Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2021 18:45
Kikina13

XXX.XXX.10.18

Mám ve venkovní voliéře andulku. Od začátku prázdnin se chová zvláštně . Pořád sedí na zemi klepe se a když ji něco vyplaší začne se točit a bláznic protože nelítá, nemá stabilitu. Odvčerejška padá na levou stranu nebo přes ocas na záda.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2021 10:16

Kikina13 napsal(a):
Mám ve venkovní voliéře andulku. Od začátku prázdnin se chová zvláštně . Pořád sedí na zemi klepe se a když ji něco vyplaší začne se točit a bláznic protože nelítá, nemá stabilitu. Odvčerejška padá na levou stranu nebo přes ocas na záda.

A co na to řekl veterinář? Jestli je to od začátku prázdnin, je to už cca 5 týdnů?!?

Jinak bych tipla, že prodělala mrtvičku a asi trpí i epilepsií - aktivuje to stres.

Něco podobného při leknutí dělala pískomilka, která měla epilepsii (u nich je to příbuzenskou plemenitbou).

3.8.2021 18:10
Kikina13

XXX.XXX.10.18

U veterináře jsem nebyla😬 ale děkuji za odpověď.

3.8.2021 18:41
exotchov

XXX.XXX.168.151

ja bych ji netrapil,mozna lepsi pro mi je i smrt.

4.8.2021 14:26
benzinov

XXX.XXX.198.53

Zdravím. Před rokem si mi narodila korela, která má úplně dokroucené nohy. Byl jsem u veterináře a ten mi řekl, že je to degenerace(šel jsem tam proto, že jsem nevěděl, jestli nemá ty nohy zlámané a nebyla by pro něj lepší smrt). Je to samec, má rok a na svoje postižení si zvykl a vyvedl už jednu snůšku mladých(jsou naprosto v pořádku).

Takže si zajděte k veterináři, ale za mě, pokud se stav zhoršuje, což jste i napsala, tak bude lepší jej utratit.

4.8.2021 15:29

benzinov napsal(a):
Zdravím. Před rokem si mi narodila korela, která má úplně dokroucené nohy. Byl jsem u veterináře a ten mi řekl, že je to degenerace(šel jsem tam proto, že jsem nevěděl, jestli nemá ty nohy zlámané a nebyla by pro něj lepší smrt). Je to samec, má rok a na svoje postižení si zvykl a vyvedl už jednu snůšku mladých(jsou naprosto v pořádku).

Takže si zajděte k veterináři, ale za mě, pokud se stav zhoršuje, což jste i napsala, tak bude lepší jej utratit.

Takže jste vědomě pustil do chovu zvíře, které je zdegerované? Jako vážně? 😳 Víte něco o tom, že i když můžou být jeho potomci zdraví, mohou danou vadu předat dál další generaci? Je tohle ještě chovatelství?

4.8.2021 16:23
Kikina13

XXX.XXX.163.190

Dnes ráno když jsme k ní přišla tak seďela na bydýlku a i sama žere (je v malé kleci od ostatních)

4.8.2021 16:30
benzinov

XXX.XXX.198.53

Já jsem to úplně neplánoval. Koupil jsem si na burze lutino korelu, protože jsem sháněl pro něj samce, ať k sobě někoho má, ale nakonec se z toho vyklubala samice. Snesla vejce do budky pro kralováky, kteří mají budku v záletu a nevěděl jsem o tom. Až jsem si všiml, že samice moc není venku, tak jsem se šel podívat do budky a měla tam 2 mladé. Už je nasednout nenechám a mladé si ponechám, nebo daruju na ochočení. Neměl jsem v plánu je prodávat, to mě ani nenapadlo.

4.8.2021 16:45
exotchov

XXX.XXX.168.151

benzinov napsal(a):
Já jsem to úplně neplánoval. Koupil jsem si na burze lutino korelu, protože jsem sháněl pro něj samce, ať k sobě někoho má, ale nakonec se z toho vyklubala samice. Snesla vejce do budky pro kralováky, kteří mají budku v záletu a nevěděl jsem o tom. Až jsem si všiml, že samice moc není venku, tak jsem se šel podívat do budky a měla tam 2 mladé. Už je nasednout nenechám a mladé si ponechám, nebo daruju na ochočení. Neměl jsem v plánu je prodávat, to mě ani nenapadlo.

Bezte nekam,takove uz zname.

4.8.2021 17:03
benzinov

XXX.XXX.198.53

Omlouvám se, ale nevěděl jsem o tom. Na burzu ani nikam jinam mladé dávat nebudu. Jsem slušný člověk...

4.8.2021 19:13

benzinov napsal(a):

A teď tu o červené Karkulce 😅

Ne, pardon, ale vážně máme věřit, že jste na jaře nepoznal, že se z té lutino vyklubala samice ? Že se k sobě nikdy neměly - nikdy ji samec nekrmil, nepojímal. A zázrakem jako jiné korely neseděly 3 týdny než se mladí vylíhli?

Takže buď si vymýšlíte a nebo jste ignorant, který neví, co se mu ve voliéře děje. Vyberte si...tak či onak namnožit tohoto samce je prostě špatně. Ať to budete omlouvat čímkoli.

4.8.2021 20:55
benzinov

XXX.XXX.198.53

Od začátku, co jsem samici koupil, tak trávila většinu času jen v záletu, protože je tam větší chlad, nebo nevím. Nevěděl jsem, že sedí, protože samec má k ní docela agresivní přístup, odhání ji ze své poličky, kde sedává. Každopádně je to moje vina, že jsem si nedal pozor a za to se omlouvám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík