Andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám letošní Andulky...jsou celoročně ve venk...
120 Kčajne
XXX.XXX.173.21
Dobrý den,
máme doma čerstvý andulčí přírůstek, ale nevíme, jestli je to samec nebo samice. Zkoušeli jsme hledat nějaká vodítka na webu, ale pokaždé nám to dle indicií vychází jinak. Poradíte prosím?
Děkuji předem.
ajne
XXX.XXX.17.244
Děkuji za odpověď. Až budu doma, vyfotím.
Jinak andulka není od chovatele, jedná se o mládě, které se narodilo v kleci v našem městském parku, kde se o ptactvo stará můj táta, ale ten si není jist, co to je, většinou jsou tam běžné druhy (klasické žlutozelené, modrobílé). Albín se vylíhl raritně.
ajne
XXX.XXX.173.21
ajne
XXX.XXX.173.21
Moc děkuji za odpovědi, tak to jsme rádi. Tušili jsme to, protože je hrozně klidný a kamarádský, máme ho z voliéry ani ne 24 hodin a už baští z ruky.
Ještě jednou děkuji za ochotu a odpovědi.
ajne
napsal(a):
Dobrý den,
máme doma čerstvý andulčí přírůstek, ale nevíme, jestli je to samec nebo samice. Zkoušeli jsme hledat nějaká vodítka na webu, ale pokaždé nám to dle indicií vychází jinak. Poradíte prosím?
Děkuji předem.
Tak jsem to viděl dobře, že je to samec, ale zajímá mě, jestli má červené nebo černé oči.
ajne
XXX.XXX.17.244
Zdravím, má černé oči, pouze v určitém světle a pohledu je vidět znatelný červený nádech. Ale při normálním pohledu jsou černé jako u ostatních andulek, a nemá žádný šedý okolek, aspoň zatím.
Určování z fotky u mutací SLino (lutino i albino) nebývá 100 %
je-li červenooká tak i dle ozobí je to samice
a jestli v hejnu není žádná ino 0,1 , tak je to 100% samice už jen dle genetiky
Že by to byla bílá (černoká) z recesivních strak je málo pravděpodobné ...neví otec rodiče ?
2F perla by měla oko normální (žlutá duhovka) a byla by s lehkým modrým nádechem
takže za mne je to samice
ajne
XXX.XXX.17.244
lupus4
napsal(a):
Určování z fotky u mutací SLino (lutino i albino) nebývá 100 %
je-li červenooká tak i dle ozobí je to samice
a jestli v hejnu není žádná ino 0,1 , tak je to 100% samice už jen dle genetiky
Že by to byla bílá (černoká) z recesivních strak je málo pravděpodobné ...neví otec rodiče ?
2F perla by měla oko normální (žlutá duhovka) a byla by s lehkým modrým nádechem
takže za mne je to samice
Zdravím, rodiče jsou pravděpodobně:
Samice - klasická žlutozelená
Samec - modro/bílý samec, bez tmavě černých "vlnek"
Ale podrobnější informace bohužel nedám, ani jeden neumíme identifikovat přesné značení barevných mutací, a ještě k tomu zrovna u této budky si není jist, který samec tam lítal. Jinak sourozenci jsou modro-bílí s černými vlnkami, jeden má nažloutlou hlavu.