Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.8.2021 22:12
David2013

XXX.XXX.219.245

Chtěl bych poprosit o názor a zkušenosti druhých chovatelů.
Chci zakoupit ještě jednu páru nějakých exotů . Nejvíc asi rozmýšlím mezi papoušek červenokřídlý, rosela golden gold,papoušek senegalský, aratinga sluneční. Voliéru mám 1x2x4 (Š x V x D), celoroční s nevytápěným záletem ze zdiva a dřeva a přední část plexisklo. Takže teplota o nějaký stupínek vyšší jak venku, ale ne moc. Velikost voliéry bych řekl že je dostatečná pro všechny. Ale tím nevytápěným záletem odpadává asi papoušek senegalský určitě. Aratinga sluneční jsem se dočetl většinou vytápěný zálet, ale i že se chová celoročně venku. Je to největší favorit, tak bych se chtěl zeptat hlavně na tento druh? Jak to máte vy ostatní co je chováte, a jak moc je to strašné s tím jejich silným řvaním? Ty zbylé dva druhy by to asi daly v pohodě co vím, ale klidně se můžete vyjádřit i k nim, když budete chtít.

Díky za každý názor

26.8.2021 04:50
exotchov

XXX.XXX.168.151

David2013 napsal(a):
Chtěl bych poprosit o názor a zkušenosti druhých chovatelů.
Chci zakoupit ještě jednu páru nějakých exotů . Nejvíc asi rozmýšlím mezi papoušek červenokřídlý, rosela golden gold,papoušek senegalský, aratinga sluneční. Voliéru mám 1x2x4 (Š x V x D), celoroční s nevytápěným záletem ze zdiva a dřeva a přední část plexisklo. Takže teplota o nějaký stupínek vyšší jak venku, ale ne moc. Velikost voliéry bych řekl že je dostatečná pro všechny. Ale tím nevytápěným záletem odpadává asi papoušek senegalský určitě. Aratinga sluneční jsem se dočetl většinou vytápěný zálet, ale i že se chová celoročně venku. Je to největší favorit, tak bych se chtěl zeptat hlavně na tento druh? Jak to máte vy ostatní co je chováte, a jak moc je to strašné s tím jejich silným řvaním? Ty zbylé dva druhy by to asi daly v pohodě co vím, ale klidně se můžete vyjádřit i k nim, když budete chtít.

Díky za každý názor

Zde toho prd pochitite,chtel jsem chovat amazonany zajel jsem k chovately a chovam je bez nejakeho topeni, to same u slunecnich. Takze informace pouze osobne.

26.8.2021 12:01
benzinov

XXX.XXX.198.53

Sice to tak moc nesouvisí s tématem, ale pokud chcete trochu ptákům v záletu pomoct, tak doporučuju měděné trubky na topení, které protáhnete záletem. Budou sloužit jako bidla. zvenku klece dáte čerpadlo a ohřívač, který bude vodu pořád ohřívat. Tím pádem budou ptáci mít pořád teplé nohy a dost jim to pomůže. Mě to na 5 metrů vyšlo asi na 1000Kč, s tím, že za čerpadlo jsem neplatil. Jinak bych si taky zajel k chovateli, každý má jiné zkušenosti a když se do této diskuse přidá víc lidí, tak se tu budeme jenom překřikovat o tom, co je lepší.

26.8.2021 12:49
David2013

XXX.XXX.159.48

benzinov napsal(a):
Sice to tak moc nesouvisí s tématem, ale pokud chcete trochu ptákům v záletu pomoct, tak doporučuju měděné trubky na topení, které protáhnete záletem. Budou sloužit jako bidla. zvenku klece dáte čerpadlo a ohřívač, který bude vodu pořád ohřívat. Tím pádem budou ptáci mít pořád teplé nohy a dost jim to pomůže. Mě to na 5 metrů vyšlo asi na 1000Kč, s tím, že za čerpadlo jsem neplatil. Jinak bych si taky zajel k chovateli, každý má jiné zkušenosti a když se do této diskuse přidá víc lidí, tak se tu budeme jenom překřikovat o tom, co je lepší.

Jasně že je to lepší zajet k chovateli, už jsem u jednoho byl co je chová, má je ve vytápěné záletu. Ale tak tady zas člověk zjistí víc názorů. Jasně někdo řekne vytápěný někdo i nevytápěný. Samozřejmě vytápěný je lepší,o tom se nemusíme bavit, jde mi o to jestli to jde bez problémů i bez, nebo to radši nedělat. A kdo nechce odpovídat nemusí .

Jinak to není špatný nápad s tím vaším vyhříváním.

26.8.2021 15:53
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

Tak nevím jestli je dobré sedět pro ptáky na trubce. Můžete sem dát fotku záletu?

26.8.2021 16:14
vegh

XXX.XXX.43.220

Ladamusa napsal(a):
Tak nevím jestli je dobré sedět pro ptáky na trubce. Můžete sem dát fotku záletu?

Ja som to videl na viecero miest a na trupku bol prihiťená 5cm lata aby nebolo tak teplá,ako trubka.

26.8.2021 16:22
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

rozely nepotřebují na zimu žádné zateplení. Bez problémů snáší naši zimu. Stalo se mi, že jsem několik roků měl červenokřídlé venku a jedné samici omrzly prsty tak, že o ně přišla. Nepomohou ani vyhřívané trubky. Stačí, když se v noci něčeho polekají a spí na pletivu. Kočka, kuna nebo sovy v noci udělají paseku. Ani pes nepomůže jak tady často někteří radí. Kuny i kočky jsou na střeše voliéry a ze psa mají srandu.

26.8.2021 16:34
David2013

XXX.XXX.226.199

corvuscorax napsal(a):
rozely nepotřebují na zimu žádné zateplení. Bez problémů snáší naši zimu. Stalo se mi, že jsem několik roků měl červenokřídlé venku a jedné samici omrzly prsty tak, že o ně přišla. Nepomohou ani vyhřívané trubky. Stačí, když se v noci něčeho polekají a spí na pletivu. Kočka, kuna nebo sovy v noci udělají paseku. Ani pes nepomůže jak tady často někteří radí. Kuny i kočky jsou na střeše voliéry a ze psa mají srandu.

Rosele vím, že nepotřebují. Červenokřídlí, to je něco podobného jak s tou aratingou sluneční. Někdo má ve vytápěném někdo ne. Ohledně toho pletiva a polekání, tam problém nevidím v záletu ho nemám, takže na něm nemožů sedět, tak v tom by problém nebyl asi.

26.8.2021 18:50
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

vegh napsal(a):
Ja som to videl na viecero miest a na trupku bol prihiťená 5cm lata aby nebolo tak teplá,ako trubka.

Já si to představuji nějak podobně, prkno a pod tím vedou dvě trubky. Ptáci sedí na prknech. Ale zaráží mě sezení na trubkách. To teplo nemůže dělat dobrotu, ten hladký kov se mi taky nelíbí.

26.8.2021 19:34
benzinov

XXX.XXX.198.53

Jsem nyní mimo domov, ale můžu to popsat. Měděný obvod, který je z jedné strany zapuštěn do voliery, zvenku je čerpadlo, vedle je přenosný sporák, který je o to opreny, jede na minimum. Celou dobu to má teplotu, jak když se sprchujete. Nijak je omotane nemám, pouze je povrch zdrsneny, aby po tom ptáci neklouzali.
Tuto techniku jsem převzal od dědy, který tak ptáky měl celou zimu, i když bylo venku -20 i víc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík