Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kiki2021

26.7.2021 11:01
Kiki2021

XXX.XXX.98.44

Dobry den, prosim cim to muze byt?

26.7.2021 16:01
exotchov

XXX.XXX.168.151

Kiki2021 napsal(a):

Mozna genetikou,mozna rodove,ja bych takove nechtel.

26.7.2021 16:45
Valentko

XXX.XXX.58.130

Kiki2021 napsal(a):

Mozno si to skrabe. Od kedy to má? Mozno stres, nejake roztoče alebo to zdedil ( ta horsia moznost).

26.7.2021 17:02
eli22

XXX.XXX.58.55

Kiki2021 napsal(a):

Zdravím, chlamýdie.

26.7.2021 19:34
Vincent86

XXX.XXX.39.122

Můj samec to udělal taky. Nenašel jsem žádný důvod tohoto chování, tak doufám, že po přepeření mu to aspoň trochu zaroste, ale obávám se že ne.

26.7.2021 19:39
frodik

XXX.XXX.233.6

Kiki2021 napsal(a):

U kakariků naprosto normální věc, vedou se diskuze část chovatelů tvrdí že jde o genetiku a do chovu radí pořizovat jen od perfektně opeřených rodičů apod. Já po dlouhých letech mám odzkoušeno, že kakarik pelichá narozdíl od jiných papoušků i několikrát ročně dle podmínek v chovu a toto pelichání je většinou důsledek a kombinace častého hnízdění, nevhodné stravy protože kakarik má jiné nároky na stravu než běžná austrálie a i nevhodné voliéry kdy nemůže hrabat, nemá okus dostatek zeleného a hlavně sluníčko. Většinou je chovatelé nechají hnízdit několikrát ročně a nenechají odpočinout a regenerovat a pak tito papoušci jsou ve třech letech odrovnaní. Moje zkušenosti jsou, že když je necháte často hnízdit a mají ne zrovna ideální podmínky, tak takto vypelichají i kakarci pořízení od špičkových rodičů, kteří tyto znaky nevykazují, takže o tom že jde o genetiku osobně moc nevěřím spíš to přisuzuji podmínkám v chovu, ale je to pouze můj názor a můžu se klidně mýlit.

26.7.2021 19:48
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

eli22 napsal(a):
Zdravím, chlamýdie.

Nechcete už jít s tou Vaší diagnostikou nemocí podle fotografie někam do ........ Vždyť tady akorát blbnete a zbytečně stresujete nezkušené chovatele!!!

26.7.2021 20:27
eli22

XXX.XXX.58.55

Miroslav Bláha napsal(a):
Nechcete už jít s tou Vaší diagnostikou nemocí podle fotografie někam do ........ Vždyť tady akorát blbnete a zbytečně stresujete nezkušené chovatele!!!

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2021 20:31

frodik napsal(a):
U kakariků naprosto normální věc, vedou se diskuze část chovatelů tvrdí že jde o genetiku a do chovu radí pořizovat jen od perfektně opeřených rodičů apod. Já po dlouhých letech mám odzkoušeno, že kakarik pelichá narozdíl od jiných papoušků i několikrát ročně dle podmínek v chovu a toto pelichání je většinou důsledek a kombinace častého hnízdění, nevhodné stravy protože kakarik má jiné nároky na stravu než běžná austrálie a i nevhodné voliéry kdy nemůže hrabat, nemá okus dostatek zeleného a hlavně sluníčko. Většinou je chovatelé nechají hnízdit několikrát ročně a nenechají odpočinout a regenerovat a pak tito papoušci jsou ve třech letech odrovnaní. Moje zkušenosti jsou, že když je necháte často hnízdit a mají ne zrovna ideální podmínky, tak takto vypelichají i kakarci pořízení od špičkových rodičů, kteří tyto znaky nevykazují, takže o tom že jde o genetiku osobně moc nevěřím spíš to přisuzuji podmínkám v chovu, ale je to pouze můj názor a můžu se klidně mýlit.

Prosím a podělíte se, jak by měla vypadat správná skladba krmení pro kakariki? Děkuji.

26.7.2021 20:45
petajz

XXX.XXX.143.57

eli22 napsal(a):
Chlamydioza.

Papoušek na vašem obrázku je evidentně nemocný na rozdíl od snímku papouška zadavatele kde je pouze odrbaná hlava.Jinak pokud by měla platit vaše teoríe že odrbaná hlava znamená chlamydie ta by zde bylo možná až dvacet procent nakažených kakariků.Naprosto souhlasím s panem Bláhou

26.7.2021 20:47
Miroslav Bláha

XXX.XXX.168.116

eli22 napsal(a):
Chlamydioza.

