Duhové andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám andulky, duhové andulky.
200 KčKvído1
XXX.XXX.150.62
Dobrý den,
naše andulka sameček často vydává zvuky, které silně připomínají kýchání. Máme ho už skoro měsíc a tento zvuk vydává od té doby, co jsme ho přinesli ze zverimexu.
Ze začátku jsme tomu nevěnovali pozornost, jelikož jsme si mysleli, že je tento zvuk v pořádku, ale po poradě se zkušenějším chovatelem, který taky nezná příčinu jsem zjistil, že tento zvuk může naznačovat nějaké onemocnění.
Slyšel jsem hodně názorů a nápadů co by to mohlo znamenat a pravděpodobně se asi dusí nebo je nějak, jinak nemocný. Po delším letu je zadýchaný má otevřený zobák a rychle se mu hýbe hruď, ale nevím jestli to je v pořádku nebo je to příznak nemoci.
Minimálně každý druhý den čistím klec a měním převařenou vodu v pokojové teplotě.
V poslední době je velmi nevrlý. lehce mě kouše vydává nervózní zvuky a už se mu ani nechce moc na prst. Nevím zda to souvisí s kýcháním, ale snažím se ho moc neotravovat nebo neprovokovat, ale jinak to byl veselý ptáček bez známek agrese.
Mám obavy a chtěl bych tento problém vyřešit, proto bych se chtěl zeptat zda nemáte s tímto problémem nějaké zkušenosti a zda naši andulce nehrozí nějaké smrtelné nebezpečí?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Takhle to je jen hádání. Navštivte veterináře přímo na ptactvo - https://www.ararauna.cz/veterinarni-ordinace/ .
Ideálně nafilmujte na mobil, jak kýchá, apod., kdyby to v ordinaci neudělal.
Nicméně normální to opravdu není. Ani to, aby popolétl a byl z toho "hotový".