Rosela Penant modrá

Prodám Roselu penant - Prodám Roselu Penant modrou samec 1.0 přepeřuje K...
1000 Kč
Dobrý deň chovatelia,
Poprosím o upresnenie mutácie na obrázku. Rodičia 1.0 oranž pastel (zahraničný odchov) 0.1 oranž škorica, nemajú podobné žlté ani biele zafarbenie po tele ako mladé. Pár má 3 roky doteraz podobné kusy neodchovali.
Mato.PE
napsal(a):
Dobrý deň chovatelia,
Poprosím o upresnenie mutácie na obrázku. Rodičia 1.0 oranž pastel (zahraničný odchov) 0.1 oranž škorica, nemajú podobné žlté ani biele zafarbenie po tele ako mladé. Pár má 3 roky doteraz podobné kusy neodchovali.
Udělejte fotky letek, ocasu a drápků obou rodičů pro lepší určení.
Mato.PE
napsal(a):
Prikladám foto rodičov
Mláďata jsou mutací dom.edged podobně jako u rosely pestré a jsou1f. Jedná se tedy o mutaci s neůplnou dominancí. U rodičovského páru ani u jednoho na přiložených fotografiích nejsou vidět mutační změny, které se vám projevily u potomstva a já pro to nemám žádné vysvětlení. Jedině snad ještě jednou velmi podrobně prohlédnout ty chovné, protože drobná odchylka od normálního "přírodního" typu kresby na jednom z nich by se měla najít.
Něco podobného jsem už párkrát koupil a výždy jsem si s tím spálil prsty, ptáci po každém přepeření tuto barevnou odchylku pomalu ztrácely, a nebyla dědičná. Osobně typuji na krátkodobou hormonální poruchu mezi 3-4 týdnem života. Možná se ale pletu a máte nějakou novou mutaci. Nové primární mutace vznikají genetickým defektem u normálně zbarvených jedinců takže foto rodičů je o ničem.