Rýžovník šedý - stříbrný pár.

Prodám Rýžovníka šedého - Mladý stříbrný nepříbuzný, kroužkovaný, harmonizu...
5 Kčbiscuit
XXX.XXX.241.64
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda-li je možný chov jednoho rýžovníka spolu s jednou zebřičkou, nebo musí být oba druhy v páru. Děkuji moc za odpověď :)
vlaštovička
XXX.XXX.220.64
Dobrý večer,
samozřejmě je pro ptáky lepší, když jsou oba druhy v páru. Nicméně pokud nechcete odchovávat, nevidím v tom problém. I když by asi bylo lepší pořídit si od každého druhu dva samce. Chovala jsem společně dva samce zebřiček a žádný problém nenastal. Můžete to zkusit, záleží ovšem na povaze jednotlivých ptáků.
biscuit
XXX.XXX.241.64
vlaštovička
napsal(a):
Dobrý večer,
samozřejmě je pro ptáky lepší, když jsou oba druhy v páru. Nicméně pokud nechcete odchovávat, nevidím v tom problém. I když by asi bylo lepší pořídit si od každého druhu dva samce. Chovala jsem společně dva samce zebřiček a žádný problém nenastal. Můžete to zkusit, záleží ovšem na povaze jednotlivých ptáků.
Děkuji moc :) Hlavně mi šlo o to, aby se ptáci necítili osamoceně, když nebudou mít dalšího člena svého druhu. Ještě jedna otázka - snášely by dvě samice bez samce vajíčka? Četl jsem to o zebřičkách, ale k rýžovníkům jsem tolik informací nedohledal.
vlaštovička
XXX.XXX.220.64
Dobrý den,
určitě by snášely a nedělalo by to dobrotu. Proto jsem napsala dva samce. Ono je to vlastně i lepší, protože samec rýžovníka alespoň zpívá (samice nikoli) a samec zebřičky je rozhodně atraktivněji zbarven než samice (pokud máte na mysli mutace, u kterých je rozdíl mezi samcem a samicí a ne například bílou, kde je tento rozdíl jen ve zpěvu samce a tmavším odstínu červené barvy jeho zobáku.)
Přeji Vám, ať se Vám i Vašim ptáčkům daří a ať Vám dělají dlouho radost.
biscuit
napsal(a):
Děkuji moc :) Hlavně mi šlo o to, aby se ptáci necítili osamoceně, když nebudou mít dalšího člena svého druhu. Ještě jedna otázka - snášely by dvě samice bez samce vajíčka? Četl jsem to o zebřičkách, ale k rýžovníkům jsem tolik informací nedohledal.
Určite ano ale boli by neoplodnene. Ked nechcete odchovavať tak si zaobstarajte dvoch samcov a mate pokoj.