Každá návštěva žasne, jakou má zásobu slov, jak je vitální a komunikativní..
Máme i 2 andulky, které jsou celý den mimo klícku. Sedí právě na kleci u žaka, kde mají krmení, vodu a lanka na oždibování. Na zdi mají starší polici, kam jim dávám na okusování list salátu nebo pampelišku. Přesto stačily slušně oloupat zeď, pořád vyvíjejí nějakou činnost . Když pustím žaka, jsou spolu naprosto v pohodě.
Všichni musí být ale pod dozorem. Jsem doma, mohu si to dovolit.
Ještě k té voliéře-dole je šuplík, kde denně měním papíry a nad ním rošt.
Já si vůbec nemyslím, že bychom pro papouška dělali něco výjimečného. Je to základ toho, co pro něj v zajetí můžeme udělat, aby byl šťastný a spokojený a chci věřit, že většina mazlíkářů se chová stejně. A nesežrali jsme všechnu moudrost světa!! Máme jenom cit pro potřebu zvířete.
Z vás arogance jenom stříká. Hrozně lituji papouška, kterého si pořídíte, byť to bude
jenom "obyčejná" andulka. A nedej bože, abyste měla jednou dítě...

16.7.2021 14:56
emill

XXX.XXX.89.151

D.S napsal(a):
Zdravím.
Děkuji.

Rozměrově by ta klec mohla být dobrá. Je to přeci papoušek velký cca 35 cm. Ale nobiliska bude muset být i hodně času mimo klec, což je u mazlíka samozřejmost. Ty desky, co tam jsou dejte pryč a dejte přírodní větve. . Dejte ještě pozor, aby klec nebyla pokomaxitovaná, to by ara brzy oloupala.
Místo kruhů a podobných nesmyslů, jako lakované hračky včetně lan do klece nedávejte.pro ptáky je nejpřirozenější zábava loupat kůru a cupovat listy z čerstvých větví. A nehrozí ucpání trávícího traktu nestravitelnými kousky.

16.7.2021 15:00
miladas

XXX.XXX.185.25

D.S napsal(a):

Lidé zde nejsou ani hloupí ani omezení. Jen Vám zde odpovídají na Váš dotaz a dělí se s Vámi o své zkušenosti. Pokud jste si vybrala tuto klec a máte na její obhajobu sto důvodů, pak Váš dotaz nechápu.

16.7.2021 15:22
eli22

XXX.XXX.58.55

emill napsal(a):
Rozměrově by ta klec mohla být dobrá. Je to přeci papoušek velký cca 35 cm. Ale nobiliska bude muset být i hodně času mimo klec, což je u mazlíka samozřejmost. Ty desky, co tam jsou dejte pryč a dejte přírodní větve. . Dejte ještě pozor, aby klec nebyla pokomaxitovaná, to by ara brzy oloupala.
Místo kruhů a podobných nesmyslů, jako lakované hračky včetně lan do klece nedávejte.pro ptáky je nejpřirozenější zábava loupat kůru a cupovat listy z čerstvých větví. A nehrozí ucpání trávícího traktu nestravitelnými kousky.

Ještě tam ale musí narvat budku.

16.7.2021 15:39
emill

XXX.XXX.89.151

eli22 napsal(a):
Ještě tam ale musí narvat budku.

Na co budku?

16.7.2021 15:56
eli22

XXX.XXX.58.55

emill napsal(a):
Na co budku?

Vy nevíte, že nobilisky nocují v budce? To snad ne, to se mi nechce věřit.

16.7.2021 16:17
emill

XXX.XXX.59.20

eli22 napsal(a):

Když bude mít budku, tak v ní přespávat bude. Ale neviděl bych ji jako nutnost navíc by to šlo vyřešit i jiným způsobem.
Jinak si věřte čemu chcete.

16.7.2021 16:24
eli22

XXX.XXX.58.55

emill napsal(a):
Když bude mít budku, tak v ní přespávat bude. Ale neviděl bych ji jako nutnost navíc by to šlo vyřešit i jiným způsobem.
Jinak si věřte čemu chcete.

To je pravda, když nebudu mít postel, tak se vyspím i na zemi, máte recht.

5008

16.7.2021 16:55
5008

XXX.XXX.228.41

D.S napsal(a):

Ano lidi zde jsou hloupí, omezení a tupí ale jseš to ty a tobě podobní

16.7.2021 18:02
petajz

XXX.XXX.143.57

eli22 napsal(a):
To je pravda, když nebudu mít postel, tak se vyspím i na zemi, máte recht.

Vy jste se zas rozjela.Víte kolik je arating chovaných v klecích jako mazlíci a budky nemají i když normálně v budkách nocují.To že někdo neví že nobilisky nespí v budce?No a co .Vy víte určitě všechno na to už jsme tady zvykli zvlášť když se jedná o velikost klece nebo voliéry.Mimochodem jaká je podle vás správná velikost klece pro nobilisky,kakariky,alexandry atd.Ona žádná správná velikost není protože vždy je to pro ptáky omezení pohybu a záleží jaké podmínky utvoříte papouškovi mimo klec.

16.7.2021 18:23
D.S

XXX.XXX.235.76

emill napsal(a):

Děkuji za normální a slušnou odpověď.
Papoušek má nahoře klece nachystané hrací centrum vše z přírodních větví a ovocných stromů na okus. Hračky převážně jen šišky, větve ze stromů a gritové bidla.
Děkuji.

