Papoušek Nádherný

Prodám Papouška nádherného - Prodám > Papoušk Nádherný samec v červnu mu bu...
700 KčDůležité je, jak máte velkou voliéru. Já mám nádherňáky s horákama a není problém. Někdo přijde s tím, že se mohou tito dva druhy mezi sebou křížit, ale pokud máte ustálené páry a až pak je dáte k sobě, tak by k tomu dojít nemělo. Společnost jim dělá mimo chovnou sezonu pár andulek a ty jsou také OK.
Psal jsem to včera tj.19.10. k dotazu : Spolubydlící ( pap. horský ). Mám ve voliéře d5,š3,v2 m dva páry nádherných, pár horských, červenokřídlých a královských. Jsou to klidní ptáci, vzájemně se tolerují a nevznikají žádné šarvátky ani v době hnízdění. Mají budky různých typů v dostatečném počtu a všichni pravidelné a bezproblémově hnízdí. Jsou to dobří letci, takže vyžadují větší prostor.
Uživatel s deaktivovaným účtem
dpapoušci
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat s jakými papoušky by se snesl pár papoušků nádherných?
Děkuji předem za odpověď.
Vždy záleží na velikosti voliéry. Není problém s andulkami, korelami. Někdo s nimi chová i neofémy. Neměl by být problém i s latamy.
Jimu
napsal(a):
Psal jsem to včera tj.19.10. k dotazu : Spolubydlící ( pap. horský ). Mám ve voliéře d5,š3,v2 m dva páry nádherných, pár horských, červenokřídlých a královských. Jsou to klidní ptáci, vzájemně se tolerují a nevznikají žádné šarvátky ani v době hnízdění. Mají budky různých typů v dostatečném počtu a všichni pravidelné a bezproblémově hnízdí. Jsou to dobří letci, takže vyžadují větší prostor.
Vy tam máte i královské? Mívali jsme všechny uvedené druhy (po úhynu červenokřídlé samice jsme už další nesháněli a samce prodali) a právě královští s červenokřídlými mi přijdou kapku "od rány". V době toku po sobě šli přes pletivo. Vedle královských jsou horští a s těmi žádné šarvátky nejsou.
Ono bude vážně dost záležet na povaze jednotlivce. Já mám horáky 2,1 a ti jsou všichni opravdu mírumilovní. Za to samec nádherného je vyloženě cholerik a i letošní mladý lehce hendikepovaný nádherňák (rodiče ho škubali a teď ještě nelítá na 100%) je u krmítka poměrně od rány a jak andulky tak horáky odhání a ti si to nechají líbit.
ZBzH
napsal(a):
Ono bude vážně dost záležet na povaze jednotlivce. Já mám horáky 2,1 a ti jsou všichni opravdu mírumilovní. Za to samec nádherného je vyloženě cholerik a i letošní mladý lehce hendikepovaný nádherňák (rodiče ho škubali a teď ještě nelítá na 100%) je u krmítka poměrně od rány a jak andulky tak horáky odhání a ti si to nechají líbit.
Právě co jsem četla u královských, je ta agresivita docela častá. A teda faktem je, že měl problém ale jen s těmi červenokřídlými. A to spolu vyrostli (přes pletivo). Nyní jsou vedle nich 2 páry horáků (každý z jedné strany) a úplná pohoda.
Ano, taky jsme mívali 2,1 horáků a v klidu odchov, atd. A jak se mu pořídila samice, začal škubat mladé od toho staršího páru. Pořídili jsme tedy ještě jeden mladý pár. A další rok ta samice od samce, co škubal mladé, zlikvidovala staré samici v hnízdě 2 cca 14 denní mláďata. Takže šli nakonec ke známému, kde mu hned snesla, zasedla a vyvedla 4 mladé. Potvora. :D Nakonec jsme rozhodili páry horských po jednom a v té větší voliéře se starším párem jsou teď andulky. :)