Máte pocit, že porovnáním fotografie jedné nejmenované veterinářky s fotografií tazatele jste schopná určit diagnozu??? Vy jste vážně vědma:-)

26.7.2021 20:53
frodik

XXX.XXX.233.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Prosím a podělíte se, jak by měla vypadat správná skladba krmení pro kakariki? Děkuji.

Ráno nakrouhám brokolici, batáty, červenou řepu a mrkev přidám trochu kopřiv a vařenou rýži zasypu naklíčeným ječmenem a kardi, smíchám se směsí napůl namletých granulí a strouhanky. No a večer jim dám směs drobných zrnin, neříkám že je to nejlepší a ideální, ale opeření je daleko lepší než před tím. Když krmí dám ráno do směsi ještě vajíčko na tvrdo.

Kiki2021

26.7.2021 22:02
Kiki2021

XXX.XXX.98.44

Jeste upresnim, jde o kakarikyho ne k hovu, ale doma pro radost. Opelichanou ma jen hlavu, nekde vice, nekdy mene. Peri roste, ale zase vypadne.

26.7.2021 23:22
eli22

XXX.XXX.58.55

Kiki2021 napsal(a):

Nechte vyšetřit trus a uvidíte.

Kiki2021

26.7.2021 23:34
Kiki2021

XXX.XXX.98.44

Prosim poradte co mu mam dat na zem aby mohl hrabat.
A taky mam jednoho- mam mu koupit druheho? Mame pouze pro radost, ne na chov. Diky

27.7.2021 08:22

frodik napsal(a):
Ráno nakrouhám brokolici, batáty, červenou řepu a mrkev přidám trochu kopřiv a vařenou rýži zasypu naklíčeným ječmenem a kardi, smíchám se směsí napůl namletých granulí a strouhanky. No a večer jim dám směs drobných zrnin, neříkám že je to nejlepší a ideální, ale opeření je daleko lepší než před tím. Když krmí dám ráno do směsi ještě vajíčko na tvrdo.

Díky.

Kiki2021

27.7.2021 11:07
Kiki2021

XXX.XXX.98.44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Díky.

Jakych granuli? Diky
A co mu dat na zem?

27.7.2021 12:10
frodik

XXX.XXX.233.6

Kiki2021 napsal(a):
Jakych granuli? Diky
A co mu dat na zem?

Klasické granule pro papoušky rozemleté v mixeru na dno klece stačí vyrejpnout drn a otočit na opeření se mi také hodně osvědčilo podávat aloe vera na piškot.

27.7.2021 14:54
milanplšek

XXX.XXX.208.163

frodik napsal(a):

Nezlobte se pane ale takto krmim bezne veskerou australii. Kakarik ma vetsi naroky na stravu jak pisete vise. Ja v tom zadnou extra stravu nevidim. Chovu zdar Plšek

28.7.2021 08:22
frodik

XXX.XXX.233.6

milanplšek napsal(a):
Nezlobte se pane ale takto krmim bezne veskerou australii. Kakarik ma vetsi naroky na stravu jak pisete vise. Ja v tom zadnou extra stravu nevidim. Chovu zdar Plšek

Navštívil jsem hodně chovatelů a v drtivé většině tvořil základ jejich stravy tvrdé semena s množtvím slunečnice což pro ně není přirozené. Napsal jsem jak krmím jako vodítko, jestli se vám to nezdá a máte jiný způsob krmení kakariků, tak se prosím podělte s nám a třeba můj postup přehodnotím a budu vám vděčný, rád se učím a zkouším nové věci.

28.7.2021 11:34
milanplšek

XXX.XXX.208.163

frodik napsal(a):
Navštívil jsem hodně chovatelů a v drtivé většině tvořil základ jejich stravy tvrdé semena s množtvím slunečnice což pro ně není přirozené. Napsal jsem jak krmím jako vodítko, jestli se vám to nezdá a máte jiný způsob krmení kakariků, tak se prosím podělte s nám a třeba můj postup přehodnotím a budu vám vděčný, rád se učím a zkouším nové věci.

Ja kakariky vubec nemam ale prave sem se chtel priucit od vas kdyz jste psal ze kakarici maji vetsi naroky na stravu jak bezna australie. Ale jinak proti tomu nic nemam, Chovu zdar Plšek

28.7.2021 11:55
Vincent86

XXX.XXX.39.122

Tak se učte a nerýpejte.

28.7.2021 15:46
milanplšek

XXX.XXX.208.163

Vincent86 napsal(a):
Tak se učte a nerýpejte.

30.7.2021 11:11
Ladamusa

XXX.XXX.237.49

Podle fotek Vám kromě Eli diagnózu nikdo neurčí. Frodik se Vám snažil popsat příčiny. Ale musíte sám zjistit jestli je v kleci vse pořádku.
S Eli souhlasím nechat vyšetřit trus. Tím bych začal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík