Zverimexové andulky do venkovní voliéry

Andulka vlnkovaná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jowerna

10.9.2021 07:03
Jowerna

XXX.XXX.39.37

Dobrý den, ráda bych se poradila, zda máte zkušenosti, jaké předpoklady mají andulky pocházející ze zverimexu pro chov ve venkovní voliéře.

Přišla jsem k malé modré samičce asi před měsícem, poslední 3 týdny si hoví v kleci venku (máme veliky nevyužitý psí kotec se střechou a odkrytou přední stranou, tak tam jsem ji v kleci přesunula), povídá s okolním ptactvem (bydlíme v lese) a vypadá spokojeně.

Mám v plánu kotec uzpůsobit jako ptačí voliéru a pořídit ještě jednu andulku, protože co s jednou holkou ve voliéře :)

Nemam ale s chovem ptáků venku zkušenost, navíc takových kteří jsou mladí a nejsou zvyklí. Poraďte prosím u koho/jak a kde opatřit andulku která nejlépe snese chov venku, zda to přežije ta první ze zverimexu, případně zda se do voliéry instaluje zateplena budka (vyhřívaná?? :D).. já nevím. Je mi jasné že naše zimy nejsou drsné a andulky se běžně chovají venku, ale potřebuji nějakou radu abych měla trochu důvěru, že to co dělám neni úplná blbost.

Předem moc děkuji za jakoukoliv radu.

10.9.2021 08:28
misimisi

XXX.XXX.243.14

Vydrží venku Jen to chce silná bidla, aby si v zimě mohla hřát nožky, část voliery mít krytou před větrem, deštěm a vůbec před nepříznivým počasím. Jinak budku zatím nedávejte, je to mládě, budky se dávají až na jaře, kdy andulky hnízdí. Ze zverimexu si mohla donést skrytá onemocnění, což si tedy může donést i od chovatele. Jestli chcete mít zdravé ptáčky, doporučím ji nejdříve nechat otestovat (není to nic levného) a dalšího ptáčka, co si koupíte také otestovat, než je dáte k sobě. Ušetříte tak mnoho peněz, pokud by jste později měla řešit onemocnění většího chovu. Jinak venkovní voliery je dobré zajistit proti škodné například dvojitým pletivem. Zadejte si do vyhledávače nahoře slovo andulka a vyjede Vám spoustu diskusí, které by Vám mohly být velmi užitečné

10.9.2021 11:59
jarat

XXX.XXX.24.131

Jowerna napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se poradila, zda máte zkušenosti, jaké předpoklady mají andulky pocházející ze zverimexu pro chov ve venkovní voliéře.

Přišla jsem k malé modré samičce asi před měsícem, poslední 3 týdny si hoví v kleci venku (máme veliky nevyužitý psí kotec se střechou a odkrytou přední stranou, tak tam jsem ji v kleci přesunula), povídá s okolním ptactvem (bydlíme v lese) a vypadá spokojeně.

Mám v plánu kotec uzpůsobit jako ptačí voliéru a pořídit ještě jednu andulku, protože co s jednou holkou ve voliéře :)

Nemam ale s chovem ptáků venku zkušenost, navíc takových kteří jsou mladí a nejsou zvyklí. Poraďte prosím u koho/jak a kde opatřit andulku která nejlépe snese chov venku, zda to přežije ta první ze zverimexu, případně zda se do voliéry instaluje zateplena budka (vyhřívaná?? :D).. já nevím. Je mi jasné že naše zimy nejsou drsné a andulky se běžně chovají venku, ale potřebuji nějakou radu abych měla trochu důvěru, že to co dělám neni úplná blbost.

1. Ta Vaše "holka" je samec.
2.Tady na Fauně jsou i inzeráty, tak si najděte chovatele poblíž Vašeho bydliště a toho navštive, kupte od něj samičku a poptejte se ho na všechno co s chovem andulek souvisí.
3. Nebo si kupte knížku a čtěte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.9.2021 14:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jowerna napsal(a):

Pokud je už andulka zvyklá venku, není problém s tím, že by naší zimu nezvládla. Další bych dokoupila z venkovní voliéry od chovatele. Rozumný chovatel vám dá rady do začátku.

Chtělo by to lepší fotí, ale taky se klonům spíš k samci. Pokud nechcete odchovávat, klidně kupte dalšího samce. Snesou se bez problémů.

Co se týče voliéry - část z toho zálet, kam nepotáhne a budou chráněné před deštěm a sněhem. Dejte jim tam silnější bidla a dřevěné hračky, ať se zabaví. Pletivo ideálně 10x10mm a dvojitě. Bidla dál od pletiva.

Přidejte reakci

Přidat smajlík