Pap.horský modrý

Prodám Papouška horského - Prodám pap.horské 1,0 štěpí do modré r.2016 chov...
Bezpečné dřeviny:
bambus, borovice, bříza, buk, citrusovníky, hloh, hrušeň, ibišek, jabloň, jasan, jedle, jilm, kalina, lískový ořech, mandloň, modřín, olše, smrk, šeřík, tavolník, topol, vajgélie, vinná réva, vrba
Toxické dřeviny:
akát, azalka, dub, hlohyně, hortenzie, jalovec, jasmín, lýkovec, oleandr, ořešák, , rododendron, tis thuja (zerav).
Neměli bychom používat:
broskvoň, meruňka, švestka - dřevo může vypouštět kyanid! A větve fíkovníku, už se mu daří i u nás.
Raději se vyhnout:
černý bez (používat je vyzrále dřevo ,zralé plody ne mladé výhonky),
javor (jedině bez kůry, která často obsahuje zárodky plísní),
třešeň (není vhodné, aby papoušci okusovali kůru)
http://freedomflightsparrotrescue.ca/safe-toxic-plant-lists/
Horák lutino
napsal(a):
Bezpečné dřeviny:
bambus, borovice, bříza, buk, citrusovníky, hloh, hrušeň, ibišek, jabloň, jasan, jedle, jilm, kalina, lískový ořech, mandloň, modřín, olše, smrk, šeřík, tavolník, topol, vajgélie, vinná réva, vrba
Toxické dřeviny:
akát, azalka, dub, hlohyně, hortenzie, jalovec, jasmín, lýkovec, oleandr, ořešák, , rododendron, tis thuja (zerav).
Neměli bychom používat:
broskvoň, meruňka, švestka - dřevo může vypouštět kyanid! A větve fíkovníku, už se mu daří i u nás.
Raději se vyhnout:
No vida a já mám všude trvale ve voliérách javorové větve, na jaře i na podzim dávám větve třešní a dubové též.
dávám výhradně větve bezu a papoušci je oberou až jsou bílé jako kost. Borovicové nebo smrkové, modřínové mají za odměnu, protože mám do lesa daleko. To co je jedovaté pro lidi nemusí být jedovaté pro ptáky. Ptáci nejsou blbí, to co není pro ně toho si nevšímají. Oberou např plody tisu, ale nikdy jsem neviděl, žrát jejich větvičky. Stejně tak s větvemi akátu. Dávám jim celé kvetoucí větve. Oberou květy a nikdy nekoušou do větví. Nedělal bych paniku, nejlepší je vyzkoušet a pozorovat co se děje v přírodě. Na netu píše "rozumy" každý kdo má dírku mezi půlkami a občas jsou to pořádné nesmysly. Jako s tím teflonem. Vařím na teflonové pánvi celá léta a žádný pták na metr od sporáku s tím nikdy problém neměl.
corvuscorax
napsal(a):
dávám výhradně větve bezu a papoušci je oberou až jsou bílé jako kost. Borovicové nebo smrkové, modřínové mají za odměnu, protože mám do lesa daleko. To co je jedovaté pro lidi nemusí být jedovaté pro ptáky. Ptáci nejsou blbí, to co není pro ně toho si nevšímají. Oberou např plody tisu, ale nikdy jsem neviděl, žrát jejich větvičky. Stejně tak s větvemi akátu. Dávám jim celé kvetoucí větve. Oberou květy a nikdy nekoušou do větví. Nedělal bych paniku, nejlepší je vyzkoušet a pozorovat co se děje v přírodě. Na netu píše "rozumy" každý kdo má dírku mezi půlkami a občas jsou to pořádné nesmysly. Jako s tím teflonem. Vařím na teflonové pánvi celá léta a žádný pták na metr od sporáku s tím nikdy problém neměl.
Souhlas s těmi informacemi z médií i poznatky vlastního pozorování, ale to nádobí si kupte k vánocům lepší.
Horák lutino
napsal(a):
Bezpečné dřeviny:
Toxické dřeviny:
Neměli bychom používat:
Raději se vyhnout:
Tak budu oponovat.
Švestka, třešeň, dub. Jsou mnohdy uváděny jako nevhodné, není praxí podloženo. Bez černý staré dřevo ano nevyzrálé není doporučováno, myslím, že je to zb\ytečně démonizováno. O javoru lze najít protikladné texty. Nejen kůra, ale hlavně nezralá semena. Nemám s ním problém. A že kůra obsahuje plísně, slyším poprvé.
Dnes se smrští informací, které mnozí dresítky let opisují, aniž by uvedli původní zdroj by začátečník ptákům převařoval i vodu k pití.
Uživatel s deaktivovaným účtem
lukas2001
napsal(a):
Dobrý deň Baza čierna alebo plody sa môže podávať korelam a papagájom horským?
Dakujem za odpoveď
plody jasne ja si to zamrazujem a podavam celu zimu od hylov, ary, zakov. Beru to super akurat ze vsetko okolo je zabrblane na fialovo od bazy:-)