Prodám letošní andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám letošní andulky z celoroční venkovni vol...
100 KčLucka2612
XXX.XXX.230.33
Dobrý den,
Už si nevím rady. Mám 3 roky starou korelí samičku a rok starého samečka andulky. Ze začátku byli kamarádi, ale teď posledních pár týdnů mi andulák dost ošklivě útočí na korelku. Nechce ji nechat jíst, pít, musí být puštění každý zvlášť na střídačku, trhá jí peří z obličeje a krku. Nevím co s tím, nechci ho dávat pryč. Máte někdo nějaký fígl, jak je naučit se snášet? Nenašla jsem žádnou diskuzi vyloženě na toto téma a jsem opravdu zoufalá.
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Lucka2612
napsal(a):
Dobrý den,
Už si nevím rady. Mám 3 roky starou korelí samičku a rok starého samečka andulky. Ze začátku byli kamarádi, ale teď posledních pár týdnů mi andulák dost ošklivě útočí na korelku. Nechce ji nechat jíst, pít, musí být puštění každý zvlášť na střídačku, trhá jí peří z obličeje a krku. Nevím co s tím, nechci ho dávat pryč. Máte někdo nějaký fígl, jak je naučit se snášet? Nenašla jsem žádnou diskuzi vyloženě na toto téma a jsem opravdu zoufalá.
Děkuji
Andulák dospěl, evidentně se mu korela zrovna nezamlouvá. Osobně pokud máte dostatečně velké klece, bych každému pořídila partnera svého druhu. A prostě pouštět na střídačku, pokud by byly neshody dále. Ale je dost možné, že jak bude mít každý svého partnera, sebe navzájem budou spíš ignorovat. To prostě uvidíte - přece jen každý pták má trochu jinou povahu.
Já tedy nevím, proč lidi dávají jako mazlíčky dohromady různé druhy a pak se diví, že jsou problémy. To je jako přidat k šimpanzí samičce člověka mužského pohlaví. Snad jsem to příliš nepřehnal.
Korely jsou takové buchty a i při chovu více párů ve voliéře s andulkami, je ty andulky znepokojují prolézáním budek, kde korela sedí na snůšce.
Moudivláček
napsal(a):
Já tedy nevím, proč lidi dávají jako mazlíčky dohromady různé druhy a pak se diví, že jsou problémy. To je jako přidat k šimpanzí samičce člověka mužského pohlaví. Snad jsem to příliš nepřehnal.
Korely jsou takové buchty a i při chovu více párů ve voliéře s andulkami, je ty andulky znepokojují prolézáním budek, kde korela sedí na snůšce.
Ano, to je pravda. Korely jsou takové "trubky". Měli jsme je s andulkami a jakmile jich bylo početně o 2 víc, už korely nechtěly pouštět ke krmení, atd. Jsou to drzounky. Do budek teda korelám nelezly, ale i tak jsem koukala jak puk, že si troufnou na o dost větší korelu . Takže jsme je oddělili co druh to voliéra a bylo.
napsal(a):
Ano, to je pravda. Korely jsou takové "trubky". Měli jsme je s andulkami a jakmile jich bylo početně o 2 víc, už korely nechtěly pouštět ke krmení, atd. Jsou to drzounky. Do budek teda korelám nelezly, ale i tak jsem koukala jak puk, že si troufnou na o dost větší korelu . Takže jsme je oddělili co druh to voliéra a bylo.
Mě se kdysi stalo, že samice andulky vlezla korele do budky, vyhnala jí od mladých a pobila 5 mláďat jen proto, aby tam mohla začít sama snášet. Korela tohle neudělá, ty tam budou klidně sedět dvě...
TJSumar
napsal(a):
Mě se kdysi stalo, že samice andulky vlezla korele do budky, vyhnala jí od mladých a pobila 5 mláďat jen proto, aby tam mohla začít sama snášet. Korela tohle neudělá, ty tam budou klidně sedět dvě...
Ano, to máte pravdu. Letos nám 2 korely spolu seděly jako by nic. 😅 Obě se pak staraly o 3 mladé.
Asi bude záležet i na počtu předložených budek. Já vždy andulkám dávala o 2-3 ks víc než bylo párů. Mezi nimi pak byly minimální rozepře. A korelám tendenci lézt do budek také neměly.
Moudivláček
napsal(a):
Já jen doplním, že jsem napsal zkušenosti desítky let staré a že dnes ani korely ani andulky nechovám a řeším problémy větších papoušků.
A ony ty dnešní andulky i korely jsou asi jiné. Dřív bylo v budce andulek 8 mladých, vše odchovali a většinou na prosu, ovsu. namočeném rohlíku a někdy trochu vajíčka. Samozřejmě trávy, jablka a vše co dozrávalo v přírodě. Mám dojem, že se dnes plete intezivní cílený chov se zájmovým, chovem mazlíčkářů a pak je v informacích guláš.