16.7.2021 20:37
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

Jedna klec a co to udělá panečku

16.7.2021 20:38
massena

XXX.XXX.168.191

eli22 napsal(a):

Budka by šla pověsit zvenku,

16.7.2021 20:48
D.S

XXX.XXX.235.76

Připadám si úplně jako nějaký totální tyran zvířat. Přitom jsem se jen zeptala na vhodnost velikosti klece. Nikdo tady o mě neví ani mák, v životě bych neublížila mouše a ve výsledku jsem člověk co nikdy v životě nemá mít děti. Asi vás zklamu už dvě mám, dokonce i psy.
Myslela jsem že iFauna je ještě normální portál, ale už i tady se vecpali honiči ega.
Nemám dál potřebu se tady obhajovat.
A to že nobiliska potřebuje na spaní budku vím a mám vyřešeno. Takže není potřeba jí litovat.
Sbohem.

16.7.2021 21:00
D.S

XXX.XXX.235.76

miladas napsal(a):
Lidé zde nejsou ani hloupí ani omezení. Jen Vám zde odpovídají na Váš dotaz a dělí se s Vámi o své zkušenosti. Pokud jste si vybrala tuto klec a máte na její obhajobu sto důvodů, pak Váš dotaz nechápu.

O své zkušenosti se nepodělil skoro nikdo. Všichni začali útočit zda jsem normální že chci dát papouška do klece pro hlodavce. Nikdo mi pořádně neodpověděl na to, na co jsem se ptala. Na to zda jsou tyto rozměry vhodné! Pokud mi někdo doporučíte větší klec, která nebude na kolečkách, nožkách a podstavci, tak klidně koupím jinou, větší.

16.7.2021 22:18
Tranquilitatis

XXX.XXX.87.236

Doporučuji nechat si udělat klec na míru, od některé firmy která zde inzeruje výrobu klecí na míru. Vyrábí i z černého hliníku, takže klec i dobře vypadá. Samozřejmě čím bude větší, tím lepší. Každý z nich Vám určitě dobře poradí i s umístěním krmícího pultu a dvířek, také udělají otvor pro umístění budky. A hlavně výsuvný šuplík na dně, který si myslím je velmi užitečný. Můžete si tam nechat udělat rošt, nebo zvýšený spodní okraj. U té Vaší vybrané je ta hloubka 50 cm asi málo. Nobiliska je zhruba stejně velká jako korela, a ta když začne trénovat křídla tak má rozpětí přes 40 cm. Začala bych umístěním klece, kolik máte prostoru a podle toho bych nechala udělat klec, ale min. šířka i hloubka aspoň ten metr. Ara se bude potřebovat zabavit po dobu Vaší nepřítomnosti a k tomu budou různé přírodniny, které však zaberou taky nějaký prostor. Určitě také doporučuji udělat pro ni min. jeden ptačí strom, aby měla své určené/ oblíbené místo když bude mimo klec ( pokud Vám zrovna nebude sedět na rameni ). Pokud bude klec u zdi, jde přidat na zadní straně plnou plastovou desku a na i tapetu, deska zabrání znečištění zdi. Prohlédněte si inzeráty na výrobu klecí, mají tam spoustu fotek pro představu.

16.7.2021 22:36
D.S

XXX.XXX.235.76

Tranquilitatis napsal(a):
Doporučuji nechat si udělat klec na míru, od některé firmy která zde inzeruje výrobu klecí na míru. Vyrábí i z černého hliníku, takže klec i dobře vypadá. Samozřejmě čím bude větší, tím lepší. Každý z nich Vám určitě dobře poradí i s umístěním krmícího pultu a dvířek, také udělají otvor pro umístění budky. A hlavně výsuvný šuplík na dně, který si myslím je velmi užitečný. Můžete si tam nechat udělat rošt, nebo zvýšený spodní okraj. U té Vaší vybrané je ta hloubka 50 cm asi málo. Nobiliska je zhruba stejně velká jako korela, a ta když začne trénovat křídla tak má rozpětí přes 40 cm. Začala bych umístěním klece, kolik máte prostoru a podle toho bych nechala udělat klec, ale min. šířka i hloubka aspoň ten metr. Ara se bude potřebovat zabavit po dobu Vaší nepřítomnosti a k tomu budou různé přírodniny, které však zaberou taky nějaký prostor. Určitě také doporučuji udělat pro ni min. jeden ptačí strom, aby měla své určené/ oblíbené místo když bude mimo klec ( pokud Vám zrovna nebude sedět na rameni ). Pokud bude klec u zdi, jde přidat na zadní straně plnou plastovou desku a na i tapetu, deska zabrání znečištění zdi. Prohlédněte si inzeráty na výrobu klecí, mají tam spoustu fotek pro představu.

Moc vám děkuji. O kleci na míru jsem určitě také přemýšlela. Momentálně stavíme a v průběhu příštího roku se stěhujeme, takže klec na míru budeme nechat vyrábět až do nového aby jsme využili co největší prostor. Doporučila mi to také chovatelka od které si nobilisku budu brát. Nechala jsem udělat hrací strom který bude položený nahoře na kleci. Na zahradě máme různé ovocné stromy, takže bude mít přístup k čerstvém okusu i ovoci. Zkusím tedy mrknout ještě po něčem co bude víc do hloubky.
Děkuji.

16.7.2021 23:13
eli22

XXX.XXX.58.55

massena napsal(a):
Budka by šla pověsit zvenku,

Na tuhle skládací klec?Dejte plánek, jak budku zavěsit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík