Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2021 14:20
Ondra Karasek

XXX.XXX.72.189

Dobrý den,

zjistil jsem, že v budce, kde mám 5 malých andulek jsou čmelíci. A vedle té budky je další budka, ve které jsou úplně holé 2 malé andulky a tam jsou čmelíci taky.
Co mám dělat?

Předem děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.9.2021 15:28

Vystriekat cele budky pripravkom BioKill alebo Arpalit! vycistit budky uplne vybrat podstielku a dat novu!! a taktiez vydezinfikovat celu klietku popripade celu volieru to znamena misky, bidielka, hlavne drevene casti a rohy, kazdu skulinku. Dal by som preventivne aj do vody S76 a potom to za min. 2 tyzdne zopakoval znova.

3.9.2021 15:31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vystriekat cele budky pripravkom BioKill alebo Arpalit! vycistit budky uplne vybrat podstielku a dat novu!! a taktiez vydezinfikovat celu klietku popripade celu volieru to znamena misky, bidielka, hlavne drevene casti a rohy, kazdu skulinku. Dal by som preventivne aj do vody S76 a potom to za min. 2 tyzdne zopakoval znova.

Ak mate moznost niekde v blizkosti bydliska u veterinara zohnat pripravok exzolt proti cmelikom tak by som pouzil aj to. Primarne sa tento pripravok v malej davke pouziva pri hydine na odstranenie cmelikov v chove, ale pouziva sa to aj pri eurofaune a chove papagajov. Vyskusat mozete, ale hlavne dodrziavat hygienu chovu to je zaklad.

3.9.2021 17:09
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

zkuste pod podestýlku u mláďat dát pár listů ořechu vlašského, také to pomáhá

3.9.2021 17:10
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

možná by nebylo od věci dát i pár větví okolo budky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík