Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Šejk_Ahmed

25.8.2021 19:32
Šejk_Ahmed

XXX.XXX.104.115

Prosím o radu zkušenější.
Mám párek andul, které letos vyvedli ve 2 vrzích 9 mladých. Všichni přežili, 1 vrh 4 abs. bez problému. V druhém je 5 mláďat, 4 v poho, poslední bylo od začátku takové nedomrdlé, divně zbarvené a vůbec ušlápnuté. Vylétlo teď jako poslední.
Teda "vylétlo". Ukázalo se, že má vyvinuté letky jen na 1 křídle, na druhém ne. To "zdravé" křídlo vypadá normálně. Rodiče i všichni sourozenci jsou na pohled ok. Může jít i toho posledního mladýho o francouzské pelichání?
Že je postižené jen 1 křídlo? Zatím jsem na netu viděl jen ptáky zcela bez letek.
Nebo nějaká genetická anomálie, prostě mrzák, ale ne nemocný?

25.8.2021 19:37
exotchov

XXX.XXX.168.151

Šejk_Ahmed napsal(a):
Prosím o radu zkušenější.
Mám párek andul, které letos vyvedli ve 2 vrzích 9 mladých. Všichni přežili, 1 vrh 4 abs. bez problému. V druhém je 5 mláďat, 4 v poho, poslední bylo od začátku takové nedomrdlé, divně zbarvené a vůbec ušlápnuté. Vylétlo teď jako poslední.
Teda "vylétlo". Ukázalo se, že má vyvinuté letky jen na 1 křídle, na druhém ne. To "zdravé" křídlo vypadá normálně. Rodiče i všichni sourozenci jsou na pohled ok. Může jít i toho posledního mladýho o francouzské pelichání?
Že je postižené jen 1 křídlo? Zatím jsem na netu viděl jen ptáky zcela bez letek.
Nebo nějaká genetická anomálie, prostě mrzák, ale ne nemocný?

Prvni vrh,muze byt scela v poradku u druheho se to muze projevit,treti by to ukazal spolehliveji. Nebo udelat test. Na dalku nelze uvest zadnou diagnostiku.

Šejk_Ahmed

29.8.2021 03:37
Šejk_Ahmed

XXX.XXX.104.115

Diky za odpoved. Ja vim, ze na dalku a bez foto je to osidne. Spis mi vrta hlavou, ze jedno kridlo ma uplne ok. O skokanech jsem zatim cetl vzdy jen ze meli obe kridla postizena.

Šejk_Ahmed

29.8.2021 13:53
Šejk_Ahmed

XXX.XXX.104.115

29.8.2021 14:34
atobajus

XXX.XXX.195.189

Šejk_Ahmed napsal(a):
Ještě pár fotek...

Vždyť má špatné obě křídla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík