Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2021 07:55
Ozzinka

XXX.XXX.26.150

Dobrý den,
mohla bych se zeptat co znamená, že mládě andulky (21 dnů) má na prstíku pravé nožky peříčka zakuklené?
Je s tím nějaký problem a jestli ano, jak ho řešit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2021 16:02

Tak tohle vidím za 18 let chovu andulek poprvé. 😳

Asi bych to nechala být. Kdybyste je vytrhla, mohlo by mládě víc krvácet.

16.8.2021 18:28
Ozzinka

XXX.XXX.202.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak tohle vidím za 18 let chovu andulek poprvé. 😳

Asi bych to nechala být. Kdybyste je vytrhla, mohlo by mládě víc krvácet.

Dobrý den,
děkuji za názor a rovnou komentáře využiju abych sdělila co to je kdyby s tím ml někdo náhodou taky problém.

Na holátko se přišel podíval jeden pan veterinář a díval se na něj. Jedná se o vzácnou mutaci, že mu na prstíků je normální kůžička s pírky a ne ta hrubá co má být na na nožičce. Nejedná se o nic vážného jen se bude muset hlídat, aby holátku a následně dospělému ptáčkovy nepřekáželi.

O peříčka by se měli postarat rodiče ptáčka nebo pak samotný ptáček, pokud se tak nestane tak se mají peříčka opatrně pinzetou vytrhnout (až vylétne z budky). Maximálně jednou denně.

16.8.2021 21:22
JoPe

XXX.XXX.82.6

Lze to přirovnat k rudimentům, něco obdobného je u člověka apendix, nebo zuby moudrosti.

16.8.2021 21:23
vabl

XXX.XXX.0.251

Dobrý večer,
dejte prosím foto celé andulky. Opeřené prsty a nožičky - rousy- jsou běžné u jiných druhů ptactva. Několikrát jsem takové andulky odchoval, bohužel nepodařilo se mi zjistit jejich dědičnost (asi recesívní). Neodstrańujte je. Kontakt mám v profilu.

17.8.2021 07:09

Ozzinka napsal(a):
Dobrý den,
děkuji za názor a rovnou komentáře využiju abych sdělila co to je kdyby s tím ml někdo náhodou taky problém.

Na holátko se přišel podíval jeden pan veterinář a díval se na něj. Jedná se o vzácnou mutaci, že mu na prstíků je normální kůžička s pírky a ne ta hrubá co má být na na nožičce. Nejedná se o nic vážného jen se bude muset hlídat, aby holátku a následně dospělému ptáčkovy nepřekáželi.

O peříčka by se měli postarat rodiče ptáčka nebo pak samotný ptáček, pokud se tak nestane tak se mají peříčka opatrně pinzetou vytrhnout (až vylétne z budky). Maximálně jednou denně.

Já osobně bych to netrhala ani později. Stejně si myslím, že by to časem zase dorostlo. Akorát by ho to dost bolelo.

V životě by ho to omezovat nemělo. Jsou holubi či slepice (např. rousná zakrslá či hedvábnička), kteří to peří mají po celé straně nohy a jsou ok.

17.8.2021 09:28
Ozzinka

XXX.XXX.202.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já osobně bych to netrhala ani později. Stejně si myslím, že by to časem zase dorostlo. Akorát by ho to dost bolelo.

V životě by ho to omezovat nemělo. Jsou holubi či slepice (např. rousná zakrslá či hedvábnička), kteří to peří mají po celé straně nohy a jsou ok.

Dobrý den,

mě to taky překvapilo, ale napsala jsem co mi řekl pan veterinář, kdyby se to někomu taky stalo a nevěděl by co to je.

Já bych se do trhaní nikdy nepustila. Bála bych se že bych mu nožičku pochroumala a nechala bych to radši na přírodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík