andulka Texas žlutolici

Prodám Andulku vlnkovanou - Nabízím texasky žlutohlavé možné složit nepribu...
Uživatel s deaktivovaným účtem
no, to asi záleží na tom, koho se ptáte
já si uhynulou drůbež pitvám, ale jsem drůbeží veterinář, takže... no.
nevím, jestli civil uvidí to, co má být viděno, takže výtěžnost nula. pitva je hodně o zkušenostech, které se získávají dalšími a dalšími pitvami.
Je to veľmi náročné na vybavenie aby ste uvideli čo potrebujete. Mikroskopická zostava umožňuje mikroskopické pozorovanie v normálnom prechádzajúcom svetle, polarizovanom svetle, s možnosťou mikroskopie s fázovým kontrastom, s mikroskopiou v tmavom poli a v odrazenom UV svetle s fluorescenciou.
napsal(a):
no, to asi záleží na tom, koho se ptáte
já si uhynulou drůbež pitvám, ale jsem drůbeží veterinář, takže... no.
nevím, jestli civil uvidí to, co má být viděno, takže výtěžnost nula. pitva je hodně o zkušenostech, které se získávají dalšími a dalšími pitvami.
Já každho uhynulého otevřu, Za desítky let jich bylo hodně, mnozí se tím nechlubí, a jako laik uvidím tenké střevo narvané škrkavkami nebo jen několik ojedinělých. S tasemnicí jsem se nesetkal. Kapilárie a pod samozřejmě nezjistím, podobně na mrtvém plicní roztoče. Hrudní dutina plná krve o něčem hovoří. Po stažení kůžičky z hlavy někdy objevím hematom po nárazu. Jednou i v průdušnici, kde se rozdvojuje do plic vdechlé zrnko prosa po celkem rychlém úhynu. Překrvené zažívací ústrojí svědčí o zánětu, ať už byla příčina jakákoli. Někdy nezjisím nic, vše uvnitř vypadá normálně. Samozřejmě zvětšený žaludek, zadržené vajíčko, špatná játra poznala dřív každá vesnická hospodyně. Mikroskopem jako laik uvidím jen něco, ikdyž vím jak to dělat, ale je to pracné a ne pro laika. Nyní ve vysokém věku už toho moc nuvidím ani brýle nepomáhají.Totˇvše.
Za nějaký peníz jsem si nechal udělat i pitvu, bakteriologický rozbor a výsledná zpráva byla stejná, jak výše píšu.
Pokud nevím, proč papoušek či nějaký z hlodavců uhynul, tak pitvu dělám. Zatím jsem vždy na ten důvod úhynu přišla.
napsal(a):
Pokud nevím, proč papoušek či nějaký z hlodavců uhynul, tak pitvu dělám. Zatím jsem vždy na ten důvod úhynu přišla.
Tak to vám gratuluji.
Já jako laik, jak jsem napsal výše, tak jsem poznal jen ty základní ukazatele úhynu. Ono je důležitější pozorovat ty ptáky a odhalit, že něco není vpořádku. To chce čas. Já jako důchodce ho mám dost, ale zase nemám dobrý zrak a vidět oko zdravého a nemocného ptáka je první ukazatel.
Jak jsem kdysi říkal, to oko nemá tu jiskru. Pták peří uhladí, dělá, že je dobrý, ale na oku se to pozná. |Oko smrtelně nemocného člověka to též vyjadřuje. Snad mě za toto srovnání neodsoudíte.